X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 22 فروردین 1397
تعداد بازدید خبر : 90
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 22 فروردین,1397 | 03:05 ب.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 22 فروردین,1397 | 03:05 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 22 فروردین,1397 | 03:05 ب.ظ

حضور آمریکا در سوریه خلاف قوانین بین المللی است

  • حضور آمریکا در سوریه خلاف قوانین بین المللی است
نظامیان آمریکایی

نشریه اینترنتی لوبلاگ نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد ایالات متحده خیلی زود از سوریه خارج خواهد شد. حال مشخص شده چهارهزار نیروی آمریکایی همچنان در سوریه خواهند ماند و این کاملا خلاف قوانین بین المللی است.

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر  'جرجی شوپاک' استاد مطالعات رسانه دیروز (سه شنبه) در مقاله ای با عنوان 'آمریکا از سوریه نمی رود، اما رسانه ها هم به این موضوع دامن زدند'، در این نشریه اینترنتی آمریکایی افزود: این در حالیست روزی که ترامپ اعلام کرد آمریکا بزودی از سوریه خارج خواهد شد، به مذاق بسیاری از روزنامه نگاران که معتقد به پایبندی واشنگتن به حقوق بین الملل هستند، خوش نیامد.
شوپاک در ادامه مقاله خود نوشت: بسیاری از روزنامه نگاران خواهان ماندن نیروهای ایالات متحده در سوریه هستند تا با این کار روسیه را تضعیف کنند.
'جاش راگین' از روزنامه نگاران واشنگتن پست 30م مارس (10م فروردین) امسال در سرمقاله ای ادعا کرد 'استدلال های خوبی برای حضور آمریکا در سوریه پس از سقوط داعش وجود دارد' اما تأکید کرد 'ماموریت بزرگتر ایالات متحده در سوریه جلوگیری از نفوذ روسیه در منطقه است'.
'مایکل گرسون' از دیگر نویسندگان این روزنامه در 2م آوریل نوشت، ترک سوریه 'روسیه را قدرت مطلق در قلب خاورمیانه خواهد کرد'، ادعایی تردیدآمیز را در منطقه ای که گفته می شود در آن بودجه نظامی عربستان سعودی از روسیه بیشتر است و همچنین اسرائیل دارای سلاح هسته ای است، واقعی می انگارد.
در سرمقاله ای دیگر توسط 'دن ماریسا' و 'جیم آکوستا' در 30م مارس در CNN نیز آمده است 'وعده ترامپ برای خروج از سوریه 'خیلی زود می تواند روسیه را برنده میدان کند' و 'زاخاری کوهن' و 'رایان براون' نیز فردای همان روز در گزارشی دیگر در 'سی ان ان' نوشتند 'اکثر کارشناسان سیاست خارجی موافقند که خلاء زودهنگام نیروهای آمریکایی خیلی زود توسط روسیه پر خواهد شد.'
در واقع از محتوای این سرمقاله ها و گزارش های نوشته شده می توان به این نتیجه رسید که اتحاد سوریه با روسیه ظاهرا واشنگتن را توجیه می کند تا به اشغال سوریه ادامه دهد، هر چند این اشغال خلاف قوانین بین المللی باشد. به عبارتی این روزنامه نگاران بر این باورند مشارکت با روسیه غیر قابل قبول است و تنها تسلیم در برابر ایالات متحده مجاز است.
علاوه بر این گرسون در سرمقاله خود به مالکیت چاه های نفت مناطق تحت کنترل آمریکا نیز اشاره کرده و نوشته بود: کسی نمی تواند تحمل کند در آمد حاصل از این منابع نفتی از آن کشوری دیگر غیر از آمریکا شود.
راگین نیز در سرمقاله خود ابراز نگرانی کرده بود 'اگر ایالات متحده از سوریه برود، نفت سوریه به احتمال زیاد به دست ایران خواهد افتاد'.
ظاهرا از دیدگاه وی ایران حق استفاده از نفت سوریه را ندارد حتی اگر دولت دمشق موافقت کند، اما ایالات متحده حق دارد کنترل نفت سوریه را بدون توجه به آرزوهای مردم سوریه در اختیار داشته باشد.
چندین خبرنگار نیز اظهار داشتند ایالات متحده باید به حضور غیر قانونی خود در سوریه ادامه دهد تا مانع گسترش نفوذ ایران شود و این در حالی بود که هیچ توضیح دیگری در مورد گسترش نفوذ ایران یا ایالات متحده نداده بودند.
راگین در بخش دیگری از سرمقاله خود در واشنگتن پست نوشت 'انتظار می رود ترامپ در ماه مه خروج ایالات متحده را اعلام کند و این به معنای بازگشت تحریم های نفتی ایالات متحده علیه ایران خواهد بود و این عمیقا با هدف آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران متفاوت است، چرا که در این صورت و در نتیجه خروج آمریکا از سوریه، ایران کنترل بخش بزرگی از منابع نفتی سوریه را به دست خواهد گرفت. اگر ایالات متحده باید پایگاه خود را در تنف در جنوب شرقی سوریه از دست بدهد، ایران می تواند مسیر خود را از دمشق به تهران هموار کند و نفوذ منطقه ایش را افزایش دهد'.
چنین رویکردهایی، نه تنها ارزش ذاتی و حق تعیین سرنوشت مردم سوریه را نادیده می گیرد، بلکه آنها را به عنوان قطعه ای از یک صفحه شطرنج ژئوپلیتیک آمریکا به شمار می آورد که سعی دارد گوی سبقت را از روسیه و ایران برباید.
راگین 'مبارزه با افراط گرایی' را یکی از اهداف حضور آمریکا در سوریه می داند و کوهن و براون هشدار می دهند که 'خروج آمریکا می تواند به ظهور دوباره داعش کمک کند'، هر چند این تهاجم ایالات متحده و اشغال عراق و سیاست های نادرست واشنگتن در جنگ سوریه بود که مرکزی برای تولد و گسترش داعش و سازمان های تروریستی مشابه آن فراهم کرد.
در نهایت اینکه سوری های هیچ تمایلی به ادامه حضور آمریکا در کشورشان ندارند، هرگز در هیچیک از این مقالات مورد توجه قرار نگرفته است و این تنها گستاخی و غرور نویسندگان را می رساند و بس.
* تارنمای لوبلاگ که نام آن از جیم لوب سردبیر این تارنما و روزنامه نگار کهنه کاری که گزارش های تحلیلی از سیاست خارجی واشنگتن در قبال خاورمیانه می نوشت گرفته شده است، اولین وبلاگ برای دریافت جایزه 'آرتور راس' برای گزارش گیری و تجزیه و تحلیل مستقل از آکادمی دیپلماسی آمریکا در سال 2015 بود. این تارنما در سال 2008 راه اندازی شد و هدفش بیشتر تحلیل سیاستهای واشنگتن در قبال تهران بود.

منبع: ایرنا

برچسب ها:
ارسال نظر: