X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: دوشنبه 19 اردیبهشت 1401
تعداد بازدید خبر : 188
تاریخ ثبت : دوشنبه, 19 اردیبهشت,1401 | 03:35 ب.ظ
تاریخ انتشار : دوشنبه, 19 اردیبهشت,1401 | 10:27 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 19 اردیبهشت,1401 | 03:35 ب.ظ

آمریکا شریک جنایات سعودی در یمن

  • آمریکا شریک جنایات سعودی در یمن
آمریکا با پشتیبانی همه‌جانبه از ائتلاف سعودی در یمن، شریک جنایات جنگی ریاض در این کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، درگیری طولانی در یمن حدود ۲۵۰ هزار نفر را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به دلیل کمبود غذا، مراقبت‌های بهداشتی و زیرساخت‌های ناکافی کشته است.

بر اساس گزارش سازمان حمایت از قربانیان خشونت، این بحران شامل حملات مداوم غیرقانونی به خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس، و پل‌ها در میان اهداف غیرنظامی است. جنگ بیش از چهار میلیون نفر را از خانه‌های خود آواره کرده و ناامنی غذایی در حال افزایش است.

از سال ۲۰۱۵ که ائتلاف به سرکردگی عربستان حملات خود را در یمن آغاز کرده، آمریکا میلیاردها دلار تسلیحات، آموزش و پشتیبانی لجستیکی از جمله سوخت‌گیری هوایی تا سال ۲۰۱۸ به عربستان و امارات ارائه کرده است.

بر اساس مدارک موجود دستکم در ۲۱ حمله ائتلاف عربستان که بر اساس قوانین بین‌المللی مصداق جنایت جنگی به شمار می‌رود، از تسیلحات آمریکا استفاده شده است.

یکی از این حملات در ۱۵ مارس سال ۲۰۱۶ در یک بازار در شمال غرب یمن انجام شد که در آن حدود ۱۰۰ غیرنظامی یمنی جان خود را از دست دادند.

یکی دیگر از این حملات در ماه اکتبر سال ۲۰۱۶ صورت گرفت که یک مراسم تشییع جنازه را در صنعا هدف قرار داد و جان بیش از ۱۰۰ غیرنظامی یمنی را گرفت و منجر به مجروح شدن ۵۰۰ نفر دیگر شد.

در حالی که روند حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی یمن همچنان ادامه دارد اما آمریکا همچنان از ائتلاف عربستان حمایت همه‌جانبه به عمل می‌آورد. دولت آمریکا به ریاست جمهوری «جو بایدن» که پیشتر مدعی تلاش برای توقف حمایت از ائتلاف عربستان بود اخیرا مجوزهایی را برای فروش سلاح به عربستان صادر کرده است.

بر اساس یکی از این مجوزها، شرکت تسلیحاتی «ریتون» ۶۵۰ میلیون دلار موشک و تجهیزات مربوط به آن را در اختیار عربستان قرار می‌دهد.

ریتون پیش از این در پاسخ به سوالی که درباره تضمین‌های لازم برای حفاظت از جان غیرنظامیان در یمن پرسیده شده بود، مدعی شد «فروش مهمات ریتون به عربستان مطابق با قوانین آمریکا بوده و باقی می‌ماند. ریتون الزامات قانونی آمریکا و یا بین المللی را که برای شرکت قابل اجراست، نقض نمی کند.»

با وجود این ادعا اما ریتون و سایر شرکت‌های آمریکایی که در بخش تسلیحات فعالیت می‌کنند، طبق دستورالعمل‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برای شرکت‌های چند ملیتی و اصول راهنمای سازمان ملل در تجارت و حقوق بشر برای ارزیابی تأثیرات عملیات، وظایف و تعهداتی را بر عهده دارند.

همچنین این نگرانی وجود دارد که ریتون و دیگر شرکت‌های تسلیحاتی آمریکا به وظایف حقوق بشری خود عمل نمی‌کنند چرا که مهمات تولید شده از سوی آنها همچنان برای نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه استفاده می‌شود.

دولت آمریکا از گزارش‌های معتبر مبنی بر این امر که سلاح‌های ساخت این کشور در نقض قوانین حقوق بشری بین‌المللی در یمن استفاده می‌شود، آگاه است اما با ادامه فروش تسلیحات به ائتلاف عربستان، تعهدات خود را در این زمینه نقض می‌کند.

برچسب ها: آمریکا, عربستان, یمن
ارسال نظر: