X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 21 مرداد 1402
تعداد بازدید خبر : 320
تاریخ ثبت : شنبه, 21 مرداد,1402 | 01:02 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 21 مرداد,1402 | 11:10 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 21 مرداد,1402 | 01:02 ب.ظ

یک نهاد حقوق بشری خواستار پایان استفاده پلیس فرانسه از سلاح‌های آسیب‌رسان به معترضان شد

  • یک نهاد حقوق بشری خواستار پایان استفاده پلیس فرانسه از سلاح‌های آسیب‌رسان به معترضان شد

یک نهاد حقوق بشری از پلیس فرانسه خواست به استفاده از سلاح موسوم به «فلش بال» با گلوله‌های کائوچویی پایان دهد.

 

به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، رادیو فرانسه در گزارشی از افزایش انتقادات به استفاده پلیس از سلاح فلش بال خبر داد. به تازگی سه مامور پلیس به قتل محمد بن ادریس در شهر مارسی در جنوب فرانسه متهم شدند. همچنین یک مامور پلیس نیز پیشتر به دلیل آسیب جدی که به اِدی در همین شهر وارد شده بود، به طور موقت بازداشت شد. در هر دو مورد قربانیان هدف سلاح فلش بال قرار گرفته بودند.

ژان کلود ساموئیه رئیس سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد: انگلیس، آلمان، سوئد و دیگر کشورهای شمال اروپا از این سلاح استفاده نمی کنند اما کشورهای جنوب مانند یونان و فرانسه بطور گسترده این سلاح را بکار می‌برند.

وی با بیان اینکه استفاده از این سلاح در بسیاری از کشورهای اروپایی ممنوع است، گفت: این امر نشان می‌دهد که بدون استفاده از این سلاح هم می‌توان بخوبی وظایف محوله را انجام داد.

فلش بال با گلوله کائوچویی سلاحی است که استفاده از آن ابتدا در سال ۱۹۹۵ میلادی با انتقاد گسترده مواجه شد. اما از سال ۲۰۰۹ میلادی این اسلحه در اختیار پلیس و نیروی انتظامی فرانسه قرار گرفت. هرچند که در آغاز کاربرد این اسلحه برای برقراری نظم در آشوب‌های شهری و در هنگام خطری که پلیس را تهدید می‌کند، اعلام شد اما امروز پلیس در تمامی تجمعات اعتراض آمیز از آن علیه مردم عادی استفاده می‌کند.

در سال ۲۰۱۵ میلادی مدافعان حقوق بشر برای ممنوع شدن استفاده از فش بال توسط پلیس تظاهرات کردند و سپس در سال ۲۰۱۹ میلادی رئیس پلیس ملی فرانسه از تغییراتی در شیوه‌نامه استفاده از آن خبر داد. با اینحال، وزارت کشور فرانسه در آخرین برنامه خود در سال ۲۰۲۱ میلادی استفاده از این اسلحه را برای حفظ نظم «ضروری» دانست.

ساموئیه در اظهارات دیروز خود عنوان کرد که استفاده از این اسلحه به دفعات به بروز حوادث جدی منجر شده است.

وی افزود: این همان مساله‌ایست که در زمان جنبش موسوم به «جلیقه زردها» (در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹) شاهد آن بودیم. این امر در (تظاهرات مدافعان محیط زیست) در منطقه سنت سولین تکرار شد. بار دیگر در تظاهرات علیه اصلاحات حقوق بازنشستگی و به دنبال آن اعتراض ها به مرگ «نائل» جوان، این مساله مشاهده شد.

به گفته رئیس سازمان عفو بین‌الملل، پلیس فرانسه استفاده نامتناسبی از نوع خاصی از اسلحه دارد که گفته می شود کمتر کشنده است، اما استفاده نادرست از آن می تواند صدمات شدید بدنی یا حتی مرگ افراد را در پی داشته باشد.

وی گفت: به همین دلیل عفو بین‌الملل از فرانسه می‌خواهد شیوه‌نامه حفظ نظم را در رویارویی مستقیم (پلیس با مردم) بازنگری کرده و استفاده از فلش بال را به حال تعلیق درآورد.

 

 

ارسال نظر: