X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: جمعه 04 خرداد 1403
تعداد بازدید خبر : 44
تاریخ ثبت : شنبه, 05 خرداد,1403 | 08:08 ق.ظ
تاریخ انتشار : جمعه, 04 خرداد,1403 | 05:11 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 05 خرداد,1403 | 08:12 ق.ظ

حکم دیوان دادگستری بین‌المللی برای توقف حمله رژیم صهیونیستی به رفح/ این حکم الزام آور و قاطعانه است

  • حکم دیوان دادگستری بین‌المللی برای توقف حمله رژیم صهیونیستی به رفح/ این حکم الزام آور و قاطعانه است
دیوان دادگستری بین‌المللی در لاهه امروز جمعه خواستار توقف فوری حمله رژیم صهیونیستی به رفح و بازگشایی این گذرگاه برای کمک های بشردوستانه شد.

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، دیوان دادگستری بین‌المللی در لاهه امروز جمعه خواستار توقف فوری حمله رژیم صهیونیستی به رفح شد.

در همین حال وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی اعلام کرد که رای دیوان بین‌المللی دادگستری بی‌سابقه است و ما در رابطه با این حکم با شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط خواهیم بود.

بر اساس گزارش رویترز، دیوان بین‌المللی دادگستری کمی پیش با صدور حکم خود در پاسخ به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت نسل‌کشی علیه مردم غزه، خواهان توقف فوری عملیات این رژیم در شهر رفح شد و از تل‌آویو خواست تمامی اقداماتی را که منجر به نسل‌کسی می‌شود، متوقف کرده، کمک‌های انسانی را به غزه منتقل کند و به کمیته‌های بین‌المللی اجازه دهد برای انجام تحقیقات درباره جنایات نسل‌کشی رژیم صهیونیستی وارد غزه شوند.

وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی در ادامه اعلام کرد که این حکم دیوان دادگستری الزام آور است و رژیم صهیونیستی باید به آن عمل کند. رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز ضمن استقبال از این حکم دیوان بین‌المللی دادگستری گفت بار دیگر به نمایندگی از مردم غزه شواهد محکمی را به دیوان دادگستری ارائه کردیم. امیدواریم حکم دیوان بین‌المللی دادگستری اجرا شود زیرا به توقف نسل کشی در غزه کمک می‌کند.

سخنگوی تیم حقوقی آفریقای جنوبی نیز در دیوان بین‌المللی دادگستری ضمن الزام‌آور بودن حکم لاهه، گفت رژیم صهیونیستی حق ندارد آفریقای جنوبی را به دروغگویی متهم کند زیرا که دیوان به حقایق اثبات شده، استناد کرده است.اگر واشنگتن برای محافظت از رژیم صهیونیستی از حق وتو استفاده کند قوانین بین‌المللی را به خطر خواهد انداخت. نباید برای فرار از مجازات، رژیم صهیونیستی محافظت شود.

قاضی نواف سلام در ادامه تصریح کرد که رژیم صهیونیستی باید اجازه ورود هرگونه کمیته تحقیق یا حقیقت‌یاب در مورد نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه را بدهد. این رژیم باید ظرف یک ماه گزارشی از اقدامات خود در این باره را به دادگاه لاهه ارائه دهد.

ارتش رژیم صهیونیستی ششم ماه مه حمله زمینی به شهر رفح را شروع کرد و یک روز بعد گذرگاه مرزی رفح با مصر را به اشغال خود درآورد. همین موضوع مانع از انتقال کمک‌های انسانی به غزه و خروج زخمی‌ها برای درمان از طریق گذرگاه رفح شد.

سازمان ملل نیز در این رابطه اعلام کرد که بر اثر این حمله زمینی، نزدیک به یک میلیون فلسطین از رفح آواره شدند، تنها مقدار کمی ملزومات اساسی و دارو وارد غزه می‌شود که طبق هشدارهای بین‌المللی و نهادهای رسمی فلسطین، تهدیدی برای وقوع یک فاجعه انسانی است.

آفریقای جنوبی اواخر دسامبر ۲۰۲۳ علیه رژیم صهیونیستی به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرد. آفریقای جنوبی سپس طی درخواستی که بخشی از این شکایت است از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست به رژیم صهیونیستی دستور دهد فورا عملیات نظامی در رفح را متوقف کند.

دیوان بین‌المللی دادگستری نیز ۲۶ ژانویه در پاسخ به این شکایت با صدور حکمی از رژیم صهیونیستی خواست تدابیری را برای ممانعت از وقوع جنایت نسل‌کشی در غزه اتخاذ کند و وضعیت انسانی این باریکه را بهبود ببخشد.

این دیوان امروز هم با صدور حکمی از رژیم صهیونیستی خواست عملیات خود را در شهر رفح متوقف کند.

جنگ غزه بیش از ۱۱۶ هزار فلسطینی شهید یا زخمی برجای گذاشته است که بیشتر آنها کودک و زن هستند و حدود ۱۰ هزار نفر نیز در میان ویرانی و قحطی عظیم که جان کودکان و سالمندان را گرفت، مفقود شده‌اند.


ارسال نظر: