X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 01 دی 1397
تعداد بازدید خبر : 79
تاریخ ثبت : شنبه, 01 دی,1397 | 03:41 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 01 دی,1397 | 03:41 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 01 دی,1397 | 03:41 ب.ظ

اصولی مترقی و جوابگوی نیازهای جامعه در قانون اساسی وجود دارد

  •  اصولی مترقی و جوابگوی نیازهای جامعه در قانون اساسی وجود دارد
محمد جعفر منتظری

دادستان کل کشور با بیان اینکه در بخشی از قوانین برای آحاد ملت حقوقی در نظر گرفته شده است، گفت: هر فردی که در این کشور زندگی می‌کند دارای حقوقی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر ، حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور با حضور در نشست ماهانه حقوقی کاربردی موسسه آموزش عالی شهید قدوسی و با ذکر حدیثی از امام صادق (ع) اظهار داشت: هر انسانی در زندگی طبیب خودش است؛ و مهم‌ترین نقش طبیب در زندگی انسان شناخت و درمان درد است. از طرف دیگر نشانه‌های یک انسان کامل و جامعه پیشرو و در مسیر سعادت مشخص است به همین دلیل از هرکسی در خصوص دروغ سوال شود قطعا خواهد گفت که بد است همانطور که آدم جنایتکار نیز نمی‌خواهد فرزندش جنایتکار شود.

دادستان کل کشور در ادامه خاطرنشان کرد: به انسان راه درمان نیز نشان داده شده است و اگر کسی بداند بیماری حسد و دروغگویی دارد راه درمان وی در بیان پیامبران و اولیای بزرگ روشن شده است.

وی افزود: هفته گذشته مقام معظم رهبری مدظله العالی در ابتدای درس خارج فقه به شرح حدیثی از پیامبر اعظم (ص)  درباره‌ «تبعات اخروی ریاست» پرداختند که در رسانه‌ها نیز نشر پیدا کرد و این اخطار و هشداری برای همه ما است.

بر اساس گزارش میزان، حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری در ادامه تصریح کرد: کسی که ریاست بر ده نفر و یا افراد بیشتری را دارد در فردای قیامت خداوند او را محکوم خواهد کرد. اگر کسی باشد که در پست ریاست خود خدمت کرده باشد غل‌های بسته شده به دستانش باز خواهد شد؛ اما اگر مدیری باشد که اختلاس کرده باشد و یا از موقعیت خود سوءاستفاده کرده باشد نه تنها آن غل‌ها گشوده نخواهد شد بلکه پیامبر (ص) فرمود: به غل‌های او افزوده خواهد شد؛ بنابراین باید از خداوند بخواهیم آنچه که حق است و از ما خواسته را انجام دهیم، زیرا ما یک نظام سکولار و لیبرالیسم نیستیم بلکه نظام جمهوری اسلامی هستیم.

دادستان کل کشور در ادامه بیان داشت: حاکمیت امیرالمومنین ۵ سال بیشتر طول نکشید؛ اما در همین مدت تابلویی برای افراد جویای حقیقت ترسیم کردند بنابراین یکی از وظایف و مسئولیت‌های سنگینی که داریم این است که تلاش کنیم قانون اجرا شود و به سلیقه خود تعبیر نکنیم. البته قاضی در مقام قضاوت حق دارد که تفسیر خود از قانون را ارائه دهد؛ اما این تفسیر باید با روح و جسم قانون همسازی داشته باشد.

دادستان کل کشور با بیان اینکه اگر در جایی از قانون ابهامی باشد این وظیفه مجری است که از طرق تعیین شده تفسیر قانون را از مجلس بخواهد، گفت: برای مثال زمانی که قانون منع به کارگیری بازنشتسگان ابلاغ شد در هنگام ابلاغ، سئوالاتی مطرح شد که در اینجا تفسیر مجلس حجت است که این قانون شامل حال کدام مقامات می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری افزود: اگر ما قانون را ابزار قرار دهیم و دنبال این باشیم که امیال خود را در قالب قانون جلو ببریم قطعا به مشکل برخوردار خواهیم کرد و لذا آنچه که کشور را پیش می‌برد و سامان می‌دهد و جناح بندی‌های سیاسی را حاکم بر جریانات اجرایی کشور نمی‌کند قانون است؛ و اجرای قانون می‌تواند برای کشور و ملت پیشرفت و خوشبختی به ارمغان آورد. البته این قوانین دارای ابعاد مختلفی هستند و بخشی از قوانین برای آحاد ملت حقوقی را ایجاد کرده است به همین دلیل هر فردی که در این کشور زندگی می‌کند، دارای حقوقی است.

وی بیان داشت: ما در قانون اساسی اصول مترقی و جوابگوی نیازهای جامعه را داریم از جمله حقوقی که در قانون اساسی برای آحاد ملت تعیین شده حق مراجعه به محاکم برای رفع اختلافات، حل مشکلات و رفع خصومات است.

دادستان کل کشور در ادامه گفت: اصل این موضوع نیز در همه جوامع پذیرفته شده است؛ اما شکل آن ممکن است متفاوت باشد. در نظام جمهوری اسلامی برای مردم این حق قرار داده شده و مسئول آن قوه قضاییه تعیین شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین منتظری در ادامه با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی و وظایف ۵ گانه قوه قضاییه، تصریح کرد: سال‌های سال بود که اهتمام لازم به احقاق حقوق عامه صورت نگرفته بود.

دادستان کل کشور با طرح این سوال که آیا امروز ادارات ما متناسب با نظام جمهوری اسلامی است، گفت: چقدر ادارات ما در خدمت مردم هستند. آیا این حق مردم نیست که کارمندی که متعهد شده در ازای حقوقی کار کند خدمات لازم را به ارباب رجوع برساند؛ چراکه سرگردان کردن ارباب رجوع و تاخیر در شروع کار جایز نیست.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری در ادامه به روایتی که در کتاب وسایل الشیعه از امام صادق (ع) نقل شده است اشاره کرد و گفت: دو نفر خدمت پیامبر اکرم (ص) آمدند. یک نفر از آنها از گروه انصار بود و فرد دیگر از قبیله ثقیف بود که مرد ثقفی خدمت پیامر عرض کرد یا رسول الله حاجتی دارم پیامبر (ص) فرمود : بنشین قبل از تو برادر انصاری آمده است و نوبت اوست آن فرد گفت یا رسول الله من عازم سفرم و عجله دارم. پس از این سخن مرد انصاری گفت چون این فرد عجله دارد و مسافر است من وقت خود را به او می دهم. بنابراین این نشان می دهد در نظام اسلامی رعایت نوبت مهم است و مدیریت اداره باید روی نظم باشد و این حق ارباب رجوع است.

منبع: خبرگزاری میزان
برچسب ها:
ارسال نظر: