X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 27 اسفند 1399
زهره الهیان مطرح کرد:
تعداد بازدید خبر : 144
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 27 اسفند,1399 | 02:22 ب.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 27 اسفند,1399 | 02:12 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 27 اسفند,1399 | 02:22 ب.ظ

لزوم مطالبه‌گری سازمان ملل در دفاع از حقوق زنان قربانی ترور

  • لزوم مطالبه‌گری سازمان ملل در دفاع از حقوق زنان قربانی ترور

نماینده مجلس با یادآوری اینکه سالها از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران می‌گذرد اما هنوز زنان زیادی مجروح حملات شیمیایی هستند، گفت: سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر و دیگر نهادها باید به کمک بیایند و در دفاع از حقوق زنان قربانی ترور مطالبه‌گری کنند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، «زهره الهیان» در دومین نشست «توانمندسازی زنان قربانی ترور، ضرورت آینده بشر» با تاکید بر اینکه در منطقه خاورمیانه و در کشورهای مختلفی از جمله افغانستان، پاکستان، عراق و فلسطین با ناامنی و اقدامات تروریستی مواجه هستیم که زنان آسیب دیده از جنگ ها و وقایع تروریستی موضوع مهم این اقدامات است، اظهار داشت: جامعه جهانی باید فکری برای این وضعیت اسفبار کند و از ظرفیت مجامع حقوق بشری برای رسیدگی به این آسیب ها استفاده کند.
 

وی ادامه داد: سازمان ملل و شورای حقوق بشر و دیگر نهادها باید به کمک بیایند و در دفاع از حقوق زنان قربانی ترور مطالبه گری کنند.
 

عضو کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حملات عراق در جنگ تحمیلی باعث شد که زنان زیادی مجروح و شهید شوند و متاسفانه هنوز زنان زیادی مجروح حملات شیمیایی عراق هستند، خاطرنشان کرد: ما خاطره حمله تروریستی داعش به مجلس را از یاد نبردیم. اگر سازمان های غیردولتی و مردمی از هم اکنون به فکر نباشند و پیگیری لازم را نداشته باشند در آینده نیز این گونه جنایات ادامه خواهند داشت و آسیب های جدی بر جامعه وارد می شود.
 

حملات تروریستی به کودکان و زنان، قواعد انسانی جوامع را نقض می کند
 

«آرامش شهبازی» استاد دانشگاه علامه طباطبایی دیگر سخنران این نشست هم با تاکید بر اینکه تروریسم پدیده ای شوم و نامبارک است و زمانی که در قالبی سازمان یافته در می آید ناپسندتر می شود، گفت: چنانچه اهداف تروریسم کسانی مانند کودکان و زنان باشند که مورد حمایت مجامع بین المللی قرار دارند، در این صورت این اقدامات نه تنها ارزش های بین المللی که قواعد انسانی جوامع را نقض می کنند.
 

وی با ابراز تاسف از اینکه تعریف جامعی از تروریسم وجود ندارد و این پیچیدگی موضوع را افزایش می دهد، تصریح کرد: باید از ظرفیت ها و امکانات موجود در سازمان های بین المللی استفاده شود و گام هایی در راستای توانمندسازی زنان قربانی در ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی و غیره برداشته ‌شود. این استاد دانشگاه ادامه داد: روز زن فرصتی مغتنم برای ارتقا آگاهی جامعه نسبت به زنان قربانی ترور و تاکید بر تعهد به فراهم کردن امکانات لارم برای این قشر از جامعه و بهبود شرایط آنان و توسعه شبکه های ملی و بین المللی برای احقاق حقوق آنان و پیگیری اقدامات لازم در قبال آن ها است.
 

افراد در معرض اقدامات تروریستی دچار اختلالات روانی می شوند
 

«شعاع کاظمی» دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) هم در این نشست به موضوع بررسی سلامت روان زنان آسیب دیده از تروریسم پرداخت و متذکر شد: افرادی که در معرض اقدامات تروریستی قرار می گیرند دچار اختلالاتی می‌شوند که افسردگی، اضطراب، ترس و هراس، کاهش عزت نفس، اختلال خواب، کاهش آستانه تحمل و عصبانیت، حبس کردن خود در خانه و ترک شغل و خودکشی از جمله علائم آن است که نشان می دهد افراد و بخصوص زنان از اقدام تروریستی آسیب دیده اند.
 

وی در ادامه در خصوص بهبود وضعیت آسیب دیدگان پیشنهاد داد:کاهش تبعیض، تاکید بر توانمندی ها علیرغم کاستی ها، شنیدن صدای قربانیان و ایجاد فرصت هایی در  حوزه های شغلی و تحصیلی باید در قبال زنان آسیب انجام شود.
 

«اعظم آهنگر» پژوهشگر موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران نیز در بخش دیگری از نشست و در خصوص تجربه زیسته زنان جانباز ترور گفت: مواردی وجود دارد که زنان مجرد قربانی ترور به تجرد دائمی می رسند و به این ترتیب مشکلات فراوانی را متحمل می شوند. همچنین برخی زنانی که در آسایشگاه ها هستند خدمات پرستاری کارآمدی دریافت نمی کنند و برخی از این زنان دچار بیماری های ناشناخته می شوند.
 

وی تجهیز آسایشگاه ها و استخدام پرستاران کارآمد و پرداخت به موقع هزینه های خدمات ارائه شده به جانبازان ترور را از عوامل بهبود شرایط آن ها عنوان داشت.
 

در ادامه نشست، زنان قربانی اقدامات تروریستی صدام، منافقین، القاعده و کومله و داعش به بیان حادثه تروریستی منجر به جانبازی شان پرداختند.
 

در انتهای نشست بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم به مناسبت 18 اسفند روز جهانی زن قرائت شد.
 

 

ارسال نظر: