X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 14 فروردین 1397
تعداد بازدید خبر : 79
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 14 فروردین,1397 | 12:48 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 14 فروردین,1397 | 12:48 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 14 فروردین,1397 | 12:48 ب.ظ

تایلند قایق آوارگان روهینگیایی را به دریا بازگرداند

  • تایلند قایق آوارگان روهینگیایی را به دریا بازگرداند
آوارگان روهینگیا

کمیسیاری عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) اقدام نیروی دریایی تایلند مبنی بر بازگرداندن یک قایق آوارگان روهینگیایی شامل 56 نفر، زن، مرد و کودک را به اجبار به دریا مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر،  به نقل از رسانه‌های آسیایی، دو روز پیش (یکشنبه) یک قایق با 56 نفر سرنشین از آوارگان روهینگیایی که به طور غیر قانونی به مقصد مالزی در حال حرکت بود، به دلیل شرایط بد آب و هوایی مجبور به توقف در یکی از جزایر تایلند شد و مسافران آن مورد بازجویی نیروهای پلیس تایلند قرار گرفتند.

این گروه که شامل 19 مرد، 18 زن، 11 دختر و 8 پسر هستند به قایق خود در ساحل جزیره «کو لانتا» واقع در غرب تایلند بازگردانده و با همراهی نیروی دریایی تایلند، مجبور به ترک خاک این کشور شدند.
طبق گزارش‌ها این قایق هفته گذشته حرکت خود را احتمالا از سواحل ایالت «راخین» میانمار به سمت مالزی آغاز کرده که شرایط آب و هوایی بد که همچنان پابرجاست، آن را مجبور به توقف در تایلند کرده بود.
کمیسیاری عالی پناهندگان سازمان ملل عنوان کرده که بر اساس قوانین بین المللی دریایی، نیروهای دریایی کشورها وظیفه دارند تا در صورت بروز حادثه به قایق حامل آوارگان امداد رسانی کنند.
این کمیسیاری همچنین اعلام کرد : با مقامات نیروی دریایی مالزی در ارتباط است تا برای یاری رساندن ضروری به مسافران این قایق، کمک‌های لازم را فراهم کند.
حدود 700 هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیایی میانمار در پی دور جدید خشونت‌های ارتش و افراط گرایان بودایی که به کشته شدن هزاران نفر منجر شد، در مدت هفت ماه گذشته به کشور بنگلادش در همسایگی میانمار گریختند که کثرت جمعیت در اردوگاههای موقت و همچنین وضعیت بهداشت و ایمنی آنها،بحران انسانی در این مراکز ایجاد کرده است.
شرایط نابسامان آوارگان اقلیت مسلمان روهینگیایی که بسیاری از آن‌ها در مناطق بین مرزهای میانمار و بنگلادش گرفتار شدند، به گونه‌ای است که دو کشور با امضای قراردادی بنا بود شرایط بازگشت آوارگان را فراهم کنند، اما طبق گزارش نهادهای مدنی، میانمار با خودداری از انجام تعهدات خود، هنوز این شرایط را فراهم نکرده است.
هزاران نفر از جمعیت اقلیت روهینگیایی میانمار که چندین دهه مورد آزار قرار داشته و از حق شهروندی محروم بوده اند، همواره توسط قاچاقچیان انسان به کشورهای اطراف و عمدتا در جنوب شرق آسیا منتقل می شوند.
این روند اگرچه از سال 2015 و در پی عملیات ارتش تایلند علیه قاچاقچیان انسان و همچنین خودداری این کشور از پذیرش قایق‌های مهاجران به طور موقت متوقف شد اما در هفت ماهه گذشته به دلیل سرکوب روهینگیایی ها توسط ارتش میانمار شدت یافته است.
ستم دیدگان روهینگیایی پیش از این نیز از راه پر خطر دریا به کشورهای با اکثریت مسلمان مالزی و اندونزی سفر کرده بودند.
طبق اعلام کمیسیاری عالی پناهندگان سازمان ملل در مالزی (UNHCR Malaysia) حدود 150 هزار پناهنده در مالزی حضور دارند که حدود 90 درصد آن‌ها روهینگیایی هستند.

منبع: ایرنا

برچسب ها:
ارسال نظر: