X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 21 مرداد 1399

خبرنگاران؛ چشم و گوش دستگاه قضا در یافتن مشکلات و آسیب‌ها/قوه قضائیه به دنبال استیفای حقوق کارگران

اسماعیلی گفت: در ماه‌های اخیر شاهد نمونه‌های خوبی از گزارشگری فساد از سوی جامعه رسانه‌ای کشور بودیم، در این حوزه خبرنگاران، ما را همکاران خود بدانند و ما نیز آن‌ها را همکار خویش و چشم و گوش بینا و شنوای دستگاه قضایی در یافتن مشکلات و آسیب‌ها بشمار می‌آوریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن قدردانی از خدمات و زحمات جامعه رسانه‌ای کشور و بویژه خبرنگاران حوزه حقوقی و قضایی، اظهار داشت: امروز جامعه ما از ناحیه دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم با دوگانه "تحریم" و "تحریف" مواجه است؛ همانگونه که کشور با یک جنگ اقتصادی مقابله و مواجهه دارد، شاهد جنگ تمام عیار امپراطوری رسانه‌ای دشمن با استفاده از ابزار تحریف در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران مواجه هستیم.

وی افزود: اهمیت حرفه خبرنگاری در جامعه امروز و در مواجهه با جنگ رسانه‌ای و تحریف از ناحیه دشمنان، بیش از پیش بر ما آشکار و روشن می‌شود؛ آنجا که خبرنگاران با رعایت امانت، صداقت، شفافیت و امید آفرینی خنثی کننده تهاجم رسانه‌ای دشمن هستند.

خبرنگاران، دستگاه قضایی را همکار خود بدانند

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در ماه‌های اخیر شاهد نمونه‌های خوبی از گزارشگری فساد از سوی جامعه رسانه‌ای کشور بودیم، در این حوزه خبرنگاران، ما را همکاران خود بدانند و ما نیز آن‌ها را همکار خویش و چشم و گوش بینا و شنوای دستگاه قضایی در یافتن مشکلات و آسیب‌ها بشمار می‌آوریم.

وی در ادامه با اشاره به رویکرد قوه قضاییه در رسیدگی به تخلفات حوزه رسانه و مطبوعات، گفت: امکان وقوع اشتباه، تخلف و حتی ارتکاب جرم از سوی معدودی افراد در هر یک از اقشار، گروه‌ها و جوامع را محتمل می‌دانیم؛ آنچه که مهم است سیاست و رویکرد دستگاه قضایی در رسیدگی به جرائم و تخلفات حوزه رسانه است که در دوره تحول تلاش شده به جای رویکرد سختگیرانه، رویکردی توام با مدارا، اصلاحی و اقناعی سرلوحه رسیدگی‌های قضایی ما قرار گیرد.

در یکسال اخیر هیچ رسانه‌ای توقیف نشده است

اسماعیلی بیان کرد: در یکساله اخیر اقدامات خاص و ویژه‌ای در قوه قضاییه در حوزه رسانه و مطبوعات از جمله فعال شدن شدن شورای حل اختلاف و صلح و سازش ویژه اصحاب فرهنگ و رسانه، برگزاری جلسات توجیهی و تعاملی و پیشگیری و تذکر از ناحیه همکاران ما در حوزه فرهنگ رسانه با مدیران مسئول و دیگر دست اندرکاران حوزه خبر، انجام شده است.

وی افزود: همچنین صدور بخشنامه ریاست قوه قضاییه در زمینه رسیدگی به جرائم سیاسی در چارچوب قانون رسیدگی به جرم سیاسی و ترویج این رویکرد و نهادینه شدن آن در قوه قضاییه که دریکی و دو ماه اخیر بعد از این بخشنامه تعدادی از پروند‌هایی که در وضعیت مشابه تحت عناوین جرائم عمومی و امنیتی رسیدگی می‌شد، به عنوان جرم سیاسی کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شده است و با حضور هیات منصفه نسبت به این موضوعات رسیدگی می‌شود.

اسماعیلی گفت: در یکسال اخیر هیچ روزنامه، رسانه و خبرگزاری از ناحیه قوه قضاییه توقیف نشده است و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه که قبلا با محکومیت‌هایی مواجه شده بودند در دوره اخیر از عفو مقام معظم رهبری، آزادی مشروط، تعلیق مجازات و سایر ارفاق‌های قانونی برخوردار شدند. جامعه رسانه‌ای و مطبوعاتی ما، حوزه مسائل امنیتی کشور و نظام و خط قرمز‌ها را مراعات می‌کنند؛ اما اگر جرم و تخلفی انجام شد و بویژه در حوزه امنیت و عبور از خطوط قرمز، رسیدگی، ماموریت اصلی ما به این موضوع است.

موارد زیادی از محکومان به قصاص با گذشت اولیای دم حیات دوباره یافتند

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره محکومان به قصاص، گفت: با تلاش و پیگیری‌های همکاران در بخش‌های مختلف و بویژه شورا‌های حل اختلاف، از آغاز سال ۹۹ تا امروز، ۱۶۶ مورد از پرونده‌های محکومیت به قصاص با گذشت اولیای دم، اجرای قصاص منتفی شده است و محکومان به قصاص حیات و زندگی مجددی را پیدا کرده‌اند.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به حوزه کارگری بیان کرد: در یکساله اخیر تمام تلاش قوه قضاییه بر این بوده است که ضمن رسیدگی به پرونده‌های قضایی، بویژه در مواردی که برخی از مدیران واحد‌های تولیدی و صنعتی مرتکب جرم شدند و در مظان اتهام قرار گرفتند به هیچ عنوان کارخانه، کارگاه و واحد صنعتی و تولیدی تعطیل نشود و هیچ کارگری بیکار نگردد و استیفای حقوق کارگران خصوصا در حوزه دستمزد و معیشت آنان جزو اولویت‌های قوه قضاییه بوده است. در سال گذشته هیچ واحد تولیدی با حکم مقامات قضایی تعطیل نشده است.تعطیلی کارخانه را به هیچ عنوان بر نمی‌تابیم، ضمن اینکه پیگیری برای استیفای حقوق طلبکاران را انجام می‌دهیم، اما اجازه تعطیلی واحد‌های صنعتی را نداده‌ایم و نخواهیم داد.

وی با بیان اینکه کرونا کماکان مساله روز ایران و جهان است، به نمونه‌ای از اقدامات قوه قضاییه در این زمینه اشاره کرد و گفت: از ویژه برنامه‌های ما در این ایام برگزاری دادگاه‌های الکترونیک به صورت آنلاین و با استفاده از فناوری‌های نوین بوده است. تاکید فراوانی در این حوزه انجام شده و زیرساخت‌ها برای جلوگیری از تردد اصحاب پرونده به مراجع قضایی و حفظ سلامت اصحاب پرونده و همکارانمان آماده شده است.

درخواست های عفو دستگاه قضایی مورد عنایت رهبری قرار گرفت

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص اقدامات قوه قضائیه درباره جنگل‌های هیرکانی، گفت: هر کجا مطلع شویم که حقوقی از جامعه، مردم و بیت المال تضییع شده حتی در سایه احکام قطعیت یافته قضایی حتما از مجاری قانونی نسبت به احیای حقوق بیت المال اقدام میکنیم.

وی در ادامه در خصوص عفو محکومان امنیتی ، گفت: به مناسبت‌های گذشته درخواست‌های عفوی محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد و مورد عنایت ایشان قرار گرفت و جمعی از محکومان مورد عفو قرار گرفتند. در دوره اخیر محکومان امنیتی هم به تناسب در لیست عفو حضور داشتند و تعدادی از آن‌ها مورد عفو قرار گرفتند و در آینده هم هرگاه به این نتیجه برسیم که محکومی، چه محکوم مواد مخدر و چه محکوم به کلاهبرداری و خیانت و سرقت و چه سایر محکومان اگر اصلاح شده باشند و استحقاق عفو را داشته باشند،پیشنهاد خواهیم کرد. اینکه پیشنهاد بدهیم و یا ندهیم بستگی به نحوه رفتار خود محکومان در دوران تحمل محکومیت دارد؛ فارغ از نوع جرم و میزان مجازاتی که برای آن‌ها در حکم دادگاه آمده است.

اسماعیلی در مورد وضعیت پرونده هفت تپه، گفت: در این زمینه نکته اول تداوم فعالیت شرکت نیشکر هفت تپه است و معتقدیم که فعالیت شرکت تحت هیچ شرایطی نبایستی تعطیل شود. بخش دیگر این موضوع اعتراضات کارگران و بخش‌های دیگر به خصوصی شدن آنجاست و این موضوع هم در دولت در حال پیگیری است و ما تقاضا کرده ایم که سریع‌تر بررسی و نسبت به موضوع نحوه واگذاری شرکت هفت تپه به بخش خصوصی تعیین تکلیف کنند. با دستور رییس قوه قضاییه به دادستان کل کشور ماموریت ویژه ای تحقق یافت که موضوع مربوط به هفت تپه را به صورت تخصصی بررسی و تحقیق و پیگیری کنند.