طبق گزارش جدید سازمان بین المللی آکسفام که امروز منتشر گردید، تلاشهای جامعه ی بین المللی برای ایجاد یک آتش بس جهانی ناموفق بوده و به شکستی فاجعه آمیز در مقابله با شیوع ویروس کرونا مبدل گشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت شبکه خبری الجزیره انگلیسی نوشت: علیرغم درخواست دبیر کل سازمان ملل از طرفهای مخاصمات مسلحانه در تمام نقاط دنیا مبنی بر برقراری آتش بس در ماه مارس ، درگیری های مسلحانه همچنان ادامه دارد.
طبق گزارش مذکور، این مشکل با شکست دیپلماتیک شورای امنیت سازمان ملل در سرمایه گذاری برای تلاشهای سازنده ی صلح و همینطور ادامه ی روند انتقال تسلیحات به مناطق درگیری در زمان شیوع ویروس کرونا همراه شد.
مدیر اجرایی آکسفام، خوزه ماریا ورا در این رابطه گفت: ما از شورای امنیت و دیگر کشورهایی که از آتش بس حمایت می کنند انتظار داشتیم رهبری این روند را به دست بگیرند اما خود این کشورها شرکت کنندگان فعالی در مخاصمات بین المللی می باشند که از طریق عملیات نظامی و فروش تسلیحات به طرفهای مخاصمات روند آتش بس را با شکست مواجه می سازند.
در تاریخ هشتم ماه می ایالات متحده از دادن رأی مثبت برای صدور قطعنامه ی آتش بس بین المللی سازمان ملل خودداری نمود.
ماه گذشته، آنتونیو گوترش به شورای امنیت هشدار داد که شیوع ویروس کرونا تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی قلمداد می شود که توان آن دارد تا ناآرامی های اجتماعی و خشونت را در سطح جهان افزایش دهد.
طبق گزارش آکسفام، دو میلیارد نفر در مناطق جنگ زده در شرایط شکننده ای که در نتیجه ی سیستم درمانی ضعیف و بمباران بیمارستانها به وجود آمده است در معرض ابتلا به ویروس کرونا و دیگر بیماری ها قرار دارند.
آکسفام همینطور اعلام کرده است که سال گذشته جامعه بین المللی بیش از 9/1 تریلیون دلار برای اقدامات نظامی هزینه کرده است. چنین هزینه ای معادل تعداد 280 درخواست سازمان ملل برای آتش بس جهانی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا می باشد.
این گزارش مناطقی همچون آفریقای مرکزی که سازمان ملل به دلیل شکسته شدن آتش بس کمکهای بشردوستانه به آن را متوقف کرده ، میانمار که در آن ارتش درخواست آتش بس سراسری را نپذیرفته و در یمن که طرفهای مخاصمه به درگیری ادامه می دهند را مورد تأکید قرار داده است.