آیت الله صادق لاریجانی با بیان اینکه ما نمی توانیم برتخلفات ادارات و مسولان دولتی چشم ببندیم، تاکید کرد که حق انجام این کار را نداریم اما باید به نظرات مسوولان ادارات توجه بیشتری شود و امیدوارم که باعنایت و تعامل بیشتر این موضوعات رفع شود.
به گزارش ایلنا- رییس قوه قضاییه با اعلام اینکه کم کم تشریفات به زندگی برخی مسوولان نیز وارد شده است، اظهارکرد: دستگاه قضایی نمی تواند و حق هم ندارد که چشمان خود را بر تخلفات ادارات و مسوولان دولتی ببندد. به گزارش ایلنا، آیت الله صادق لاریجانی در جلسه شورای اداری استان همدان با بیان اینکه انقلاب اسلامی، حیات جدیدی را برای کشورمان ایجاد کرده است،گفت :تجربه مردم سالاری دینی شاید در هیچ کجای دنیا محقق نشده است و طبیعتا چالش های عملی و نظری را به دنبال خود آورده است.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد:در طول سی سال استقرار نظام،چالش های مهمی وجود داشته است که خوشبختانه نظام با اقتدار از آنها عبور کرده است. وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای مسلمان حرکت امام خمینی(ره) و بنایی که ایشان ساخت، منشا»حرکت های جدید شده است.
لاریجانی با بیان اینکه غنای معارف دینی ما بطوری است که هیچ گاه از نقد نمی هراسد بلکه باعث اعتلا» و تجدید حیات آن می شود،اظهار کرد: درعین اینکه مدعی هستیم قرآن و سنت از غنای بسیار بالایی برخوردار است و خطری از این جهت احساس نمی کنیم اما باید قبول کرد که اجرای این دستورات که در کتاب و سنت آمده، مطلبی نیست که از آن غافل شویم.
وی ادامه داد: ما می توانیم ادعا کنیم که این بنا باقی خواهند ماندو ضربه ای به آن وارد نخواهد شد،اما این ادعا آسان نیست و وضعیت کاری نیز نشان نمی دهد که صد درصد براساس دستورات عمل می کنیم چراکه هرچه از انقلاب می گذریم ارزش های نظام کمرنگ تر شده است،مثلا ساده زیستن ارزش بود اما کم کم تشریفات به زندگی مسوولان نیز وارد شد.
رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: در دوره ای دفاع از جبهه ارزش بود اما در دوره ای عده ای تلاش کردند این امر را کمرنگ کنند.اگر نگاهی به روزنامه های دوران اصلاحات و جریان شایع سکولار در آن زمان کنید، اذعان خواهید کرد که در مسیری می رفتند که مسیراصلی انقلاب نبود. خدا را شاکریم که بعد از آن جریان تا حدی به اصل خود بازگشته و مسیری را که داشت رنگ و بوی دیگری می یافت، ازآن برگشتیم.
لاریجانی با تاکید براینکه مسولان باید دو رکن مردمی بودن و اسلامی بودن نظام را حفظ کنند،گفت :اگر قرار باشد با معیارهای دنیایی حساب کنیم بسیاری از کشورها از ما جلو هستند،البته ما در چارچوب دین خود برای دنیا هم کار می کنیم اما هر دنیا و پیشرفتی را نیز نمی خواهیم.
وی خاطرنشان کرد: در دوره ای برخی از مسوولان به صراحت می گفتند که اگر عده ای نخواستند این نظام دینی باشد ما باید نظام را تحویل آنها دهیم، اما اسلامیت نظام چیزی نیست که بخواهیم به کسی دهیم و اگر گروهی آمدند و اعلام کردند که ما سکولار و لائیک می خواهیم ،بگوییم باشد و نظام را به آنها تحویل دهیم.
رییس قوه قضاییه درباره رکن مردمی بودن نظام نیزاظهارداشت: هروقت که مسوولان ازمردم فاصله بگیرند، نظام در معرض خطر قرار می گیرد. لاریجانی به تفکیک قوا در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: معنای استقلال قوا به این معنا است که مانند جزایر جداگانه مدیریت می شوند اما در کنار این استقلال بایکدیگر تعامل دارند.
وی در بخش دیگری ازسخنان خود با اشاره به اینکه تخلفات ادارات دولتی و تظلمات مردم علیه دولت در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود، گفت: ما نمی توانیم برتخلفات ادارات و مسولان دولتی چشم ببندیم، یعنی حق انجام این کار را نداریم اما باید به نظرات مسوولان ادارات توجه بیشتری شود و امیدوارم که باعنایت و تعامل بیشتر این موضوعات رفع شود.
رییس قوه قضاییه به موضوع پیشگری از وقع جرم اشاره کردوافزود: روندی که ما برای رسیدگی عادلانه و سریع در پیش گرفته ایم،بعیداست که حاصل شود چراکه پرونده ها روبه رشداست. وی بابیان اینکه طبق اصل 156 قانون اساسی ،وظیفه پیشگری از وقوع جرم به قوه قضاییه محول شده است،خاطرنشان کرد:به جز باتعامل قوا و همکاری قوای مقننه و مجریه بحث پیشگیری از وقوع جرم امکان پذیر نیست،چراکه قوای مقننه و مجریه باتصمیماتی که می گیرند،مسئله می سازند.
لاریجانی درپایان تصریح کرد: باتوجه به اینکه تعداد بالای پرونده ها در محاکم قابل تامل است اما باید برای پیشگیری از وقع جرم نیز در سطح جامعه فرهنگ سازی صورت گیرد.