رژیم اسرائیل اعلام کرده است از ورود ایرنه، کاروان کمکهای بینالمللی یهودیان جهان به نوار غزه جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش پرس تی وی ، ییگال پالمور، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل گفت، از حرکت قایق ایرنه و یهودیان همراه آن جلوگیری خواهیم کرد و آنها را به بندر اشدود انتقال خواهیم داد.
کاروان کمکهای بشردوستانه جمعی از یهودیان، یکشنبه ( 4 مهر ) سواحل قبرس شمالی را به سوی نوار غزه ترک کرد. هشت فعال صلحطلب با ملیت امریکا، انگلیس و آلمان، سه خدمه کشتی و 2 روزنامهنگار سرنشینان قایق ایرنه را تشکیل میدهند.
یوناتان شاپیرا، خلبان سابق ارتش اسرائیل که از سرنشینان این قایق است، میگوید:" سیاست ما دوری از خشونت و درگیری است، اما اگر نیروهای ارتش اسرائیل جلوی قایق ما را بگیرد، نمیگذاریم ما را به بندر اشدود منتقل کنند. "
فعالان این کاروان قصد دارند نزدیک نوار غزه برفراز قایق پرچمهای رنگارنگی را که نام یهودیان حامی این کاروان بر آن حک شده است، برافراشته کنند.
سازماندهندگان این کاروان می گویند: "محموله این قایق شامل اقلامی چون عروسک و سازهای موسیقی کودکان، کتابهای درسی، تورهای ماهیگیری و پروتزهای درمانی است."
ریچارد کوپر یکی از اعضای این کاروان میگوید، با این اقدام میخواهیم نشان دهیم که اقدامات نژادپرستانه اسرائیل علیه فلسطینیان، مورد پسند و تایید جامعه یهودیان جهان نیست.
در همین حال، اندی داوید، سخنگوی وزارت خارجه رژیم اسرائیل در واکنش به این حرکت گفته است: "این اقدام، شوخی برخورندهای است که اصلا هم خندهدار نیست."
این درحالی است که شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارش اخیر خود که چهارشنبه (31 شهریور) منتشر شده است، حمله کماندوهای نیروی دریایی ارتش اسرائیل را به کاروان آزادی غزه که به کشته شدن 9 تن از شهروندان ترکیه انجامید، محکوم کرده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین در این گزارش، حمله کماندوهای اسرائیلی به کاروان آزادی غزه در آبهای بینالمللی را "نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بینالمللی" دانسته است.
در گزارش جدید سازمان ملل آمده است، کماندوهای اسرائیل در حمله وحشیانه خود به کاروان آزادی غزه، جنایاتی چون "قتل عمد، شکنجه و رفتارهای غیرانسانی" مرتکب شدهاند.
در همین حال، یوسف رزقا از مقامات جنبش حماس درباره حرکت یهودیان گفت: "پیش از این نیز شاهد ورود فعالان یهودی به نوار غزه بودهایم. دولت حماس از هرگونه تلاش برای شکستن محاصره نوار غزه استقبال میکند."
رژیم اسرائیل از ژوئن 2007 گذرگاههای نوار غزه را بسته و 1.5 (یک و نیم) میلیون فلسطینی ساکن این منطقه را از زمین و دریا در محاصره خود درآورده است.
این رژیم با وجود انتقادهای بینالمللی هنوز حتی از ورود مایحتاج اولیه زندگی برای ساکنان این منطقه بحرانزده جلوگیری میکند.