نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در تیانجین چین، بدون نتیجه موثر و با حمله لفظی شدید چین به آمریکا پایان یافت .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، در این نشست، چین آمریکا را به علت عمل نکردن به مسئولیت هایش برای کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای و تلاش برای عمل بر خلاف اصول سازمان ملل مقصر شناخت .
مذاکره کنندگان چینی در این نشست، آمریکا را به خوکی تشبیه کرد که می خواهد پاکیزه جلوه کند، و درحالی درباره رفتار پکن شکایت می کند که خود کم کاری کرده است.
چین و سپس آمریکا آلوده کننده ترین کشورهای جهان از لحاظ گازهای گلخانه ای هستند .در نشست اقلیمی سازمان ملل ، آمریکا نیز چین را متهم کرد اجازه نمی دهد که میزان کاهش داوطلبانه مصرف انرژی این کشور به تصدیق جامعه جهانی برسد .
بر اساس گزارش ها با این همه پیشرفت هایی هم در زمینه دور بعدی گفتگوهای اقلیمی در ماه نوامبر در مکزیک حاصل شد .این نخستین بار است که کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در چین آلوده کنندهترین کشور از لحاظ انتشار گازهای گلخانه ای برگزار می شود .
پس از چین ، آمریکا ، روسیه و هند آلوده کننده ترین کشورهای جهان هستند . کارشناسان آب و هوای سراسر جهان در این کنفرانس کوشیدند تا راه های مقابله با افزایش گازهای گلخانه ای در جهان را بررسی کنند .
این کنفرانس به عنوان آخرین دور مذاکرات درباره آب و هوا پیش از نشست سران در مکزیک است .نشست سران سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی قرار است از بیست و نهم نوامبر تا دهم دسامبر ( هشتم آذر تا نوزدهم آذر ) در کانکن مکزیک برگزار شود.
کارشناسان امیدوارند که در نشست مکزیک توافق بر سر جزئیات صندوقی برای انتقال صد میلیارد دلار در سال از کشورهای غنی برای کمک به کشورهای فقیر جهت مقابله با عواقب ناشی از تغییرات اقلیمی حاصل شود .
با این حال کشورهای در حال توسعه این مبلغ را قابل توجه اما ناکافی می دانند .در این کنفرانس دو هزار و پانصد کارشناس از 160 کشور جهان شرکت کرده بودند .
بر اساس توافقی که پارسال در نشست سران جهان درباره وضع آب و هوا در کپنهاک دانمارک به دست آمد قرار شد افزایش دمای کره زمین حداکثر به دو درجه محدود شود اما جدول زمانی و راه های رسیدن به این هدف مشخص نشد .
با این حال به گفته کارشناسان تعهداتی که دولت ها بر عهده گرفتند، منجر به رسیدن به هدف نمی شود .
مسئول اقلیمی سازمان ملل در روز آغازین آن از شرکت کنندگان در نشست چین خواست انعطاف پذیری و تمایل به مصالح بیشتری از خود نشان دهند تا نتیجه ای در این خصوص حاصل شود.
به باور کارشناسان محیط زیست، افزایش مصرف سوخت های فسیلی در جهان عامل اصلی افزایش گازهای آلاینده ای همچون دی اکسید کربن و متان در جو موسوم به ( گازهای گلخانه ای ) و گرمایش روز افزون کره زمین است .
کارشناسان محیط زیست، افزایش توفان ها و گردبادهای شدید و آتش سوزی جنگل ها را مهم ترین پیامدهای گرم شدن زمین می دانند.
وقوع توفان سهمگین کاترینا در سال 2005 و سیل امسال پاکستان هم نمونه های کوچکی از تاثیرات گرم شدن زمین بر تغییرات آب و هوایی جهان هستند .
به اعتقاد کارشناسان ذوب شدن تدریجی بسیاری از یخچال های طبیعی جهان و کاهش ذخایر آب آشامیدنی از دیگر پیامدهای گرم شدن زمین هستند .
به گفته کارشناسان اگر این روند باز هم ادامه داشته باشد با ذوب شدن یخ های قطب شمال و جنوب و به دنبال آن بالا رفتن سطح آب دریاها ، در پایان قرن 21 بسیاری از مناطق جهان از جمله شهر نیویورک به زیر آب فرو خواهد رفت.
در پی هشدارهای مکرر کارشناسان محیط زیست مبنی بر تاثیر گازهای گلخانه ای در گرم شدن زمین نمایندگان بیش از 160 کشور جهان در دسامبر 1997 "پیمان کیوتو" را با هدف موظف ساختن کشورها در کاهش تولید این گازها و به تبع آن متوقف کردن روند گرم شدن زمین به تصویب رساندند.
بر اساس این معاهده، 36 کشور صنعتی جهان موظف شده اند که تا سال 2012 میزان تولد گازهای گلخانه ای خود را به طور میانگین به 5 درصد پائین تر از میزان تولید شده در سال 1990 برسانند .
اجرای این پیمان در فوریه 2005 و پس از پیوستن روسیه به آن شروع شد چرا که طبق توافق های صورت گرفته، اجرای این پیمان از زمانی آغاز می شد که اعضای ان به اندازه ای برسد که حداقل 55 درصد تولید گازهای گلخانه ای را شامل شود.
آمریکا تنها کشور صنعتی جهان است که پیمان کیوتو را نپذیرفته است.دولتمردان آمریکا معتقدند که کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در قالب پیمان کیوتو منجر به کاهش رشد اقتصادی این کشور می شود.