همزمان با تولد حضرت مسیح (ع) و برگزاری جشنهای مختلف در سراسر جهان از سوی مسیحیان و حملات جدید علیه آنها، رهبران کلیساهای مختلف ایجاد ناآرامی و آزار و اذیت مسیحیان را محکوم کردند و خواستار صلح و آشتی شدند.
به گزارش ایسنا، بر اثر انفجار بمبی در یک کلیسا طی برگزاری مراسم روز تولد حضرت مسیح (ع) در جنوب فیلیپین، شش نفر از جمله کشیش این کلیسا زخمی شدند.
مقامات نظامی فیلیپین هنوز فرد یا گروهی را به عنوان مظنون در این انفجار معرفی نکردند، اما جزیره "جلو" که این حادثه در آن رخ داد، پیشتر میزبان فعالیت گروه ابوسیاف، یک گروه وابسته به گروه القاعده، بوده است.
راندولف کابانگ بانگ، سخنگوی ارتش فیلیپین، گفت: این انفجار ساعت 7,15 دقیقه به وقت محلی و زمانی که مسیحیان برای برگزاری مراسم گردهم آمده بودند رخ داد و شش تن زخمی شدند.
در شهر کانو در نیجریه، شبه نظامیان مسلح به یک کلیسا حمله کردند اما این حمله با حضور سربازان دولتی ناکام ماند.
در این حادثه هیچ فردی کشته یا زخمی نشده است، اما در شهر مرکزی جوس انفجاری رخ داد که حداقل پنج تن کشته و هشت تن دیگر زخمی شدند.
گرگوری ین لونگ، یکی از مقامات این منطقه، تصریح کرد که شایعاتی وجود دارد مبنی بر این که این حملات با هدف ایجاد اختلال در مراسم روز تولد حضرت مسیح (ع) انجام شده است.
هنوز هیچ نشانهای وجود ندارد که این دو حادثه با هم در ارتباط بودند.
این حوادث در حالی رخ داد که یک گروه شبه نظامی در یک نوار ویدیویی تهدید آمیز اعلام کرد، کشورهایی که روز تولد حضرت مسیح را جشن میگیرند مورد حمله قرار خواهند گرفت.
در کرانه باختری نیز مسیحیان برای گرامیداشت روز میلاد حضرت مسیح (ع) گردهم آمدند.
کشیش ارشد یک کلیسا در بیت لحم پیام همبستگی به مسیحیان عراق داد.
وی ضمن محکوم کردن حادثه اخیر حمله به کلیسای مسیحیان در عراق، این اقدام را وحشیانه توصیف کرد.
مسیحیان عراق پیشتر هدف حملات خشونت آمیز از جمله حمله به یک کلیسا در بغداد که باعث کشته شدن 44 عبادت کننده و دو کشیش در 31 اکتبر بود، قرار گرفته بودند.
در مراسم برگزاری روز تولد مسیح در بیت لحم، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، سلام فیاض نخست وزیر تشکیلات خودگردان و چندین دیپلمات اروپایی، حضور داشتند.
در عراق نیز به رغم تهدیدها از سوی القاعده حدود 40 عبادت کننده در کلیسای سن خوزه در بغداد گردهم آمدند.
سعد سیروپ هانا، کشیش ارشد این کلیسای کاتولیک، گفت: پیام امروز ما این است که از چیزی هراس نداشته باشید.
در شهر رم نیز پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیکهای جهان، از خدا خواست تا ظالمان در جهان را تنبیه کند و میان مردم در سراسر جهان برادری واقعی ایجاد کند.
در انگلیس نیز رهبران کلیساهای انجلیکان از مردم خواستند آنهایی را که در سراسر جهان به خاطر ایمانشان به مسیحیت مورد آزار قرار میدادند، به خاطر داشته باشند.