سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده در حال استرداد بازداشتشدگان کرونایی از زندانهای خصوصی مهاجرت است با اینحال با ادامهی استرداد زندانیان قرنطینه شده طی همهگیری کرونا، سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده خطر ابتلا به ویروس کشنده را به سایر مقامات و فعالان کشور هشدار داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، پایگاه تحلیلی مینت پرس نیوز در گزارشی به ادعای آمریکا مبنی بر ازادی زندانیان مهاجر و استرداد آنها نوشت:
نگهبانان زندان نیمهشب از خواب بیدارش کردند و از میان جمعیت قرنطینه شده در داخل یک سلول او را به حرکت درآوردند تا برای استرداد آماده شود. این داستان یک مرد در منطقهی واشنگتن دی. سی آمریکا در روز چهارشنبه، داخل زندان خصوصی فارما ویل است.
این زندان مملو از صدها مهاجر بدون مدارک اسکان است که توسط سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده بازداشت شدهاند. این واحد به دلیل اینکه تعدادی از زندانیان علائم کرونا را بروز دادهاند، در حال تعطیل شدن طی دو هفتهی آتی است. اما این کار باعث نشده است که نگهبانان افراد را به حال خود رها کنند. این موضوع را مردی میگوید که نگهبانان او را به بیرون از سلول میآورند تا به جای دیگری منتقلش کنند. وی به خاطر ترس از انتقامجویی از او، از گفتن نامش خودداری کرد. گفتنی است، این بیپروایی در نقل و انتقالات جان دیگران را به خطر میاندازد.
همسر این زندانی، یک پرستار در واشنگتن دی.سی است و این اقدامات را محکوم کرد. وی گفت: به عنوان یک پرستار، نمیتوانم باور کنم که سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده حاضر است با انتقال شخصی که در قرنطینه است، امنیت دیگران را به خطر بیندازد. گفتنی است، سازمان مورد بحث ضمن ادامهی استرداد افراد قرنطینه شده طی بیماری همهگیر کرونا، خطر ابتلا به این ویروس کشنده را به شدت افزایش میدهد. به یاد داشته باشید که تاکنون این ویروس حداقل جان هزاران نفر را در آمریکا گرفته است، اگرچه مطمئناً تعداد واقعی کشتهشدگان بیشتر از این آمار است. گوراو مادان، یکی از مجریان اصلی سازمان سانکچوآری دیاموی (Sanctuary DMV) ، که یک سازمان داوطلبانه و حامی مهاجران در منطقهی واشنگتن دی.سی است، میگوید: "شرایط فعلی یک شکست عظیم در سلامت عمومی و حقوق بشر است."
گفتنی است، یکی از مهمترین مقاصد استرداد مهاجران، گواتمالا است. روز سهشنبه، وزیر بهداشت این کشور، هوگو مونروی، اظهار داشت: سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده با بازگرداندن افراد مریض، بیش از پیش گواتمالا را با مشکل مواجه کرده است. وی همچنین خاطرنشان کرد: 75 درصد از زندانیانی که با یک پرواز به گواتمالا برگردانده شدند، نتیجه آزمایش کرونا ویروسشان مثبت بود. طبق اعلام مؤسسه مهاجرت گواتمالا، پرواز دیگری در روز دوشنبه حتی شامل 16 خردسال بدون همراه بود. این امر حاکی از آن است که ایالاتمتحده، بجای اینکه به مهاجران بازداشت شدهی بیمار رسیدگی کند، به اجبار آنها را در کشورهای مبدأ خود رها میکند و آنان را برای مقابله با این مشکل تنها میگذارد.
دولت گواتمالا از ایالاتمتحده درخواست کرد تا بیش از 25 نفر را در هر پرواز نفرستد، اما در ابتدا این درخواست نادیده گرفته شد.
مرد بی نامی که در بالا از او حرف زدیم، دو هفته پیش دستگیر و به زندان فارم ویل منتقل شد. وی در شرایطی وارد زندان شد که زندانیها اعتصاب کرده و خواستار آزادی در شرایط شیوع ویروس کرونا بودند. آنان اعتقاد داشتند که زندان در واقع یک تلهی مرگ برای زندانیان است. سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده تاکنون از آزادی زندانیان خودداری کرده و مدعی شده که نتیجهی آزمایش هیچکسی در این زندان مثبت نبوده است. مهم اینکه، بر اساس آمارهای رسمی، فقط آزمایش 100 زندانی در سراسر کشور مثبت اعلام شده است. با این حال، در زندانها مانند هر جای دیگر، تعداد آزمایشها به شدت محدود است. مقامات در حال حاضر دو خوابگاه را به طور کلی در این مرکز قرنطینه کردهاند. همین موضوع نشان میدهد که آنها نسبت به ابتلای زندانیان به کرونا مشکوک هستند.
یکی از زندانیان به نام سالوادوریان گفت: من وحشت دارم. ویروس در سراسر جهان همهی افراد را تحت تأثیر قرار داده است، اما در اینجا در فارم ویل، ما وحشتزده هستیم، زیرا هیچ امنیتی نداریم. ما سعی میکنیم هر کاری که میتوانیم بکنیم تا کنار خانوادههای خودمان باشیم، جایی که میتوانیم در آن امنیت داشته باشیم. زندانیان در سلولهای بزرگ گروهی قرار دارند که در آن رعایت فاصلهی اجتماعی غیرممکن است. محصولات بهداشتی مانند صابون و ضدعفونیکننده کم است و زندانیان مجبور هستند از حمامهای اشتراکی استفاده کنند و در تختخوابهای دستهجمعی که در کنار هم قرار گرفتهاند، بخوابند.
گفتنی است، زندان فارم ویل سال 2008 در میان اعتراضات مردم محلی افتتاح شد و در حال حاضر به دلیل شرایط غیربهداشتی خود بسیار مشهور شده است. بازداشتشدگان، تابستان گذشته به دلیل شیوع اوریون که یک بیماری قدیمی به حساب میآید و بر اثر ازدحام جمعیت و ضعف بهداشتی رخ میدهد، اعتصاب غذا کردند. اعتصاب به طرز وحشیانهای توسط مقامات سرکوب شد و زندانیان در حال حاضر به نحوهی رسیدگی سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده به معالجهی خود شکایت دارند.
تعدادی از نمایندگان منتخب ویرجینیا به دلیل نگرانی در مورد امنیت خود، بر سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده برای آزادی افراد در فارم ویل فشار میآورند. تعدادی از نمایندگان از جمله رپس، ابراهیم سمیرا، الیزابت قوزمان و کای کوری تصریح کردند: این شرایط غیرقابلقبول و تهدیدی برای سلامت عمومی است. در چنین شرایط بیسابقهای، ما وظیفه داریم تمام اقدامات احتیاطی لازم را برای حفظ سلامتی و ایمنی همهی افرادی که در ویرجینیا هستند، از جمله کسانی که مدارک قانونی اسکان ندارند، انجام دهیم.
ابراهیم سمیرا به تازگی نامهای نوشت و برای دفتر سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده در فارم ویل در ویرجینیا فرستاد. این نامه توسط نمایندگانی همچون دِلیگیت قوزمان و کای کوری امضا شد.
در این نامه آمده است: ما از کسانی که مسئولیت نظارت بر مرکز بازداشت مهاجران درفارم ویل را برعهده دارند، خواستاریم تا در شرایط فعلی و بر اثر احتمال شیوع کرونا ویروس، افرادی را که در این بازداشتگاه به سر میبرند، آزاد کنند.
ابراهیم سمیرا، نماینده، 10 آوریل در صفحه توئیتر خود نوشت:
البته بعید است که مراکز مهاجرت آمریکا که زندان را اداره میکنند، داوطلبانه از این درخواست پیروی کنند. آنها پول خیلی زیادی بابت بازداشت این افراد میگیرند. به آنها حداقل 120 دلار در هر شب پرداخت میشود. این میزان بیشتر از هزینهی اقامت یک فرد در یک اتاق پادشاهی در نزدیکی هیلتون ریچموند در مرکز شهر است. صورتحسابهایی که روزنامهی مینت پرس نیوز منتشر کرده است، نشان میدهد که سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالاتمتحده در ماه مارس 2017، 2.366 میلیون دلار، در فوریه 2.206 میلیون دلار و در ژانویه 2.353 میلیون دلار برای خدمات مرکز فارما ویل پرداخت کرد.