X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: پنجشنبه 24 تیر 1389

آمریکایی‌ها درصدد انتقال من به اسرائیل بودند

شهرام امیری به حضور بازجویان اسرائیلی در جلسات بازجویی‌هایش اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها درصدد انتقال من به اسرائیل بودند.

به گزارش  فارس، شهرام امیری دانشمند و محقق ایرانی که پس از 14 ماه اسارت در دست نیروهای امنیتی آمریکا صبح امروز (پنجشنبه) وارد فرودگاه امام خمینی (ره) شد در جمع خبرنگاران به تشریح جزییات ربوده شدنش پرداخت.
وی در ابتدا گفت: با توجه به این حجم تبلیغات منفی که علیه من در رسانه‌های غربی و با اهداف خاص صورت گرفته بود، نمی‌دانم با چه زبانی از تمام مسئولان و سازمان‌هایی که 14 ماه با جدیت و دلسوزی موضوع من را پیگیری کردند، تشکر کنم. دولت جمهوری اسلامی ایران به شهروندانش اعتماد داشت و با این اعتماد از من حمایت کرد که جای تقدیر و تشکر دارد.
امیری اضافه کرد: ساز‌مان‌های اطلاعاتی کشور نشان دادند که سازمان اطلاعاتی آمریکا سازمانی پوشالی بیش نیست و با توکل به خدا می‌توان به این غول استکباری غلبه کرد.

این دانشمند و محقق ایرانی در ادامه به جزییات ربایشش پرداخت و گفت: عوامل سازمان‌های جاسوسی آمریکا و عربستان من را در شهر مدینه در مقابل هتلم ربوده و به مکان نامعلومی در کشور عربستان منتقل کردند و به من آمپول بیهوشی تزریق و با یک هواپیمای نظامی من را از عربستان به خاک آمریکا منتقل کردند. در طی دو ماه اولی که در آمریکا بودم تحت شدیدترین شکنجه‌های روحی و فشارهای روانی توسط گروه‌های بازجویی سیا قرار گرفتم.
وی هدف اصلی از انجام این اقدامات را بازی سیاسی جدیدی عنوان کرد که آمریکایی‌ها می‌خواستند علیه جمهوری اسلامی راه بیندازند و افزود: از من می‌خواستند در رسانه‌های گروهی آمریکا اعلام کنم که من به خواست خود به آمریکا پناهنده شدم و یکسری اسناد و مدارک مهمی را به همراه یک لپ تاپ که حاوی اسرار محرمانه برنامه نظامی هسته‌ای ایران است به آمریکا منتقل کرده‌ام و با این سناریو می‌خواستند برنامه‌های سیاسی خود را محقق سازند و سایر کشورها را با خود همسو کنند که به خواست خدا من مقاومت کردم.
امیری خاطرنشان کرد: هر ایرانی دیگری نیز جای من بود حاضر نمی‌شد شرافت و حیثیت خود را فدای خواسته‌های مالی‌اش کند و کشور خود را به کشور بیگانه بفروشد.

وی با بیان اینکه دولت آمریکا قبل از خروج من از این کشور درباره حضورم در خاک آمریکا اظهارنظر رسمی نکرد، از دولت آمریکا پرسید: چرا زمانی که ادعا می‌کردید با شما همراهی و همکاری می‌کنم یک بار حاضر نشدید حضور من در آمریکا را تأیید کنید؟
امیری با بیان اینکه افکار عمومی در این زمینه قضاوت خواهند کرد،‌ گفت: از جمله فشارهایی که به من وارد می‌کردند این بود که می‌گفتند اگر با ما همکاری نکنی شما را به اسرائیل تحویل می‌دهیم و در آنجا زندان‌های مخفی وجود دارد که هیچ اثری از شما باقی نمی‌ماند و ما می‌توانیم با استفاده از این موقعیت هر ادعایی را از طرف شما مطرح کنیم و هیچ کس شک نخواهد کرد، چون شما وجود خارجی ندارید که از خود دفاع کنید و قضیه را منکر شوید.
این محقق ایرانی به حضور بازجویان اسرائیلی در جلسات بازجویی‌هایش اشاره کرد و افزود: بازجویانی از اسرائیل در برخی جلسات بازجویی‌های من حضور داشتند و در پشت پرده مشخص بود که برنامه‌هایی برای انتقال من به اسرائیل داشتند. خوشبختانه و به خواست خدا اتفاقاتی رخ داد که در این فرصت مجال طرح آنها نیست و انشاءالله در فرصتی دیگر ماجراهایی که در این 14 ماه برای من رخ داد و شاید برای برخی دوستان معما شده را بازگو کرده و همه را اثبات می‌کنم و به دولتمردان آمریکا نشان خواهم داد که دروغ واقعی از دهان آ‌نها خارج می‌شود.

* بی اطلاعی کلینتون از سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه شهرام امیری آزادانه به آمریکا آمد و آزادانه خارج شد، اظهار داشت: من واقعا از وزیر خارجه آمریکا که مدعی حقوق بشر است و عنوان می‌کند که من آزاد بودم و آزادانه به این کشور رفتم، تعجب می‌کنم. من مدارکی در دست دارم که در آن کشور آزاد نبودم و اجازه تماس با هیچ کس را نداشتم و تحت کنترل افراد مسلح سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بودم و تا آخرین روز مراقب من بودند و اجازه تماس با کسی را نمی‌دادند. خانم کلینتون از سازمان‌های اطلاعاتی این کشور اطلاع ندارد و بهتر است از رئیس جمهور آمریکا در این زمینه سؤال کند.
خبرنگاری از امیری پرسید شما چگونه توانستید از دست نیروهای آمریکایی فرار کنید و از طریق اینترنت پیام دهید؟ که وی پاسخ داد: اجازه دهید سر فرصت مواردی که قابل گفتن است مطرح می‌کنم. من ثابت خواهم کردم و در یک جلسه مفصل از روز اول تا آخر را توضیح خواهم داد و به همه سؤالات جواب می‌دهم.

* پیشنهاد 50 میلیون دلاری برای انصراف از بازگشت به ایران

این دانشمند ایرانی در پاسخ به این پرسش که آمریکایی‌ها در مقابل اطلاعاتی که از شما می‌خواستند چه پیشنهاد و امتیازاتی را مطرح کردند؟ ربایشش را در راستای تبلیغات روانی عنوان کرد و اظهار داشت: من یک پژوهشگر ساده هستم که در یک مجتمع دانشگاهی کار می‌کنم که همه می‌توانند به آن مراجعه کنند و ما کار محرمانه‌ای در این مجتمع انجام نمی‌دهیم.
وی ادامه داد: از روز اول در تلاش برای تطمیع من بودند و حتی عنوان کردند که در ازای یک مصاحبه 10 دقیقه‌ای با سی‌ان‌ان که در طی آن عنوان شود پناهنده شده‌ام و به خواست خود به آمریکا رفته‌ام، 10 میلیون دلار در اختیارم قرار می‌دهند. یک تلفن نیز در اختیار من قرار داده بودند و اعلام کردند که اگر از رفتن به ایران منصرف شوم تا 50 میلیون دلار نیز به من خواهند داد و گفتند نیازی نیست هیچ مصاحبه‌ای انجام دهی، ما شما را به هر کشور اروپایی که بخواهی منتقل می‌کنیم و تحت حمایت مالی و سازمانی خود قرار می‌دهیم.

* آمریکا باید پاسخگو باشد

امیری در مورد مطالبه حقوق از دست رفته‌اش نیز اظهار داشت: پرونده من از روز اول در وزارت خارجه و سایر سازمان‌هایی که پیگیر موضوع هستند باز است و با برگشت من به کشور مدارک تکمیل‌تر خواهد شد و از طریق مجامع بین‌المللی این قضیه را پیگیری خواهم کرد، زیرا فشارهای روانی که به من و خانواده‌ام وارد شده قابل جبران نیست و دولت آمریکا باید در قبال جرمی که مرتکب شده پاسخگو باشد.
یکی از خبرنگاران از امیری پرسید با توجه به اینکه شما عنوان می‌کنید یک پژوهشگر ساده هستید چرا دولت آمریکا شما را ربود؟ که وی گفت: این را از دولت آمریکا بپرسید.
وی در مورد ادعای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مبنی بر اینکه شهرام امیری جاسوس این سازمان در ایران بوده است؟ خاطرنشان کرد: به من می‌گفتند اگر با ما همکاری نکنی برای شما سناریو می‌سازیم که قبلا با ما همکاری می‌‌کرده‌ای و با این اقدام می‌خواستند من را وادار به همکاری کنند. من اگر مشکلی داشتم هیچ‌گاه به ایران باز نمی‌گشتم.
این دانشمند اخبار مطرح شده مبنی بر اینکه خانواده‌اش در طی این مدت در ایران تحت فشار بوده‌اند را رد کرد و افزود: شبکه ای‌‌بی‌سی این سناریوی سوخته را مطرح و این گونه مظلوم نمایی کرد که من برای آنها کار ‌می‌کردم و به دلیل فشاری که به خانواده‌ام وارد شده قصد بازگشت به کشور را دارم. در حالی که خانواده من کاملا آزاد بودند و شرایط آنها خیلی بهتر از من بود و خانواده من در طی این مدت تحت حمایت‌های دولت بودند.

*ارتباطی با نطنز و فردو نداشتم

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران خارجی مبنی بر اینکه شما در سایت‌های نطنز و فردو چه نقشی داشتید؟ اظهار داشت: من یک پژوهشگر دانشگاهی بودم. شاید اطلاعاتی که یک فرد عادی درباره سایت نطنز دارد از من بیشتر بود. برنامه کاری و مقالات من در عرصه دانشگاهی مشخص است. هیچ ارتباطی با سایت نطنز و فردو نداشتم و اینها ادعاهایی بود که از سوی آمریکا و دولت‌های غربی مطر‌ح شد.
خبرنگاری هم پرسید آیا شما در زمینه هسته‌ای تحقیقاتی انجام داده‌اید؟ که وی پاسخ داد: خیر؛ انجام نداده‌ام.
حسن قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور، ملاباشی معاون دانشجویی وزیر علوم، همسر، فرزند و خانواده امیری در مراسم استقبال از وی حضور داشتند.