X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 02 آبان 1389

آمریکا، کنوانسیون مبارزه با شکنجه سازمان ملل رانقض می کند

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه ،ضمن انتقاد از وضعیت رسیدگی به شکنجه در جهان گفت: رئیس جمهور آمریکا با خودداری از پرداختن به وضعیت شکنجه در زمان رئیس‌جمهور پیشین در حقیقت هر روز کنوانسیون مبارزه با شکنجه سازمان ملل را نقض می‌کند.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه اتریشی دراشتاندارد، "مانفرد نواک "، استاد حقوق‌بشر در دانشگاه وین و رئیس موسسه "بولتس‌مان " که در زمینه حقوق بشر فعالیت می‌کند در روزهای پایانی تصدی گزارشگری ویژه سازمان ملل در امور شکنجه و در حالی که آماده واگذاری سمت یاد شده در پایان ماه جاری میلادی به "خوان مندز " آرژانتینی می‌شود " به وجود شکنجه در بیشتر کشورهای جهان اذعان کرد وگفت: میزان آن متفاوت است اما در این بین وجود کشورهایی که در آنها شکنجه وجود ندارد نشان می‌دهد که دولت ها در صورتی که واقعا خواستار حذف شکنجه باشند، می‌توانند از اعمال آن جلوگیری کنند. 

خبرنگار این روزنامه اتریشی از وی پرسید: شما در آغاز شروع ریاست جمهوری "باراک اوباما " رئیس‌جمهور آمریکا بسیار امیدوار بودید که وی اقدام به اعمال تغییرات کند و زندان گوانتانامو را تعطیل کند اما این موارد اتفاق نیفتاد آیا شما در این مورد ناامید شده اید؟ که نواک در این مورد به نقش منفی کشورهای اروپایی در بسته نشدن زندان گوانتانامو اشاره کرد و ضمن این که گفت در دوران اوباما نمونه‌ای از شکنجه شبیه به آنچه در دوران "جرج بوش " رئیس جمهور پیشین آمریکا وجود داشت،مشاهده نشده است، گفت: دولت اوباما باید زندانی‌هایی که در عراق در زندان‌های آمریکا به سر می‌برند و البته همه می‌دانند که مورد شکنجه قرار می گیرند را به دولت عراق تحویل دهد.

وی افزود: انتقادی که من از اوباما دارم این است که نقض حقوق‌بشر در دوران بوش را مورد بررسی قرار نمی‌دهد که در این مورد شواهد قوی وجود دارد. باید گفت در واقع اوباما با این اقدام هر روز کنوانسیون مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد و دیگر تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی را نقض می‌کند. وی رابطه تنگاتنگ میان شرایط زندانی بودن افراد و اعمال شکنجه را نیز تائید کرد.
 
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش مبنی بر تغییر در وضعیت حقوق‌بشر در جهان در سالهای اخیر گفت: من وضعیت حمایت از حقوق‌بشر توسط سازمان ملل متحد را بسیار بحرانی می‌دانم وسرانجام باید اعضای شورای حقوق‌بشر از کارشناسان مستقل تشکیل شود. در حال حاضر هر چه من و همکارانم کارمان را بهتر انجام دهیم بیشتر مورد انتقاد قرار می گیریم (چرا) که کشورهایی که بیشترین میزان نقض حقوق‌بشر را دارند بیشترین تعداد را در شورا در اختیار دارد. از این رو باید در این سازمان اصلاحات اساسی صورت گیرد.