سرباز امریکایی مظنون به افشاگری اسرار نظامی این کشور و درز آن به پایگاه اینترنتی ویکیلیکس به زندان نظامی ویرجینیا منتقل شده است.
به گزارش پرس تی وی، رسانههای امریکا اعلام کردند، برادلی منینگ از کویت به پایگاه تفنگداران دریایی در کوانتیکو انتقال یافته و در انتظار محاکمه است.
پایگاه اینترنتی ویکیلیکس در ماه آوریل فیلم ویدئویی محرمانهای را فاش کرد که حمله بالگردهای امریکایی به دو روزنامه نگار و شماری از مردم غیرنظامی عراق را در سال 2007 نشان میداد.
ارتش امریکا دو ماه بعد از افشای این فیلم که انعکاس وسیع جهانی داشت اعلام کرد، منینگ را به اتهام افشای اطلاعات محرمانه بازداشت کرده است.
منینگ 22 ساله در خطر محکومیت به 50 سال زندان برای افشای اسرا طبقهبندی شده قرار دارد.
جابهجایی وی به ویرجینیا پس از انتشار اخیر 92 هزار سند طبقهبندی شده از جنگ امریکا در افغانستان در پایگاه افشاگر ویکیلیکس صورت گرفت.
درهمین رابطه وزارت دفاع امریکا از افشای اطلاعات جدید نظامی ابراز نگرانی و اعلام کرد این اطلاعات ممکن است جان برخی افراد را به خطر بیاندازد و به مناسبات امریکا با متحدانش لطمه وارد کند.
وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) نام متهمی را در این رابطه ذکر نکرده است اما نام مننینگ را به عنوان فردی مورد نظر در تحقیقات این پرونده ذکر کرده است.
به گفته پنتاگون، فرد مسئول در نشر این اطلاعات به اطلاعات حساس در زمینه جنگ افغانستان دسترسی مستقیم داشته است.
ابراز این نکته میتواند به این معنی باشد که اطلاعات بیشتری در این زمینه از بایگانی پنتاگون خارج شده است که ممکن است در آینده افشا شود.
انتشار اسناد جنایات نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان بازتاب وسیعی در رسانهها و افکار عمومی جهان داشته و موجب خشم واشنگتن شده است.
کاخ سفید این افشاگریها را که یکی از بزرگترین موارد نشت اطلاعات از ارتش امریکا است را به شدت محکوم کرده است.
رابرت گیتس، وزیر دفاع امریکا، بیش از 90 هزار سند محرمانه را "کوهی از دادههای خام" توصیف کرد که فقط ممکن است به دشمن در جبهه کمک کند.
رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید نیز در این باره گفت: " ما جز اینکه از دارنده این اسناد فوق سری بخواهیم که اطلاعات بیشتری را منتشر نکنند کاری نمیتوانیم انجام دهیم."
در همین حال، آدمیرال مایک مولن فرمانده ستاد مشترک ارتش امریکا نیز مدعی شد که مسئولان ویکیلیکس با این افشاگریها و کمک به دشمن ممکن است دست خود را به خون سربازان جوان امریکایی و مردم افغانستان آلوده کرده باشند.
جولیان آسانج موسس ویکیلیکس این اتهامات را بیاساس خواند و گفت مقامهای امریکایی به این علت میخواهند جلوی نشر این اطلاعات را بگیرند که افشای آنها اعمال جنایتکارانهای را که جزو رفتار سازمانیافته نیروهای نظامی امریکا است را نشان میدهد.
وی افزود، انجام تحقیقات رسمی ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان را اثبات خواهد کرد.
اسانج تاکید کرد که ویکیلیکس ساکت نخواهد شد و به انتشار سوء رفتار دولت امریکا با دیگر ملتها ادامه خواهد داد.