یک متخصص علوم رفتاری و آسیبشناسی اجتماعی گفت: عدم توجه زنان به حجاب در جامعه به دلیل درک نادرست آنها از مسئله حجاب است.
مجید ابهری در گفتوگو با فارس ،درباره حجاب و عفاف در جامعه اسلامی اظهار داشت: حجاب به عنوان یک پدیده معنوی و یکی از نشانههای عقلانیت در جامعه اجتماعی است به گونهای که دارای معیارها و استانداردهای تعریف شدهای در مکتب اسلام و در مکاتب فرهنگی عالی و فکری است.
وی از دلایل عدم توجه زنان به مسئله حجاب در جامعه را درک نادرست آنها از حجاب دانست و افزود: زنان هنوز مفهوم واقعی حجاب را درک نکردهاند به گونهای که رعایت حجاب را محرومیت و دور ماندن از فعالیتهای اجتماعی تصور میکنند در حالی که حجاب مصداق تلاشهای فکری و فرهنگی در جامعه است.
این متخصص علوم رفتاری و آسیبشناسی اجتماعی در ادامه خاطرنشان کرد: نهادهای متولی امر فرهنگ در جامعه مانند خانواده، آموزش و پرورش و رسانههای گروهی آنچنان که باید و شاید در مورد فرهنگ عفاف و حجاب در جهت معرفی این مقوله به عنوان یکی از مذاهب عقلانیت اجتماعی در جامعه فعالیت قابل قبولی انجام ندادهاند.
ابهری به اهمیت مسئله حجاب در انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: حجاب پرچم دار و سرلوحه انقلاب اسلامی ایران است، اما در حال حاضر خانوادهها، آموزش و پروش و نهادهای فرهنگی نتوانستهاند در طی این 30 سال با پیشرفتهای فکری و فرهنگی جامعه هماهنگ حرکت کنند.
وی به نقش ناتوهای فرهنگی جهت تخریب باورهای اجتماعی اسلامی مردم اشاره و خاطرنشان کرد:اینترنت هر روز با تخریب ارزشهای اسلامی جوامع در پی جایگزین کردن اهداف خود به جای باورهای اصیل و اعتقادی مردم است.
ابهری ادامه داد: در این شرایط حساس که مردم با هجوم تبلیغات رسانههای مختلف مواجه هستند، نهادهای متولی فرهنگی زنان و به خصوص شورای فرهنگی اجتماعی زنان و سازمان ملی جوانان باید با انتخاب مدهای قابل پذیرش برای جوانان استاندارد حجاب را برای جامعه تعریف کنند تا دیگر کسی به بهانه بلاتکلیفی از رعایت حجاب شانه خالی نکند.
وی به طرح شادابسازی مدارس در آموزش و پرورش اشاره و تصریح کرد: آموزش و پرورش با ارائه این طرح در پی آن است که ساختار مدارس دخترانه را به گونهای کند که دختران بتوانند به راحتی در مدارس حرکت کنند؛ برای نیل به این هدف باید کارشناسان، زبانشناسان و جامعهشناسان در کنار یکدیگر نسبت به این امر مهم همفکری و همکاری لازم را انجام دهند.
ابهری اضافه کرد: باید حجاب به عنوان یک اصالت فرهنگی نهادینه شود و با کسانی که از طریق ناتوی فرهنگی برای ترویج بِیحجابی حقوق دریافت میکنند تا اعتقادات دختران و بانوان جامعه را نسبت به حجاب تضعیف کنند، مقابله جدی شود.