سازمان عفو بینالملل که مدعی دفاع از حقوق بشر در سراسر دنیا است تحقیقی درباره وضعیت حقوق بشر مسلمانان و دیگر اقلیتهای نژادی و مذهبی در انگلیس انجام نداده است.
به گزارش ایرنا، لیدیا آرویو سخنگوی بخش اروپای سازمان عفو بینالملل درخصوص آخرین وضعیت حقوق بشر اقلیتها از جمله مسلمانان و سیاه پوستان در انگلیس گفت: ما روی این موضوع کار نکرده ایم.
آرویو این جمله کوتاه را درباره یافتههای پژوهش ۷۰۰صفحهای کمیسیون برابری و حقوق بشر انگلیس که دوشنبه هفته گذشته درباره تبعیضات موجود در این کشور منتشر شد، اظهار کرد.
آرویو افزود: متاسفانه سازمان عفو بینالملل در این مورد نمیتواند اظهارنظر کند زیرا با گزارش کمیسیون برابری و حقوق بشر انگلیس و روش تحقیق آن آشنایی ندارد.
در وب سایت سازمان عفو بینالملل آمده است که فعالیت اصلیاش تلاش برای حفاظت از حقوق بشر در سراسر دنیا است. این در حالی است که این سازمان علاقه بسیاری به ادعاهای مطرح شده مبنی بر نقض حقوق اقلیتها در کشورهای اسلامی و از جمله جمهوری اسلامی ایران دارد.
در حال حاضر حدود ۲/۵میلیون نفر مسلمان و میلیونها رنگین پوست در کشور انگلیس زندگی میکنند.
در گزارش کمیسیون برابری و حقوق بشر انگلیس آمده بود: امکان اینکه افراد سیاه پوست در این کشور زندانی شوند، هفت برابر بیشتر از وقوع این شرایط برای سفید پوستان است. این نسبت حتی بدتر از وضعیت سیاهان در آمریکا میباشد.
بر اساس این گزارش؟ جامعه انگلیس هنوز جامعهای تقسیم شده و ناعادلانه است که در آن تبعیضات فراوان نژادی، مذهبی، جنسی و نسلی به چشم میخورد.
این گزارش همچنین تاکید کرده بود: حدود سه چهارم زنان مسلمان در انگلیس شغل ندارند، در حالی که این رقم برای زنان سفید پوست غیرمسلمان حدود یک چهارم است.
مسعود شجره رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در این خصوص گفت: در دهه گذشته، بیعدالتی و نابرابریهای بسیاری علیه مسلمانان انگلیس انجام گرفته که این بیعدالتیها در این گزارش منعکس نشده است.
وی افزود: حمله به مسلمانان و مساجد آنها نمونه بارز بیعدالتی و بی انصافی در جامعه انگلیس است که متاسفانه در گزارشهای دولتی کمتر به آنها اشاره میشود.
فاروق مراد دبیر کل شورای مسلمانان بریتانیا (ام سی بی) که بزرگترین تشکل اسلامی انگلیس است، نیز دراین رابطه می گوید: رسانهها و سازمان های انگلیسی از گزارش درباره اسلام هراسی و بیعدالتیهای وارده بر مسلمانان این کشور خودداری میکنند.
مراد افزود: مسلمانان در انگلیس به حاشیه رانده شدهاند و برای مبارزه با این وضعیت باید مشارکت خود در وقایع اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را افزایش دهند.
وی گفت: رسانههای انگلیس تصویر واقعی زندگی مسلمانان را ارایه نمیدهند و بسیاری از بیعدالتیها و نابرابریهای جاری علیه مسلمانان گزارش نمی شود.