X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 17 آبان 1389

تقسیم ناعادلانه آب در فلسطین

یک کارشناس مسائل فلسطین تقسیم آب در فلسطین را ناعالانه دانسته و بر اساس پیمان اسلو، رژیم اسرائیل را به ارتکاب جرم متهم نموده است.

به گزارش پرس تی وی ،نسیم احمد کارشناس مرکز مطالعات فلسطین، در مورد مسئله تقسیم آب در کرانه باختری گفت: "اسرائیل دو منبع آبی مهم در اختیار دارد که یکی از کوه سرچشمه می ‌گیرد و دیگری از دره اردن. این در حالی است که فلسطینی‌ها تنها 20 درصد منابع آبی را در اختیار دارند. در نتیجه فلسطینی‌ها قادر نیستند به فعالیت‌های کشاورزی بپردازند."

وی در ادامه افزود، در کرانه باختری 5/2 فلسطینی (دو نیم میلیون ) فلسطینی زندگی می‌کنند و به آب کافی دسترسی ندارند. در سوی دیگر کرانه باختری که تحت اشغال رژیم اسرائیل قرار دارد، فقط 400 هزار نفر اسرائیلی زندگی می‌کنند، اما این تعداد 3 برابر بیشتر از فلسطینی‌ها آب در اختیار دارند. رژیم اسرائیل سعی دارد از طریق محدود ساختن دسترسی به منابع آبی، فلسطینی‌ها را به خود وابسته کند.

نسیم احمد با اشاره به مفاد قرارداد اسلو در مورد نحوه تقسیم آب در سرزمین‌های فلسطینی تصریح کرد: "در معاهده اسلو مشخص شده است که کمیته‌ای باید تشکیل شود که در مورد نحوه تقسیم آب تصمیم‌گیری کند. در غیر این صورت، اسرائیلی‌ها مرتکب جرم شده‌اند."

وی درخصوص تاثیر کمبود آب بر کشاورزی و تاثیر آن بر روند توسعه اقتصادی مردم فلسطین خاطر نشان ساخت، بر اساس گزارش جدید بانک جهانی، فلسطینی‌ها سالیانه 40 میلیون متضرر می‌شوند، زیرا نمی توانند گیاهان را آبیاری کنند. این ضرر بر توسعه اقتصادی تاثیرگذار است.

از زمان اشغال سرزمین‌های فلسطین در سال 1967 تا کنون، رژیم اسرائیل منابع آب فلسطینی‌ها را تحت کنترل خود در آورده و به صورت ناعادلانه این منابع را به فلسطینی‌ها اختصاص می‌دهد.

بر اساس آمارهای موجود از مجموع 2،4 (دو و چهار دهم) میلیارد منابع آب تازه که در سرزمین های اشغالی وجود دارد، 90 درصد در اختیار اسرائیلی‌ها و تنها 10 درصد در اختیار فلسطینی‌ها قرار دارد. در صورتی که فلسطینی‌ها باید 45 درصد آن را در اختیار داشته باشند.

این درحالی است که کمبود آب امکان هرگونه توسعه پایدار را از فسلطینی‌ها گرفته و شرایط را برای آن‌ها هر روز سخت‌تر می‌کند.

از آن‌جایی که آب در سیستم لوله کشی غزه قطع شده است، بسیاری از فلسطینیان مجبور به خرید بطری‌های آب برای رفع تشنگی و نیازهای روزانه‌شان شده‌اند.

آب ساکنان غزه از تصفیه‌خانه غزه تامین می‌شود، درحالی که گزارش‌ها حاکی از آن است که 90 درصد آب موجود در این تصفیه‌خانه به علت وجود نیترات و نمک، برای مصارف انسانی مناسب نیست.

تریسی وایز، هماهنگ‌کننده بهداشت عمومی غزه، چندی پیشدر این رابطه گفت: "به خاطر تامین آب مورد نیاز برای مردم غزه، آب زیادی از مناطق کم عمق دریا برداشته شده است و اکنون دیگر آب این تصفیه‌خانه مناسب مصرف نیست."

سازمان آب شهری نوار غزه در گزارشی اعلام کرده است، سرانه مصرف آب در اسرائیل 320 لیتر و برای فلسطینیان ساکن غزه کمتر از 90 لیتر در روز است.

براساس بررسی‌های سازمان آب نوار غزه، ساکنان این منطقه تا سال 2015 از آب سالم و بهداشتی محروم خواهند بود.

اسرائیل از ژوئن 2007 منطقه نوار غزه را تحت محاصره در آورده و از ورود کمک‌های بشردوستانه و مایحتاج اولیه زندگی به این منطقه جلوگیری کرده است.

همچنین محاصره نوار غزه ورود تجهیزات مورد نیاز برای تعمیر تصفیه‌خانه‌های این منطقه را با مشکل مواجه کرده است.

این درحالی است که در جنگ 21 روزه اسرائیل علیه نوار غزه، منابع و زیرساخت‌های آبی این منطقه به شدت آسیب دیده‌‌اند.