درحالیکه کاروانهای دریایی برای کمک به غزه از سراسر جهان عازم این منطقه هستند، تل آویو میگوید از ورود کشتیهای ایرانی و لبنانی جلوگیری خواهد کرد.
رژیم اسرائیل با توصیف نادرست کشتیهای کمکرسانی جمهوری اسلامی ایران به "جریان تسلیحاتی" گفت، در تلاش است با اندیشیدن تدابیر ویژه از ورود کشتیهای ایرانی و لبنانی جلوگیری کند.
یدعوت احرونوت بهنقل از گابی اشکنازی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، سهشنبه(1 تیر) مدعی شد که رژیم اسرائیل حق بازرسی و جلوگیری از ورود جریانهای تسلیحاتی به نوار غزه را دارد.
اشکنازی در ادامه افزود، اسرائیل اجازه نخواهد داد که غزه به پایگاهی برای ایران تبدیل شود.
سخنان اشکنازی در حالی ابراز شد که رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، پیشتر از آمادگی ایران برای ارسال دو کشتی امدادی، حامل کمکهای بشردوستانه و تجهیزات پزشکی به سوی نوار غزه خبر داده بود.
مهمانپرست همچنین گفت، هماهنگیهای لازم در جهت تسهیل در امر ارسال کالاها برای مردم بیگناه غزه با دولت مصر انجام شده است.
مهمانپرست در ادامه از تلاشهای دولت مصر در امر کمکرسانی به مردم نیازمند غزه با عنوان رویکرد صحیح قاهره نام برد و تصریح کرد، اقداماتی از این دست که سبب تسهیل در ارسال کالاهای مورد نیاز مردم غزه شود، از سوی تمامی ملتها ستوده خواهد شد.
این در حالی است که دوشنبه(31 خرداد) کمیته هلال احمر ایران اعلام کرد، دو کشتی ایرانی، حامل کمکهای بشردوستانه و امدادگران، سفر 14 روزه خود به سوی سواحل غزه را پایان هفته آغاز خواهند کرد.
یک کشتی امداد لبنانی به نام "جولیا" نیز قرار است از طرق آبهای قبرس، به 2 کشتی کمکرسان ایران بپیوندد.
از آنجایی که به دلیل خصومتها و آتشافروزیهای تل آویو لبنان در حال حاضر در موضع نه جنگ و نه صلح با این رژیم قرار دارد، ارسال مستقیم کشتی این کشور به سوی نوار غزه امکانپذیر نیست.
گفتنی است اشکنازی در ادامه تهدید کاروانهای کمکرسان به غزه درباره ورود کشتیهای امدادی لبنانی هشدار داد و گفت: "ما با ناوگانهای کمکرسان لبنانی برخورد خواهیم کرد، اگر رفتار آنها صلحجویانه باشد ما نیز رفتار صلحامیزی خواهیم داشت در غیر اینصورت همانگونه که لازم است با کشتیهای لبنانی برخورد خواهیم کرد."
ناوگان امدادی صلح ایران و لبنان در حالی عازم غزه خواهند شد که پیش از این کماندوهای ارتش اسرائیل در 31 ماه مه (10 خرداد) در آبهای بینالملل دریای مدیترانه، به ناوگان آزادی حمله کردند که براثر آن حداقل 20 فعال صلح ازجمله 9 تبعه ترک کشته و حدود پنجاه نفر زخمی شدند.