رسانهها عامل زیربنایی در کسب حقوق شهروندی هستند و آنها باید همیشه به دنبال کسب حقوق عمومی برای مردم پیشگام باشند.
به گزارش فارس - طوطی علویه استاد دانشگاه الشافعیه اندونزی در سخنانی در دومین نشست از سومین روز همایش بینالمللی زنان مسلمان اندیشمند با عنوان «رسانه و پیشرفت حقوق شهروندی در اندونزی» اظهار داشت: دعوت به دین فراخوان مؤمنان به رعایت اسلام در تمام ابعاد زندگی و در سطوح مختلف به شکل فردی، خانوادگی، اجتماعی، ملی یا دولتی است. بنابراین دعوت با سخنرانی یا وعظ مترادف نیست.
این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: سخنرانی یا وعظ تنها یکی از چندین کارکرد دعوت است. دعوت تلاشی است برای رشد جامعه اسلامی در راستای خیر امت شدن؛ یعنی همان چیزی که خداوند در آیه 110 سوره آل عمران به آن اشاره کرده است.
استاد دانشگاه الشافعیه اندونزی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: دعوت در معنای وسیعتر خود ـ یعنی تلاش برای اقامه جامعه اسلامی ـ اکنون دردنیای اسلام از جمله اندونزی در حال گسترش است. پارادایم جدید دعوت عمداً ارائه شده تا کار دعوت، معنادارتر صورت گرفته و تغییرات اساسیتری را برای رشد و بهبود جامعه اسلامی فراهم کند.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: رسانه برای مردم است و مردمی شدن آن به همجوشی و مشارکت در تمام سطوح دولتی و غیردولتی ربط دارد. رسانه اگر برای مردم فعالیت کند، میتوان آن را رسانه عادلانه توصیف کرد و اگر فقط در خدمت دولتها و مقاصد سیاسی و تجاری آنها باشد، رسانه غیرمردمی و استبدادی تلقی خواهد شد.