محمد خرسند
حجتالاسلاموالمسلمین محمد خرسند گفت: در یک نظام مردمسالار دینی اختلاف نظرو وجود سلایق مختلف سیاسی امری پذیرفته شده است و نظام نیز چنین امری را قبول دارد؛ چنانچه میبینیم از زمان حضرت امام(ره) این اختلاف نظرها وجود داشته و پذیرفته شده است.
وی در عین حال گفت: اگرچه ما به عنوان یک نظام مردمسالار دینی وجود این اختلاف نظرها را پذیرفتهایم، اما در این راستا متاسفانه گاهی دچار افراط و تفریط ها میشویم.
وی اظهار کرد: حذف یا روی کارآمدن یک جریان با اراده و خواست مردم است، اما باید دانست در این بین، عملکرد برخی جریانهای سیاسی منجر به حذف آنها میشود. چنانچه وقتی یک جریان سیاسی از اصول نظام عبور میکند، قانون اساسی را زیر پا میگذارد و با بیگانگان مراوده پیدا میکند بالطبع مردم نسبت به آن جریان اقبال پیدا نکرده و آن جریان خودبهخود از صحنه حذف شده و یا حضورش کمرنگ خواهد شد.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: اگر شخص یا جناحی رسما وارد فاز براندازی نظام شود و به هیچ وجه پایبند سازوکارهای درون نظام نباشد، نه فقط نظام جمهوری اسلامی، بلکه هر نظام دیگری با چنین جریان براندازی مقابله خواهد کرد و این مساله خواست عمومی مردم و کاری در چارچوب قانونی است.
وی تکثر تفکرات سیاسی را یکی از اجزاء مردمسالاری دینی دانست و اظهار کرد: ما معتقدیم هنوز در جریان اصلاحات، افراد دلسوز و پایبند به اصول و مبانی نظام کم نیستند؛ اگرچه متاسفانه میبینیم که جمعی از نخبگان این جریان امروز در یک فاز براندازانه نظام وارد شدهاند؛ بنابراین اگر با چنین افرادی برخورد میشود به خاطر عملکرد خود آنهاست.
وی با تاکید بر اینکه " مردمسالاری دینی رجوع به اراده مردم است" گفت: اگرچه در هر انتخاباتی در مردم نوعی گرایش ظهور و بروز پیدا میکند، اما با یک تفکر خاص سیاسی نمیتوان کشور را اداره کرد بلکه باید تنوع افکار البته در چارچوب قانون وجود داشته باشد.
خرسند قانون اساسی و در راس آن اصل ولایت فقیه را اساسیترین چارچوب در نظام اسلامی برشمرد و اظهار کرد: حال اگر شخصی با سلیقه یا دیدگاه دولت مخالفت داشته باشد ولی این اصول را قبول داشته باشد این امر مضر نخواهد بود.
وی تاکید کرد: همچنین باید دانست که جناح منتقد نیز در ارستای ابراز وجود خود حق دارد که از رسانه ملی دیدگاهها و نظرات مختلف خود را بیان کند.
وی درعین حال با بیان اینکه " اکثریت باید در راستای قانع کردن اقلیت تلاش کند" گفت: در یک جامعه مردمسالار، تک تک افراد، دارای حق هستند و میتوانند در چارچوب قانون مواضع منطقی خود را بیان کنند؛ چنانچه شما امروز میبیند پایگاهها و روزنامههای مختلف چنین روندی را دنبال میکنند. البته برخی توقع دارند که از تریبون نظام علیه ولایت فقیه، قانون اساسی صحبت کنند و خطوط قرمز را زیر پا گذاشته و متزلزل کنند، در حالی که این امر در هیچ کجا پسندیده نیست؛ بنابراین رسانه ملی در چارچوب قانون باید اجازه دهند که اقلیت نیز نظریات خود را ابراز کنند