سازمان ملل از امریکا درخواست کرد اتهامات درباره شکنجه زندانیان در دوران ریاست جمهوری جورج بوش رئیس جمهوری سابق این کشور را بررسی کند.
به گزارش پرس تی وی؛ " خوان ارنستو مندس" کارشناس سازمان ملل در بخش پیشگیری از شکنجه گفت: امریکا باید مقامات ارشد این کشور را که دستور شکنجه زندانیان در عراق، افغانستان و زندان گوانتانامو را صادر کرده اند، تحت پیگرد قضایی قرار دهد.
بر اساس این گزارش، زندان گوانتانامو به اعمال گسترده شکنجه زندانیان و بدرفتاری با انها معروف است؛ سازمان ملل اخیرا از واشنگتن درخواست کرد تحقیقات جامعی را درباره اتهامات شکنجه زندانیان در دوران ریاست جمهوری جورج بوش رئیس جمهور سابق این کشور در گوانتانامو و زندان های عراق و افغانستان صورت دهد.
خوان ارنستو مندس کارشناس سازمان ملل در بخش پیشگیری از شکنجه گفت: امریکا باید متخلفان و مقامات ارشد این کشور را که دستور شکنجه زندانیان را صادر کرده اند به دادگاه بکشاند.
پل وولف وکیل بین المللی و فعال حقوق بشر گفت: من فکر می کنم مردم متقاعد شده اند که انگشت اتهام را بسوی زندان های گوانتانامو و ابوغریب دراز کنند و بگویند که شما همان کشوری هستید که زمانی مدعی رهبری جهان بودید؛ شما همان کشوری هستید که همیشه از سازمان ملل بعنوان اهرم و سلاح علیه مخالفان خود استفاده کرده اید و بیش از هر کشور دیگری در جهان سیاست های افراطی و غیرقانونی اعمال می کنید.
این گزارش می افزاید: درخواست سازمان ملل برای پیگرد قضایی مقامات پیشین امریکا به خاطر صدور دستور شکنجه در حالی مطرح شد که چند روز پیش از این کتاب خاطرات بوش منتشرشد.
بوش در این کتاب اعتراف کرده که وی دستور اعمال شکنجه هایی مانند غرق مصنوعی متهمان را صادر کرده است؛ این مساله باعث شد که عفو بین المللی پیگرد قضایی بوش را خواستار شود.
پل وولف وکیل بین الملل در ادامه گفت: شکنجه در همه جای دنیا تعریف یکسانی دارد و امریکا نمی تواند قوانین موجود در این زمینه را نقض کند؛ دولت امریکا نمی تواند قوانین این بخش را تغییر دهد و هیچ کس یا هیچ کشوری در برابر نقض این قوانین مصونیت ندارد؛ تفاوت ندارد که این نوع اقدامات در شرایط اضطراری انجام شده باشد یا در شرایط جنگ.
امریکا تنها کشوری نیست که به استفاده از تکنیک های شکنجه متهم می شود و گفته می شود برخی کشورهای اروپایی در اقدامات غیرقانونی با سیا همکاری کرده اند.
عفو بین الملل به تازگی اتحادیه اروپا را متهم کرد که تعهداتش را مبنی بر وادار کردن اعضای خود به پاسخگویی درباره وجود زندان های مخفی سیا در این کشور انجام نمی دهد؛ برخی از کشورهای اروپایی در ربودن متهمان و انتقال انها با سیا همکاری کرده اند.
دولت انگلیس روز سه شنبه اعلام کرد به ان دسته از زندانیان گوانتانامو که گفته اند نیروهای امنیتی انگلیس در شکنجه انها نقش داشته اند غرامت می دهد.
حدود یک میلیون نفر در عراق و ده ها هزار نفر در افغانستان در اثر جنگ امریکا در این دو کشور کشته شده اند؛ امریکا همچنان افرادی را در زندان گوانتانامو زندانی کرده است و هیچ نشانه ای مبنی بر تمایل به بستن این زندان وجود ندارد.
امریکا نه به قربانیان شکنجه و زندان های غیرقانونی غرامت پرداخت کرده است و نه برای تحقیق درباره اتهامات مطرح شده درباره وقوع جنایات جنگی در عراق و افغانستان اقدامی کرده است.
اکنون سئوال این است که برای پاسخگویی طراحان نقض حقوق بشر در امریکا چه اقدامی صورت خواهد گرفت؟