پایگاه اطلاعرسانی "ناو" متعلق به سازمان ملی زنان آمریکا مینویسد: با وجود تمام تلاشهای گروههای مدافع زنان برای دفاع از حقوق زنان در آمریکا طی دو دهه اخیر، همچنان آمار خشونت علیه زنان و تجاوز جنسی به آنها سرسامآور است.
به گزارش سرویس بینالملل شبکه ایران، حقوق زنان و حقوق مهاجران به آمریکا نیز از جمله حقوق است که مستمرا در جامعه آمریکا مورد تعرض واقع میشود. در این بخش از گزارش به شمهای از شرایط این دو قشر در جامعه آمریکا پرداخته خواهد شد.
* نقض حقوق زنان در آمریکا
نظر به تبلیغات گستردهای که آمریکاییها در زمینه حقوق زنان به عمل میآورند، شاید تصور کلی بر این باشد که این کشور خود نباید در زمینه رعایت حقوق زنان مشکلی داشته باشد. فریادهای رژیم حاکم بر آمریکا یر سر کشورهای اسلامی به خاطر آنچه نقض حقوق زنان خوانده میشود بلندتر از آن بوده است که کسی آن را نشنیده باشد. این در حالی است که گزارشهای منتشر شده در این زمینه نشان میدهند که آمریکا از نظر رعایت حقوق زنان خود در وضعیتی نابهنجار قرار دارد.
پایگاه اطلاعرسانی "ساندویژن" در گزارشی با به تمسخر گرفتن ادعاهای آمریکا در خصوص نقض حقوق زنان در جوامع اسلامی مینویسد: سالانه بیش از 500 هزار تجاوز به زنان و دختران بالای 12 سال در آمریکا انجام میشود و تعداد سایر خشونتها علیه این گروه از جامعه بیش 8/3 میلیون مورد است.
بنا بر گزارش فوق 20 تا 30 درصد زنانی که به به بخش اورژانس بیمارستانها مراجعه میکنند آثار ضرب و شتم روی بدن خود دارند.
پایگاه اطلاعرسانی "ناو" متعلق به سازمان ملی زنان آمریکا نیز در این خصوص مینویسد: علیرغم تمام تلاشهای گروههای مدافع زنان برای دفاع از حقوق زنان در آمریکا طی دو دهه اخیر، همچنان آمار خشونت علیه زنان و تجاوز جنسی به آنها سرسامآور است.
به طور کلی زنان آمریکایی با تبعیض استخدامی، تبعیض در دریافت حقوق دستمزد، رفتار ناشایست در محیط کار در دوران بارداری، خشونت جنسی و سایر خشونتهخا مواجه هستند.
پایگاه اطلاعرسانی سازمان ملی زنان آمریکا (ناو) گزارشهای جالب دیگری هم ارایه کرده است. به گزارش این پایگاه اطلاعرسانی در ایالات متحده زنان جوان کمدرآمد در سنین بین 20 تا 24 سال بیشتر در معرض خشونتهای خانگی و آزارهای جنسی قرار دارند و در هر 2 دقیقه یک نفر قربانی تجاوز میشود. از هر پنج دختر دانشجوی آمریکایی یک نفر مورد تجاوز قرار گرفته است و تنها کمتر از پنج درصد از این موارد به پلیس گزارش میشود.
پایگاه اینترنتی "اسلام فور تودی"، از جمله مراکز اطلاعرسانی مسلمانان آمریکا، علاوه بر تصریح بر وجود تبعیض علیه عموم زنان در ایالات متحده آمریکا خاطرنشان می سازد که زنان مسلمان در امریکا با مشکلاتی به مراتب بیشتر مواجه هستند و بیش از یک زن غیرمسلمان در معرض تبعیض و آزار قرار دارند.
این زنان به خاطر آنکه حجاب دارند اکثرا از اشتغال محرومند و به خاطر اینکه مسلمان بودن آنها واضح و روشن است هدف خشونتها جنسی کسانی قرار میگیرند که با جهل خود نسبت به اسلام و تحت تاثیر رسانههای غربی با مسلمانان مشکل دارند.
* نقض حقوق مهاجرین در آمریکا
نقض حقوق مهاجرین در آمریکا به شکلی کاملا آشکار انجام میشود و آنگونه که "سیویل رایتس" در گزارش خود آورده است رسانههای آمریکایی، برخی قوانین مصوب و برخی گروههای افراطی مخالف با مهاجرت به آمریکا به خشونت علیه مهاجرین دامن میزنند. نقش رسانههای معروف آمریکایی نظیر "سیان ان" در این میان کاملا مشهود است و گروههایی همچون "فدراسیون اصلاحات مهاجرت در آمریکا" (FAIR) و "مرکز مطالعات مهاجرت" (CIS) نیز به خشونت علیه مهاجرین کمک میکنند.
دستگیری، بازداشت و بتازگرداندن جبری مهاجرین نیز از امور عادی در آمریکا است. «سازمان بینالمللی مدافع حقوق بشر» در نیویورک در تاریخ 2 نوامبر 2009 براساس گزارش منتشر شده در پایگاه خبری «نیویورک تایمز» نوشت: از سال 1999 تا 2008 در حدود 1 میلیون و 400 هزار نفر از مهاجران دستگیر شده به کشورهایشان بازگردانده شدهاند.
دهها هزار نفر از ساکنان «لسآنجلس» و «فیلادلفیا» نیز که از مدتها پیش به آمریکا مهاجرت کرده بودند به زندانهای دورافتاده مخصوص بازداشت مهاجران در «تگزاس» و «لوییزیانا» فرستاده شدند.
راساس گزارش دیگری که در همین پایگاه خبری منتشر شده است انجمن وکلای شهر نیویورک در اکتبر 2008 دادخواست تکاندهندهای را که به امضای 100 تن از زندانیان مردی که بدون هیچ اتهام جنایی در زندان «واریک استریت فاسیلیتی» در جزیره «مانهاتان» نگهداری میشدند، دریافت کرد.
این زندانیان در این نامه اقامتگاههای کثیف و شلوغشان را توصیف کرده بودند، جایی که نیازهای مبرم و اساسی بهداشتی نادیده گرفته شده بود و زندانیان گرسنه مجبور بودند برای دریافت روزانه 1 دلار به سختی کار کنند. به گزارش پایگاه خبری «وال استریت ژورنال» در تاریخ 18 آگوست 2009، درمجموع 104 تن از مهاجرانی که در بازداشت سازمان امور گمرکی و مهاجرت آمریکا بودهاند جان خودشان را از دست دادهاند.
از سوی دیگر برخی از گزارشها نیز حکایت از تجاوز جنسی گسترده به مهاجرین در بازداشتگاهها و زندانهای آمریکا دارد. بسیاری از قربانیان تجاوز یا جرات شکایت کردن را ندارند و یا فرصت آن را پیدا نمیکنندو صدایشان به جایی نمیرسد.
این مسائل درحالی در آمریکا مطرح میشود که برخی گروههای حقوق بشر دیگر از قوانین سختگیرانه و سرکوبگرانه اخیر در ایالت آریزونا علیه مهاجران به شدت انتقاد و این قوانین را نقض آشکار حقوق بشر و تبعیض نژادی توصیف کردند.