X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 13 اردیبهشت 1389

سلاح های کشتار جمعی کلا باید معدوم شود

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه فشارهای آمریکا و عدم تمکین به مباحثی که در نشست قبلی بازنگری ان.پی.تی مطرح شده بود، از دلایل عدم موفقیت این نشست بود، گفت:

زمانی که بحث محدود کردن و معدوم کردن سلاح‌های هسته‌یی می‌شود کشورهایی که این سلاح‌ها را دارند در مرحله‌ی اول مخاطب این نشست‌ها هستند و در درجه‌ی اول باید عامل به این معاهدات باشند. 
 
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین سبحانی‌نیا که در دوره نشست قبلی بازنگری ان.پی.تی در هیات ایرانی حضور داشت ، با بیان این‌که سال 85 در اجلاس قبلی بازنگری معاهده‌ی ان.پی.تی همراه دکتر خرازی در این اجلاس شرکت کردم، گفت: در اجلاس بازنگری بیشتر موضوع سلاح‌های کشتار جمعی، اثرات و عوارض این سلاح‌ها و معدوم کردن و کاهش این سلاح‌ها بحث می‌شود. امروز دیگر نباید موضوع کاربرد سلاح‌های هسته‌یی و کشتار جمعی مطرح باشد و نباید به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی مطرح شود.

 وی ادامه داد: ایران معاهده‌ی NPT را امضا کرده است و در مورد خلع سلاح عمومی و جهانی نگاه جدی دارد و معتقد است همه‌ی کشورها باید سلاح‌های کشتارجمعی را معدوم کنند و از مرحله‌ی شعار به مرحله‌ی عمل وارد شوند.

 سبحانی‌نیا با بیان این‌که اجلاس‌هایی که تاکنون برگزار شده، هیچ کاربردی نداشته است، گفت: ایران معتقد است سلاح‌ها باید بدون هیچ تبعیضی میان کشورها، از بین برده شود. سلاح‌هایی که همواره تهدید علیه صلح و امنیت جهانی است، و هنوز هم دنیا از عوارض و آثار و تبعات جنگ جهانی اول و دوم و انفجار ناکازاکی و هیروشیما رنج می‌برد. برای این‌که این‌گونه جنایت‌ها تکرار نشود ضرورت دارد این‌گونه نشست‌ها برگزار شود. گرچه امیدوار به رسیدن به نتیجه‌ی روشنی نیستیم.

 وی ادامه داد: بحث کاهش سلاح‌های کشتارجمعی هسته‌یی و میکروبی باید جدی گرفته شود. امیدواریم این اجلاس مانند قبلی ناموفق نباشد و بی‌نتیجه نماند.

 وی در ادامه با تاکید بر این که فشارهای آمریکا و عدم تمکین به مباحثی که مطرح شده بود از دلایل ناموفق بودن نشست قبلی است، گفت: آنها که بیش از 4 هزار کلاهک هسته‌یی دارند باید در این مساله پیش‌قدم باشند، اما متاسفانه منافع و مصالح‌شان اجازه نمی‌دهد چنین کاری صورت گیرد. امیدواریم اجلاس 2010 شامل نتیجه‌ خوبی باشد.

 سبحانی‌نیا ادامه داد: حضور رییس‌جمهور در این اجلاس نشان‌دهنده‌ی عزم جدی جمهوری اسلامی برای عدم استفاده از سلاح‌های کشتارجمعی است و قطعا مواضع درست ما در آن‌جا به طور جدی مطرح خواهد شد. پیشنهادات و جمع‌بندی اجلاس خلع سلاح در تهران مجددا در نیویورک مورد تاکید قرار خواهد گرفت. این حضور حامل پیام جدی جمهوری اسلامی برای استفاده نکردن از سلاح‌های هسته‌یی است.

 این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: حضور رییس‌جمهور در این کنفرانس حرکتی جدی خواهد بود. آمریکا و برخی کشورها از این موضوع نگران هستند. چون کشورهای دیگر به دلیل مصالح و مصلحت‌اندیشی‌هایشان نمی‌توانند به طرح این مسائل بپردازند. حضور ایران و بیان دیدگاه‌های ما ضمن روشن کردن مواضع اصولی‌مان برای کشورهای غیرمتعهد و جهان سوم دلگرمی است، زیرا این تنها مواضع ما نیست و بلکه بسیاری از کشورها هم این دیدگاه را دارند که از سوی بسیاری از آنها در اجلاس خلع سلاح در تهران بیان شد. جمع‌بندی این نشست توسط رییس‌جمهور در نیویورک بیان خواهد شد.