آنکارا میگوید، سامانه موشکی ناتو در اروپا نباید ایران را مورد هدف قرار داده و از اعضای آن خواست تا پیشنهاد ترکیه را بپذیرند.
به گزارش پرس تی وی به نقل از خبرگزاری فرانسه، عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه، روز جمعه (28 آبان) پیش از برگزاری نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لیسبون، پایتخت پرتغال، گفت: "ما با صراحت و قاطعانه مخالف تهدید قلمداد کردن هر کشوری هستیم و به نظر میرسد این خواسته ما مورد پذیرش قرار گرفته است".
رئیس جمهوری ترکیه با تاکید بر این که ناتو یک ائتلاف دفاعی است که برای محافظت از کشورهای عضو در برابر قدرتهای بالستیک تشکیل شده است، نه سازمانی "برای ارعاب و تهدید"، گفت: "ترکیه نمیتواند به پروژهای بپیوندد که علیه کشور خاصی است".
عبدالله گل پیش از ترک آنکارا به منظور شرکت در نشست سران ناتو، ضمن ابراز امیدواری نسبت به تائید درخواست ترکیه از سوی دیگر اعضای ناتو، به خبرنگاران گفت: "پروژه باید بدون هیچ استثنایی همه کشورهای عضو ناتو را تحت پوشش قرار دهد ... ما گفتیم، این پروژه نمیتواند ایران را مورد هدف قرار دهد".
سران 28 کشور عضو ناتو روزهای جمعه (28 آبان) و یکشنبه (30 آبان) در پایتخت پرتغال تشکیل جلسه خواهند داد تا در مورد طرحهای مشترک و سیاستهای آتی با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند.
امریکا و رژیم اسرائیل تلاش میکنند تا حمایت کشورهای عضو ناتو را جلب کرده و آنها را متقاعد سازند تا در سندی که به تصویب خواهند رساند، ایران را به عنوان یک تهدید بالستیکی معرفی کنند.
با این حال، ترکیه تصریح کرده است، این کشور سندی که در بیانیه نهایی نشست ناتو ایران را به عنوان یک تهدید معرفی کند، امضا نخواهد کرد.
این در حالی است که آندرس فوگ راسموسن، دبیر کل ناتو، روز دوشنبه (24 آبان) به خبرنگاران گفت، هیچ دلیلی برای "قید کردن نام کشورها وجود ندارد".
جمهوری اسلامی ایران به کرات تاکید کرده است، توان نظامی خود را نه علیه هیچ کشوری، بلکه به منظور برخورداری از حق استفاده از تواناییهای برای دفاع از خود در برابر هرگونه تجاوز احتمالی حفظ میکند.