برگزاری نشست های مشترک دربرخورد وپیشگیری از بزهکاری نوجوانان، میان کشورها می تواند درحل مسائل مختلف فراروی دولت ها ونهاد های حقوق بشری بسیار راه گشا باشد.
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران ، کارگاه دو روزه تخصصی پیرامون عدالت نوجوانان با مشارکت سوئیس را درتهران برگزار کرد. بر همین اساس با " کوم بلاخ"، رئیس شورای حقوق بشرسوئیس درباره این کارگاه و برخی موضوعات دیگر گفتگویی کردیم که از نظر شما می گذرذ.
نظر شما درباره برگزاری چنین کارگاه هایی که درباره حقوق نوجوانان است ، چیست؟
به نظر من ، چنین نشست های مشترکی میان کشورها که درحال حاضر میان ایران وسوئیس برگزار شده است ، بسیار جالب است و می تواند دربسیاری از موارد موثر باشد. من فکر می کنم باید از این دست نشست های مشترک، بیشتر برگزار شود تا تبادل اطلاعات درباره عدالت کودکان ونوجوانان میان دوکشور بهتر وسریع تر از گذشته صورت گیرد. گروه حقوق بشر سوئیس از این کارگاه بهره زیادی گرفته است ونظرات وپیشنهاد های مطرح شده دراین نشست بسیار مفید بود.
آیا دیدگاه های مطرح شده درکارگاه عدالت نوجوانان ، طرح های جدیدی را به شما ارائه کرده است وآیا ایده مفیدی در این نشست داشتید ؟
خوب باید بگویم ، دیدگاه های مطرح شده مابین مقامات حاضر درنشست ایران وسوئیس درباره عدالت نوجوانان بسیار سازنده ومفید بوده است ، شخصا باید بگویم از دیدگاه های مقامات ایرانی بسیار استفاده کردم واین کارگاه را سازنده ارزیابی می کنم. ما پیشنهادات خود را ارائه کردیم ومقامات ایرانی نیز پیشنهاد های خودشان را ارائه دادند ، بنابراین این تبادل اطلاعات درباره عدالت نوجوانان می تواند در برخورد وپیشگیری از جرائم نوجوانان بسیار موثر باشد.
چه راه کارهایی را شما برای ارتقاء عدالت نوجوانان وپیش گیری از جرائم نوجوانان پیشنهاد می کنید ، آیا قوانین مطرح شده دراین کارگاه ازسوی مقامات ایرانی را مطابق با قوانین بین المللی می دانید یا خیر؟
شخصا راه کار خاصی برای پیش گیری ازجرائم نوجوانان ندارم، اما به عقیده من قوانین بین المللی می تواند دراین خصوص راه گشا باشد . کارگاه عدالت نوجوانان ونظرات وپیشنهادهای حاضرین دراین جلسه مطرح شد ونکات بسیار خوبی درخصوص نوجوانان بیان شد ، باید از این نظرات استفاده کرد . تعداد جرائم صورت گرفته از سوی نوجوانان درکشور سوئیس مانند ایران نیست یعنی تعداد آنها بسیار کم است که البته همین تعداد کم برای ما زیاد است ، اما ایران نیز راه کارهای مخصوص به خودرا دارد که البته تمام کشورها باید به قوانین بین المللی پایبند باشند ومن فکر می کنم ایران به قوانین بین المللی پایبند است. سیستم قضایی ایران ترکیبی از قوانین مدنی وقوانین شرعی است وهمین امر می تواند گویای قوانین قضایی ایران باشد.
نظرشما را درباره حقوق بشر مسلمانان می پرسم، درامریکا کشیشی تهدید به قرآن سوزی کرده بود و این اقدام در محل ویرانه های یازده سپتامبر صورت گرفته است ، آیا این نقض حقوق مسلمانان نیست ؟
البته من اکنون در ایران هستم واز رسانه های کشورهای دیگر اطلاعی ندارم ، اما اگر این اقدام صورت گرفته باشد ، من کاملا با آن مخالفم ،به عقیده من این یک عمل بسیار نادرست وزشت است واز نظر حقوق بشری ، قرآن سوزی کاری نادرست است و کشور سوئیس نیزاین اقدام را به شدت رد می کند وبا آن مخالف است واعتراض خود را به این اقدام اعلام می کند ، به عقیده من این عمل نقض حقوق مسلمانان است وهیچ کس نباید حقوق انسانی را ضایع کند.