X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 09 آذر 1389

قطعنامه "نم" در رد قطعنامه ضد ایرانی

انتصاب وزیر خارجه سابق گرجستان به عنوان رئیس کار گروه شورای امنیت در امور ایران، افشاگری ویکی لیکس درباره جاسوسی آمریکا از سازمان ملل و قطعنامه غیرمتعهدها در رد قطعنامه ضد ایرانی از جمله اخبار هفتگی این نهاد بین المللی است.

"زورابیشویلی" رئیس کار گروه شورای امنیت در امور ایران شد

"سالومه زورابیشویلی" وزیر خارجه سابق گرجستان به عنوان رئیس کار گروه شورای امنیت سازمان ملل در امور ایران منصوب شد.

زورابیشویلی در خانواده مهاجرین سیاسی در فرانسه به دنیا آمد. به تحصیلات عالی در فرانسه و آمریکا پرداخت. بیش از 25 سال در وزارت امور خارجه فرانسه کار کرد و از ماه سپتامبر سال 2003 به عنوان سفیر فرانسه در گرجستان منصوب شد. از ماه مارس سال 2004 با توافق ژاک شیراک و تصمیم میخائیل ساکاشوویلی رئیس جمهور گرجستان بعنوان وزیر امور خارجه این کشور منصوب شد.

وی در ماه اکتبر سال 2005 از سمت خود برکنار شد و از ماه ژانویه سال 2006 حزب مخالف "راه گرجستان" را تأسیس کرد.

ادعای سازمان ملل درباره همکاری هسته ای کره شمالی با ایران و سوریه

سازمان ملل متحد 21 آبان ماه در گزارشی مدعی شد که کره شمالی اقدام به ارسال مواد هسته ای و تجهیزات موشکی ممنوعه به ایران، سوریه و میانمار کرده است.

در گزارش سازمان ملل آمده است: کره شمالی با تخطی از قوانین، مواد هسته ای و همچنین تجهیزات موشکی ممنوعه را به ایران، سوریه و میانمار صادر کرده است.
در این گزارش همچنین ادعا شده که گزارش انتقال تجهیزات موشکی و مواد هسته ای ممنوعه از کره شمالی به دیگر کشورها از شش ماه قبل آماده بوده، اما چین از انتشار آن جلوگیری کرده است.
 
افشاگری ویکی لیکس درباره جاسوسی آمریکا از سازمان ملل
 
بر اساس جدیدترین اسناد منتشر شده توسط سایت ویکی لیکس، آمریکا از سفارتخانه های خود در سراسر جهان به عنوان یک شبکه جاسوسی استفاده می کند و حتی این امر در مورد سازمان ملل نیز صدق می کند.
 
ویکی لیکس در اسناد جدیدی که در 250 هزار صفحه منتشر کرده، یک سری از مسائل محرمانه از جمله جاسوسی آمریکا از سازمان ملل تا مسائل جنگ افغانستان را افشا کرده است.
 
بر اساس اسناد منتشر شده که به عقیده متخصصین از شبکه های کابلی سفارتخانه های آمریکا بدست آمده، واشنگتن با به کارگیری برخی از دیپلمات ها برای جاسوسی از رهبران سیاسی خاص و افراد مختلف با اطلاعات حساس در خصوص مسائل مهم بین المللی از سفارتخانه های خود در سراسر جهان به عنوان بخشی از یک شبکه جهانی جاسوسی استفاده می کند.
 
این اسناد نشان می دهد که از سال گذشته وزیر خارجه آمریکا دستور جاسوسی از دبیرخانه سازمان ملل را صادر کرده است. بر اساس این سند آمریکا همچنین متحدین خود را تحت فشار قرار داده تا در راستای منزوی کردن ایران از تهران فاصله بگیرند.
 
قطعنامه جنبش غیرمتعهدها در رد قطعنامه ضد ایرانی
 
کشورهای جنبش غیرمتعهدها با صدوربیانیه ای ارائه قطعنامه علیه ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل را محکوم کردند.
 
اعضای جنبش غیرمتعهدها ارائه قطعنامه در این کمیته را باعث تضعیف ساختار و مکانیزم پیشرفته و دقیق "یو.پی. آر" دانستند که ایران در سال گذشته در سطح بسیار بالایی در آن مشارکت کرده بود.
 
در بخشی از این بیانیه که متن آن در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اختیار کلیه کشورهای شرکت کننده قرار گرفت به رویکرد یکجانبه گرایانه کشورهای غربی در پرداختن به مسائل حقوق بشری سایر کشورها به شدت اعتراض شده است.
 
این بیانیه می افزاید : اعضای جنبش غیرمتعهدها براین باورند که راه رسیدن به وضعیت مناسب حقوق بشر و آزادی های بنیادین باید از طیریق همکاری های و رویکردی سازنده پیگری شود و در راه رسیدن به این هدف باید از هرگونه دخالت در امور ملی کشورها پرهیز شود.
 
اعضای جنبش نم در ادامه این بیانیه به پیدایش مکانیزم بررسی دوره ای جهانی توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل موسوم به یو.پی آر اشاره کردند که دقیقا به همین منظور تشکیل شده تا خارج از چارچوب های سیاسی، استاندارد دوگانه و هرگونه شائبه دیگری صرفا به وضعیت حقوق بشر در کشورهای جهان بپردازد اما چنین اقداماتی باعث نابودی و تخریب آن می شود.
 
غیرمتعهدها در ادامه تصریح کرده اند که سرانشان در پانزدهمین نشست شرم الشیخ در جولای 2009 بر نقش شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان تنها نهاد مسئول برای بررسی وضعیت حقوق بشرکلیه کشورها و گفتگوی سازنده با آنها تاکید کرده اند و همچنین نگرانی عمیق خود را از جداسازی کشورهای خاص و صدور قطعنامه بر علیه آنها را اعلام داشته اند. از همین رو سران نم، این قطعنامه را با اصول جهانی حقوق بشر مغایر می دانند و معتقدند که این روش باعث نابودی تعامل به عنوان اصلی اساسی و موثر در ارتقاء و حمایت از حقوق بشر به عنوان یک موضوع جهانی می شود.
 
اعضای جنبش غیر متعهدها همچنین تاکید کردند که این قطعنامه شرایط را برای تخریب و بیراهه رفتن مکانیزم یو.پی. آر به عنوان اهرمی سازنده، غیرگزینشی، جامع ، سازنده و غیر جنجالی و غیر سیاسی از بین می برد و تحت تاثیرقرار می دهد.
 
کشورهای عضو غیر متعهدها در پایان، بار دیگر با اشاره به اینکه هیچ نیازی به ایجاد یک راه موازی با شورای حقوق بشر برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشراز طریق این قطعنامه در کمیته سوم نمی بینند تاکید کردند: ما براین باوریم که این قطعنامه ها تنها کشورهای عضو و در حال توسعه این جنبش را هدف قرار داده است.
 
وبا ؛ هدیه صلحبانان سازمان ملل به مردم هائیتی
 
روزنامه ایندیپندنت از وجود شواهدی خبر داد که نقش صلحبانان سازمان ملل متحد در شیوع و انتقال بیماری مهلک وبا در هائیتی را ثابت می کند.
 
از همین رو سازمان ملل با انجام تحقیقات درباره نقش صلحبانان این سازمان در شیوع بیماری وبا در هائیتی موافقت کرده است.
 
بر اساس این گزارش، آن دسته از صلحبانان سازمان ملل که از نپال به هائیتی آمده اند عامل انتقال بیماری وبا در این کشور بوده اند.
 
دلیل این پیده آن است که در تابستان سال جاری چندین مورد بیماری وبا در نپال گزارش شد که برخی از آنها در نزدیکی محل استقرار صلحبانان سازمان ملل بود.
 
بر همین اساس هرچند بیماری وبا در نپال کنترل شد اما ممکن است که صلحبانان سازمان ملل به طور ناخواسته عامل انتقال این بیماری از نپال به هائیتی بوده باشند.
 
همچنین سازمان ملل اعلام کرد که بدلیل شیوع بیماری وبا جان بیش از 400 هزار تن از آوارگان زلزله هائیتی در معرض خطر قرار گرفته است.
 
"والری آموس" هماهنگ کننده کمکهای سازمان ملل در هائیتی در این رابطه گفت: شیوع بیماری وبا هنوز به نقطه اوج خود نرسیده است.
 
وی با بیان اینکه دولت هایئتی برای کنترل اوضاع نیاز به همکاریهای بین المللی دارد افزود: هر چند کمکهای بشردوستانه تا کنون جان دهها هزار تن را نجات داده، اما این کمکها برای توقف مرگ انسانها کافی نیست.
 
انتقاد نماینده کویت در سازمان ملل از عملکرد شورای امنیت
 
نماینده دائم کویت در سازمان ملل در سخنانی در مجمع عمومی این سازمان ضمن بر ضرورت پرهیز از دنبال کردن مقاصد سیاسی در شورای امنیت تاکید کرد.
 
"منصور عیاد العتیبی" گفت: حق وتو باید دارای چهارچوب تعریف شده ای باشد و به طورانحصاری در بند هفتم منشور به کار گرفته شود.
 
وی افزود: عدم اصلاحات در شورای امنیت نگران کننده است زیرا علیرغم گذشت 18 سال با وجود توافق میان کشورهای عضو در زمینه اصلاحات گامی برداشته نشده و با گذشت شش دهه و نیم از عمرسازمان ملل تعداد اعضای این شورا افزایش نیافته است.
 
العتیبی بیان داشت: باید به کشورهای کوچک نیز فرصت عضویت و شرکت در فعالیتهای شورای امنیت داده شود و اصلاحات واقعی در ساختار شورای امنیت ایجاد شود.
 
نمایند دائم کویت در سازمان ملل ادامه داد: از تک روی کشورها برای بدست آوردن منافع ملی شان باید پرهیز شود و شفافیت و حسن نیت بر شورای امنیت حاکم شود، زیرا هدف واقعی شورای امنیت صلح بین المللی است واعضای آن مسئوول هستند و نباید اهداف سیاسی دخیل درفعالیتهای شورا شود.
 
وی افزود: درصورتی که تصمیمی درباره افزایش تعداد اعضای این شورا وجود داشته باشد باید اولویت به کشورهای گروه آسیایی شود و نباید حق کشورهای عربی و اسلامی نادیده گرفته شود زیرا این کشورها نقش انکار نشدنی درحمایت از منشور و اصول سازمان ملل داشته اند.
 
العتیبی ضمن تاکید بر ضروت انجام اصلاحات در همه دستگاههای سازمان ملل همانند مجمع عمومی و شوراهای اقتصادی و اجتماعی گفت: شفافیت باید در همه فعالیتها حاکم باشد و کویت بر بهبود راهکارهای شورا و توسعه بیشتر روابطش با نهادهای دیگر تاکید دارد.
 
کاهش آمار مبتلایان به ایدز در جهان
 
بر اساس گزارش جدید سازمان ملل متحد حداقل 56 کشور به یک آمار تثبیت شده در عفونت­های جدید "اچ آی وی" دست یافته و یا کاهش محسوسی داشته اند.
 
بر اساس گزارش جدید برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز که هفته گذشته در جهان انتشار یافت،  با توجه به کاهش تعداد افراد جدیدی که به عفونت اچ ­آی­ وی مبتلا گشته اند و مرگ­های ناشی از بیماری ایدز، این همه ­گیری در حال تغییر مسیر است. این دو مورد باعث تثبیت تعداد کل افرادی است که در دنیا با اچ­آی­وی زندگی می کنند.
 
اطلاعات مربوط به گزارش برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز2010 در خصوص همه­گیری جهانی ایدز نشان می­دهد که حدود 2.6 میلیون نفر (2.3-2.8 میلیون) به تازگی به ویروس اچ­آی­وی مبتلا شده­اند که این تخمین در حدود 20 درصد کمتر از آمار افراد مبتلا در سال 1999 که 3.1 میلیون نفر ( 2.4-2.9) بوده است، می باشد.
 
در سال 2009، 1.8 (2.1-1.6) نفر به علت بیماری ایدز جان خود را از دست دادند. تقریبا کمتر از یک پنجم 2.1 میلیون ( 2.3- 1.9 میلیون) افرادی که در سال 2004 به این علت فوت کرده­اند.
 
در پایان سال 2009، 33.3 میلیون نفر ( 35.3-31.4) با اچ­آی­وی زندگی می­کردند، کمی بیشتر از 33.8 (34.7- 30.9) در سال 2008. این افزایش آمار به علت بالا رفتن میزان دسترسی به درمان با داروهای ضدرتروویسی و در نتیجه افزایش طول عمر افرادی است که با اچ­آی­وی زندگی می­کنند.
 
"میشل سیدیبه"، مدیر اجرایی برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز گفت که ما تراژدی همه گیری ایدز را با اقدامات قوی و انتخاب درست شکسته ایم، سرمایه­گزاری در پاسخ به ایدز جواب داده است اما دست یافته ها همچنان شکننده اند- چالش روبروی ما در حال حاضر این است که چگونه همه با هم این پیشرفت را سرعت بخشیم.
 
تخمین زده شده است که در پایان سال2009:
33.3 میلیون نفر(31.4-35.3 میلیون) در جهان با اچ­آی­وی زندگی می کرده اند
2.6 میلیون نفر(2.3 - 2.9 میلیون) جدیدا به عفونت اچ­آی­وی مبتلا گشتند
1.8 میلیون نفر(1.6-2.1 میلیون) به علت بیماری ایدز فوت کرده اند.
 
تصادفات جاده ای سالانه جان بیش از 1 میلیون نفر را در جهان می گیرد
 
دبیرکل سازمان ملل در پیامی خواستار حفظ جان مردم و اقدام دولتها برای جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در جاده ها شد.
 
دبیر کل این سازمان در پیامی به مناسبت روز جهانی یادبود قربانیان ترافیک جاده ای (21 نوامبر 2010 برابر با 30 آبان) ضمن سوگواری برای تقریبا 1 میلیون و 300 هزار نفری که سالانه در خیابان ها و بزرگراه های جهان جان خود را از دست می دهند خواستارحفظ جان مردم و اقدام برای جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در جاده ها شد.
 
در پیام بان کی مون آمده که می توان جلوی بسیاری از وقایع ناگوار را به وسیله مجموعه اقدامات ساده و اثبات شده ای گرفت که نه تنها به نفع افراد و خانواده ها بلکه به نفع تمامی جامعه است.
 
دبیر کل می افزاید در ابتدای امسال مجمع عمومی سازمان ملل متحد نخستین "دهه اقدام برای ایمنی جاده ای" را اعلام نمود که فرصتی برای اقدام جهانی است.
 
این مقام بین المللی از تمامی کشور های عضو سازمان ملل، آژانس های بین المللی، سازمان های جامعه مدنی، مسئولان اجتماعی و تجاری خواست تضمین نمایند این دهه موجب بهبود شرایط شود.
 
بان کی مون گفت: "همکاری ایمنی جاده ای" ملل متحد به زودی طرح جهانی خود را برای این دهه اعلام می نماید که خواستار اقدامات برای ایمن تر کردن جاده ها و خودروها، بهبود رفتار رانندگان و افراد پیاده و تقویت خدمات اورژانس است.