رئیس قوه قضائیه گفت: با استفاده از فنآوریهای نوین به سمت نظارت آنلاین، جامع و کامل بر همه سیستم قضایی حرکت میکنیم.
به گزارش فارس، آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در نخستین روز از سفر استانی خود به استان همدان در دیدار با اساتید دانشگاه و منتخبین این استان با اشاره به رابطه تجدد و دیانت و جایگاه انسان در مدرنیته و اسلام به مقایسه نگاه اسلام و مدرنیته به انسان پرداخت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در جامعهای که همه توجهات به محصول و تولید بیشتر بر میگردد کمکم غایات اصیل رنگ میبازد، یادآور شد: در دوران اصلاحات پروژهای برای توسعه اقتصادی کشور ارائه کردهاند و چندصد میلیون پول گرفتهاند و در پایان اعلام کردند که اگر بخواهیم توسعه پیدا کنیم باید ارزشها را کنار بگذاریم.
رئیس قوه قضائیه از دست دادن معنای زندگی، به محاق رفتن غایات اصلی و از دست دادن آزادی انسان را از مشکلات نگاه مدرنیته به انسان در جوامع غربی دانست و با بیان اینکه در جوامع غربی انسانها نسبت به یکدیگر بیتفاوت شدن تصریح کرد: مثلاً کسی که در آمریکا زندگی میکند کاری ندارد که دولتمردانش در جاهای دیگر دنیا با بمبهای خود چه بلاهای بر سر ملتها در میآورند.
آملی لاریجانی به تأکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم بازنگری در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: در حالی که با علوم انسانی توسعه یافته غرب مواجهیم اما گاهی اوقات از بیخ و بن با این نظریات مخالفیم. وی مسئله رجوع به حقیقت انسانی و شناخت انسان به ویژه از منظر دینی را مهم خواند و اضافه کرد: قرآن انسان را یک حقیقت بیپایان میداند که مظهر اسماء الهی است.
رئیس دستگاه قضائی با بیان اینکه تعالیم قرآنی روایات و احکام شرعی اسلام در مسیر حیات اجتماعی هستند، به بحث نظام امت و امام اشاره کرد و این نظام را یک نظام اجتماعی به هم پیوسته توصیف کرد که در آن امر به معروف و نهی از منکر، ایثار، رسیدگی به تهیدستان، رسیدگی به نزدیکان و صلهارحام و نمازجمعه مورد تاکید است و در همه جا پای امور اجتماعی در میان است.
وی جوامع دانشگاهی را مورد خطاب قرار داد و تأکید کرد: باید به سمت بررسی مجدد بنیانهای علوم انسانی برگردیم که در این مسیر شناخت انسان مسئله مهمی است و کار در علوم اجتماعی و انسانی میطلبد و این کاری است که باید انجام بگیرد.
رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: گاهی در دانشگاهها مطالبی تدریس میکنیم که ایمانا و به لحاظ وجدان اخلاقی آن را قبول نداریم و ترجمهها نیز گاهی به نحوی است که نه نظر علمی میدهیم و نه کار نقادانه میکنیم و صرفاً ترجمههایی صورت میگیرد که دارای غلطهای فراوان و فاحش است.
آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه در بازنگری در علوم انسانی نباید منفعلانه عمل کنیم، ادامه داد: ما به منابعی وصل هستیم که اندیشههای عظیم عرفانی و انسانی را به ما متصل کرده و قرنهااست که وارث معارف بزرگانی هستیم که از منبع وحی به ما رسیدهاند.
وی در پاسخ به اظهارات یکی از نخبگان استانی که در سخنان خود در بحث اطلاعرسانی و پیشگیری از وقوع جرم انتقاداتی را متوجه قوه قضائیه کرده بود، تأکید کرد: شاید به دلیل اینکه فکر میکردیم نباید کار تبلیغاتی انجام دهیم اطلاعرسانی مفصل و جامع نداشته باشیم اما در بحث پیشگیری از وقوع جرم کارهای خوبی انجام شده که راهاندازی معاون جدیدی با عنوان معاون حفاظت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم یکی از این کارهاست و قوه قضائیه قطعاً به دنبال پیشگیری از وقوع جرم است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه بانکهای اطلاعاتی کمک بسیار زیادی در امر نظارت میکند، خاطر نشان کرد: در این راستا واحد IT را بسیار تقویت کردیم تا با استفاده از این فنآوریهای نوین به سمت نظارت آنلاین، جامع و کامل بر همه سیستم قضایی حرکت کنیم.