محمد جواد لاریجانی مشاور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نشست ژنو گفت: موضوع حقوق بشر یکی از مهمترین ارکان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
هفتمین نشست گروه کاری بررسی جهانی ( Universal Periodic Review (UPRبا شرکت کشورهای عضو و ناظر شورای حقوق بشر روز دوشنبه در ژنو آغاز بکار کرد دبیرستاد حقوق بشر ایران روز دوشنبه در سخنانی در این نشست با اشاره به این که تمامی فصل هفتم قانون اساسی ایران به موضوع حقوق بشر میپردازد ، گفت که این موضوعات شامل شرافت انسانی ، حقوق سیاسی و مدنی ، حقوق اقلیتها ، حقوق زنان ، آزادی بیان و غیره است .
وی گفت: قانون اساسی ایران شاهد زندهای بر ایده الها و همچنین چراغ راهی برای آینده ملت ایران است .
لاریجانی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دستاوردهای دمکراتیک اجتماعی و حضور چشمگیر مردم در رفراندومهای مختلف بود.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران در بخش دیگری از سخنانش به همکاریهای خوب نهادهای مختلف بینالمللی به فعالیتهای سازنده حقوق بشری در قوه قضاییه و همکاری نزدیک بین قوه قضاییه ایران و سازمانهای غیردولتی و حقوق بشری پرداخت.
مشاور بینالملل قوه قضاییه تاکید کرد: ایران بعنوان عضو موسس سازمان ملل و نیز عضو کنوانسیونهای بینالمللی حقوق بشری متعهد به تعهدات بینالمللی خود بوده و همین اصول مورد قبول خود را در دانشگاهها نیز آموزش میدهد.
لاریجانی افزود: ایران سرزمینی است با گروههای قومی و مذهبی مختلف که در کنار یکدیگر با داشتن سنت وها و رسوم گوناگون در صلح و ارامش زندگی می کنند و هدف اساسی دولت نیز ارتقا و همبستگی این روابط میباشد.
وی گفت : دولت ایران پروژههای مختلفی برای ایجاد اشتغال تامین خدمات بهداشتی ، درمانی، آموزشی ، مسکن و ارتقای حقوق سیاسی و اجتماعی بعمل آورده است.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، متاسفانه موضوع حقوق بشر به عنوان ابزار سیاسی علیه ایران بکار برده شده ، این درحالی است که ایران دائما قربانی تروریسم بوده و تروریسم توسط همین کشورهای خاص مورد حمایت قرار گرفته است.
لاریجانی با اشاره به اینکه گروههای تروریستی تعداد بسیاری از مردم ایران را کشته اند، گفت: همین ماه گذشته پروفسور علی محمدی فیزیکدان مشهور ایرانی در مقابل منزلش ترور شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در سالهای اخیر بعداز اشغال افغانستان توسط نیروهای ائتلاف ، تولید و قاچاق مواد مخدر در منطقه چند برابر شده است، گفت که این وضع، تهدیدات جدی علیه امنیت و همچنین سلامتی و بهداشت مردم را به ایران تحمیل کرده است .
لاریجانی افزود: به همین علت در سالهای اخیر نزدیک به ۷۰درصد از احکام در دادگاههای ایران در ارتباط با مواد مخدر و قاچاقچیان مسلح غیرقانونی بوده است .
وی تاکید کرد: ایران برای جلوگیری از مواد مخدر اقدامات پرهزینه ای انجام داده است و یکی از فوائد این اقدامات، جلوگیری از سیر مواد مواد مخدر به سمت اروپا میباشد که متاسفانه به اندازه کافی مورد شناساسی و قدردانی مالی و فنی از سوی این کشورها قرار نگرفته است.
لاریجانی گفت :جمهوری اسلامی ایران بطور دائم و فعال با شورای حقوق بشر و دفتر کمیسار عالی حقوق بشر همکاری داشته است و پاسخهای لازم به سوالات حقوق بشر مطرح شده را ارائه کرده است.
در همین ارتباط گزارشهای دورهای حقوق بشری نیز به شورای حقوق بشر ارائه شده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره نقشی فعال در تمامی کنفرانسهای بینالمللی حقوق بشری سازمان ملل متحد ایفا کرده است.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران افزود: ایران همواره در سیاستهای حقوق بشری خود اهمیت ویژهای را به موضوع همکاری سازنده براساس اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد داشته است.
وی گفت:ایران معتقد است که سیاسی کردن حقوق بشر و رویکرد تبعیض آمیز و استفاده دوگانه از موضوع حقوق بشر مانعی بزرگ بر سر تحقق اصول واقعی حقوق بشر است .
لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۲میلادی قطعنامه حقوق بشر و تنوع فرهنگی را در سازمان ملل متحد به تصویب رساند و از آن زمان تاکنون جلسات مختلفی در جهت تحقق مفاد آن با همکاری جامعه بینالملل بعمل آورده است.
وی افزود: تشکیل کنفرانس وزرای جنبش عدم تعهد در خصوص حقوق بشر و تنوع فرهنگی در سپتامبر سال ۲۰۰۷میلادی در تهران و تصمیم وزرای عدم تعهد برای تاسیس مرکز جنبش عدم تعهد برای حقوق بشر و تنوع فرهنگی در تهران نیز از ثمرات همان تصمیم قطعنامه سازمان ملل بوده است.