وزیر خارجه کشورمان برخورد مغرضانه و سیاسی برخی کشورها در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به منظور انحراف اذهان عمومی نسبت به واقعیات ایران را تقبیح کرد.
به گزارش ایسنا، منوچهر متکی صبح دوشنبه در نشست افتتاحیه سیزدهمین نشست رسمی شورای حقوق بشر سازمان ملل، این نشست را فرصت بیبدیلی برای بررسی چالشهای فوری حقوق بشر و یافتن راهحل مطمئن و شایسته از طریق گفتوگو، تفاهم و همکاری برای نیل به آمال انسانی در جهان خواند و تاکید کرد: لازم است تا یک ارزیابی دقیق و منصفانه از کارکرد شورای حقوق بشر برای یافتن نقاط ضعف و قوت آن صورت پذیرد که در این میان، تبعیض بر اساس مذهب و قومیت بهخصوص علیه مسلمانان، برداشتهای خودخواهانه و سوء استفاده سیاسی و ابزاری از ساز و کارهای حقوق بشری، اعمال استانداردهای دوگانه و نیز نقض گسترده حقوق بشر توسط کشورهای مدعی غربی، از جمله مهمترین چالشهای فرآروی جامعه بینالمللی محسوب میشود.
وی با خاطرنشان کرن تصویب گزارش ملی ایران در ساز و کار بررسی دورهیی جهانی شورای حقوق بشر در نشست دو هفته پیش گروه کاری مربوطه و استقبال اکثر کشورها از ابتکارات جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد حقوق بشر در سطح ملی و بینالمللی، برخورد مغرضانه و سیاسی برخی از کشورها در این نشست به منظور انحراف اذهان عمومی نسبت به واقعیات ایران را تقبیح کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر مبنای دموکراتیک و ارزشی نظام اسلامی با ارائه آماری از انتخابات آزاد برگزار شده در سه دهه پس از انقلاب اسلامی تاکنون، انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را به لحاظ کمی و کیفی بیسابقه خواندند که طی آن مردم بار دیگر اراده خود را در حق تعیین سرنوشت و مبارزه علیه مداخلات توطئهگرانه خارجی به نمایش گذاشتند.
متکی در ادامه با مورد اشاره قرار دادن نقض گسترده، مستمر و سیستماتیک حقوق بشر مردم مظلوم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و با ابراز تاسف نسبت به اجرا نکردن قطعنامههای متعدد شورای امنیت و شورای حقوق بشر در این زمینه، بار دیگر انجام اقدامات فوری، موثر و منسجم جامعه بینالمللی و شورا بهمنظور پایان دادن به اقدامات سبعانه رژیم صهیونیستی در این زمینه را خواستار شد.
او با تاکید بر مبنای دموکراتیک و ارزشی نظام اسلامی با ارائه آماری از انتخابات آزاد برگزار شده در سه دهه پس از انقلاب اسلامی تاکنون، انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را به لحاظ کمی و کیفی بیسابقه خوانده که طی آن مردم بار دیگر اراده خود را در حق تعیین سرنوشت و مبارزه علیه مداخلات توطئه گرانه خارجی به نمایش گذاشتند.
وزیر خارجه کشورمان در پایان با مورد خطاب قرار دادن کشورهای مدعی غربی مدعی مبارزه با تروریزم و با مورد اشاره قرار دادن روند رو به تزاید عملیات تروریستی در منطقه بهخصوص در عراق و افغانستان، افزود: آنها باید پاسخگوی رفتار و عملکرد متناقض و سوال برانگیز خود در این زمینه باشند.
وی با شاهد مثال آوردن دو واقعه اخیر شامل ترور یکی از رهبران حماس در دوبی توسط عوامل موساد با استفاده از گذرنامههای رسمی تعدادی از کشورهای غربی و نیز دستگیری عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی شرق کشور که عامل به شهادت رسیدن تعداد زیادی از شهروندان ایرانی از طریق عملیات تروریستی متعدد بوده است. ارتباط وی با پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه را برخلاف ادعای آمریکا در مبارزه با تروریزم خواند و خواستار پاسخگویی سریع و شفاف کشورهای متهم در این زمینه و اقدام عاجل شورای حقوق بشر در جهت برخورد جدی با گروههای تروریستی و حامیان آنها شد.