شبکه تلویزیونی فرانس 24 فرانسه در تحلیل دلایل منع پوشیدن نقاب در این کشور، گسترش حجاب اسلامی را تهدیدی برای نظام سکولار عنوان کرده و حفظ سکولاریسم را از حقوق شهروندی مهمتر ارزیابی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی فرانس 24 در تحلیل بهانه های دولت فرانسه برای منع نقاب در این کشور به گفتگو با کارشناسان و فعالان زن در این کشور پرداخت.
آنچه شبکه تلویزیونی فرانس 24 و تحلیلگران آن در توجیه منع نقاب برای زنان بیان کردند، از منظر توجه اروپایی ها به حفظ سیستم سکولار در این کشور بسیار حائز اهمیت است.تحلیلگران این رسانه اروپایی معتقدند، هر روز تعداد زنان محجبه و دارای نقاب رو به گسترش است و این به منزله خطری برای سیستم سکولار در فرانسه است.
یکی از این تحلیلگران در این باره گفت: حدود پنج سال قبل شاهد حضور اولین زنان دارای نقاب در پاریس بودیم که در رسانه ها سروصدای زیادی به پا کرد، اما الان پوشیدن نقاب در پاریس موضوعی عادی شده است و صدها زن فرانسوی مسلمان با نقاب در کوچه ها و خیابان های پاریس دیده می شوند و این خطری برای نظام سکولار در فرانسه است.
تعداد کمی از تحلیلگران فرانس 24 نیز معتقدند که پوشیدن نقاب، جزء حقوق شهروندی زنان مسلمان فرانسه است و ممانعت از پوشیدن نقاب در زنان مسلمان به انزوای آنها خواهد انجامید و آنها برای حفظ ارزش های دینی خود مجبور به دوری گرفتن از اجتماع خواهند شد.
این تحلیلگران معتقدند که قانون منع پوشیدن نقاب در فرانسه به معنای جدا کردن گروهی از شهروندان فرانسوی از ملیت فرانسوی آنهاست و این موضوع به جدایی عاطفی مسلمانان فرانسه از هویت فرانسوی آنها خواهد انجامید.
در نهایت، آنچه تحلیلگران فرانس 24 نتیجه گیری می کنند این است که حفظ نظام سکولار در فرانسه مهمتر از حقوق شهروندی و وحدت مردمی در این کشور است.
مسلمانان فرانسه که شمار آنها بیش از 5 میلیون نفر است و بیشترین جمعیت مسلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی هستند، تصمیم پارلمان این کشور را برای منع استفاده از نقاب، موجب افزایش محدودیتها و آزادی فردی و دینی میدانند.
گفتنی است که نظام سکولار حاکم بر فرانسه از مخالفین جدی اسلامگرایی در قاره اروپاست و پاریس از مخالفان جدی پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپاست.
پاریس، پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را به خاطر جمعیت گسترده آن، عاملی جدی برای اسلامی شدن اتحادیه اروپایی با ماهیت مسیحی اعلام کرده است.
غرب در سال های اخیر، تلاش های گسترده ای را در جهت اسلام ستیزی آغاز کرده است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند، تقویت طالبان و القاعده به عنوان گروهی تندرو و تحریک آنها برای اقدامات تروریستی در جهان نیز قسمتی از تلاش غرب برای ایجاد نفرت علیه مسلمانان است.
اگر از تلاش های پنهان سازمان های اطلاعاتی و امنیتی غرب در جهت تخریب اسلامگرایان صرف نظر کنیم، انتشار کارتون های موهن علیه پیامبر اسلام در دانمارک و دیگر کشورهای اروپایی، منع ساخت مناره در مساجد سوئیس و ممانعت از ورود مسلمانان به ساختار سیاسی و حمایت قاطع بروکسل و واشنگتن از نسل کشی مسلمانان توسط رژیم صهیونیستی، همگی تنها قسمتی از اسلام ستیزی سازمان دهی شده غرب است.