X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 19 اردیبهشت 1389

نقش موسسات امریکایی درقاچاق کودکان مصری

افشای فعالیت موسسات آمریکایی برای خرید کودکان مصری و فروش آنها به خانواده‌های آمریکایی و اروپایی جنجال‌ به پا کرد.

به گزارش فارس به نقل از  شبکه خبری العالم، افشای قاچاق کودکان مصری توسط موسسه آمریکایی موسوم به " بلان "، کارآمدی قانون مبارزه با قاچاق و تجارت انسان را که اخیرا در پارلمان مصر به تصویب رسیده، به چالش کشیده است.

براساس گزارش‌های منتشر شده، موسسه بلان که مقر اصلی آن در آمریکاست و در مصر نیز شعبه دارد خانواده‌های بسیار فقیر مصری را شناسایی و برای چندین ماه مخارج آنها را به عهده می‌گیرد و سپس به آنها پیشنهاد می‌کند که فرزندانشان را برای آموزش به آمریکا و اروپا بفرستند.

این موسسه تضمین می‌کند که در مدت تحصیل، فرزندان آنها در خانواده‌هایی که بچه‌دار نمی‌شوند نگهداری شوند و در مقابل به این خانواده‌ها ده هزار دلار و درآمدی ماهانه تا زمان رسیدن فرزندانشان به شانزده سالگی داده می‌شود.

 محمد عوض ، سرپرست سابق موسسه مطالعات عالی کودکی در دانشگاه "عین شمس " بعید دانست که همه خانواده‌های فقیر مصری به فروش فرزندان خود تن دهند.

وی در عین حال اذعان کرد که بعضی موسسه‌ها می‌توانند به بهانه‌های مختلف برخی از خانواده‌های فقیر مصری را قانع کنند که فرزندان خود را به خارج بفرستند.

محمد عوض گفت: برخی از این موسسه‌ها بهانه‌هایی تحت عنوان بورس آموزشی و یا فرصت گذراندن دوره آموزش و پرورش در یک کشور پیشرفته را مطرح می‌کنند تا به عنوان مثال فرزند مذکور پس از بازگشت به خانواده شخصی ممتاز باشد اما حتی این بهانه نیز جز تعداد معدودی از خانواد‌ه‌ها را قانع نمی‌کند.

با این حال، وی از امکان گرفتار شدن برخی موسسه‌های مصری نگهداری کودکان بی‌سرپرست در این گونه فعالیت‌ها ابراز نگرانی کرد و افزود: ممکن است این گونه موسسه‌ها به منظور سودجویی یا به سبب قانع شدن به سودمند بودن تجربه آموزش کودکان در کشورهای آمریکایی و اروپایی با ارسال آنها به این کشورها موافقت کنند.

این کارشناس مسایل کودکان تاکید کرد: بازگشت کودکان غیرممکن است و این مساله بحرانی قانون و ملی را سبب می‌شود زیرا کودکی که این مدت را در کشور بیگانه بسر برده است هم از نظر دین و زبان و هم از نظر سیاست به کشوری که در آن پرورش یافته است، وابسته می‌شود تا چه رسد به خانواده‌ای که در آن بزرگ شده است و آن خانواده نیز به او اعلام نکرده‌اند که خانواده واقعی او نیستند.

 محمدعوض هشدار داد که کودکان خیابانی مصری طعمه‌ای مناسب و آسان برای فروش به خارجی‌ها هستند زیرا می‌توان این کودکان را به موسسه‌های گرفتار چنین فعالیت‌هایی معرفی کرد و آنگاه به بهانه بورسیه آموزشی و یا درمان به خانواده‌های خارجی فروخت. این در حالی است که این کودکان کسی را ندارند که جویای آنها شوند یا از غیبت آنان نگران گردند.

هانی هلال  رئیس موسسه رسیدگی به اوضاع کودکان در مصر نیز با ایده طعمه مناسب بودن کودکان خیابانی برای تجارت و قاچاق انسان هم نظر است اما بعید می‌داند که جنایتی سازماندهی شده برای فروش کودکان مصری به خارج وجود داشته باشد و می‌گوید، موارد موجود نمونه هایی فردی و نادر است.

وی در عین حال رواج این پدیده خطرناک در مصر را نفی نکرد و گفت: کودکان خیابانی طعمه‌ای مناسب و آسان برای ربودن و فروش به خارجی‌ها، سوء استفاده‌های جنسی، نمونه‌هایی برای آزمایش‌های علمی و پزشکی هستند.

 این در حالی است که مسئولان موسسه بلان با رد این اتهام ، فعالیت خود در مصر را قانونی و در چارچوب قوانین این کشور خواند.

 یک عضو بلان گفته است که این موسسه به عنوان میانجی برای شناسایی خانواده‌های فقیر مصری و معرفی آنها به خانواده‌های اروپایی فعالیت می‌کند که خواهان کمک به خانواده‌های مصری علاقه‌مند باشند و به هیچ وجه پا را از این مرحله فراتر نمی‌گذارد.