آژانس پناهجویان سازمان ملل اعلام کرد نزدیک به 89 میلیون دلار برای تأمین کمکهای حیاتی به یمن لازم است؛ کمبود مالی به وجود آمده پناهجویانی را که در معرض ابتلا به ویروس کرونا می باشند، تهدید می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر به نقل از شبکه خبری الجزیره، سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که در نتیجه ی کمبود شدید کمکهای مالی، نزدیک به یک میلیون آواره یمنی در معرض خطر از دست دادن پناهگاه خود می باشند.
این در حالی است که احتمال شیوع ویروس کرونا در مناطق جنگ زده ی این کشور تا حد زیادی وجود دارد.
آژانس پناهجویان سازمان ملل در روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد نزدیک به 89 میلیون دلار برای تأمین کمکهای حیاتی به یمن نیاز داریم و کمبود مالی به وجود آمده پناهجویانی را که در معرض ابتلا به ویروس کرونا می باشند، تهدید می کند.
بنا به گفته ی «شابیا مانتو» سخنگوی آژانس پناهجویان، وضعیت یمن در حال حاضر به عنوان بزرگترین بحران بشردوستانه در جهان شناخته می شود.
همزمان با شیوع ویروس کرونا، این کشور در روزهای اخیر با بارشهای شدید باران و سیل گرفتگی نیز دست و پنجه نرم می کند و بیش از صد هزار نفر از از این حوادث تأثیر پذیرفته اند.
کمبود امکانات برای گرفتن آزمایش از افراد و نظام سلامت از هم پاشیده ی یمن که در نتیجه ی پنج سال جنگ با گرسنگی و بیماری درگیر می باشد این گمانه را به ذهن متبادر می سازد که تعداد واقعی افراد مبتلا شده به ویروس کرونا بیشتر از تعداد کشف شده باشد.
«لیزا گراند»، مسئول هماهنگ کننده ی امور حقوق بشردوستانه برای یمن نیز در این خصوص گفت: از زمان اعلام اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در یمن، ما هشدار دادیم که ویروس در این کشور وجود دارد و ممکن است به سرعت پخش گردد.
طبق آمار سازمان ملل، در نتیجه ی جنگ رژیم عربستان علیه حوثی ها در یمن، زندگی بیش از سه و نیم میلیون نفر آواره و پناهجو به کمکهای بشردوستانه متکی می باشد.
به دنبال قطع کمکهای مالی آمریکا در ماه پیش و همینطور کاهش کمکهای غذایی برنامه ی غذای ملل متحد در ماه آوریل، بحران گرسنگی و کمبود کمکهای بشردوستانه در یمن به پایین ترین حد خود رسیده است.