در آستانه فرارسیدن روز جهانی قدس، همایش یک روزهای با عنوان قدس و موضوع حقوق بشر در جهان معاصر در شهر لندن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در این همایش که عصر دیروز و به میزبانی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس و با حضور جمع زیادی از شخصیت های فرهنگی، مذهبی و اندیشمندان و متفکران مسلمان و غیرمسلمان برگزار شد ، اقدامات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی به عنوان نمونههای آشکار نقض حقوق بشر محکوم گردید.
دکتر سعید شهابی مدیر موسسه ابرار هاوس لندن طی سخنانی در این همایش گفت : حضرت امام خمینی(ره) با اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، موضوع فلسطین و بیتالمقدس را زنده کرد.
وی افزود: رژیم صهیونیستی تلاش میکند با تغییر ترکیب جمعیتی و قومی بیت المقدس و تخریب بناهای اسلامی این شهر، وجهه اسلامی آن را از بین ببرد.
این متفکر بحرینی مقیم انگلیس اظهارداشت: مهندسی قومی و جمعیتی سرزمین های اشغالی فلسطین با اخراج صاحبان اصلی این سرزمین از خانه و کاشانه خود ، همچنان ادامه دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سید تقی رضوی دیگر سخنران این همایش بود که با اشاره به نقش علما و روحانیون در هدایت امت اسلامی گفت: اگر هوشیاری و هدایتهای عالمانه امام خمینی (ره) نبود، چه بسا که موضوع فلسطین و قدس شریف تاکنون به فراموشی سپرده شده بود.
وی افزود: فلسطین و بیتالمقدس فقط یک قطعه زمین نیست که اشغال شده باشد ، بلکه سرزمین فلسطین بخش مهمی از تاریخ و هویت جهان اسلام است که در حال حاضر به سمبل مقاومت در مقابل ظلم،اشغال، تبعیض و بیعدالتی تبدیل شده است.
این روحانی مقیم انگلیس با تاکید بر ضرورت حضور گسترده مسلمانان و دیگر آزادیخواهان جهان در مراسم روز جهانی قدس خواستار اتحاد مسلمانان برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و آزادی قدس شریف شد.
دکتر طالب الصراف استاد دانشگاه اگزتر انگلیس نیز در سخنان خود از بی تفاوتی کشورهای عربی نسبت به سرنوشت مردم فلسطین انتقاد کرد و گفت: اگر کشورهای مسلمان با هم متحد بودند و در مقابل رژیم صهیونیستی میایستادند، این رژیم جرات نمیکرد که این چنین به نقض گسترده حقوق بشر در سرزمین های اشغالی ادامه دهد.
وی افزود: فلسطین باید یک موضوع محوری برای جهان اسلام باشد ولی متاسفانه برخی کشورهای عربی نسبت به شرایط وخیم مردم فلسطین بیتفاوت هستند.
این استاد دانشگاه با محکوم کردن ادامه محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی اظهارداشت: غزه همان گونه که خود مقامات غربی از جمله دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز اعتراف کرده، به یک زندان بزرگ تبدیل شده است... مردم غزه بویژه زنان و کودکان از کمبود مواد غذایی، دارو و امکانات اولیه زندگی رنج میبرند.
خانم میشایل رنوف نویسنده و فعال مدنی ضد صهیونیست دیگر سخنران این همایش بود که گفت: امام خمینی(ره) باهوشترین سیاستمدار و رهبر مذهبی معاصر بود که اهمیت مساله فلسطین و قدس را بخوبی درک کرد و با اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز جهانی قدس، موضوع فلسطین را به موضوع محوری جهان اسلام تبدیل کرد.
وی افزود: اسراییل یک رژیم نامشروع است که با اشغال سرزمینهای فلسطینی تشکیل شده و با ظلم و جنایت و نقض گسترده حقوق بشر به حیات خود ادامه می دهد.
وی با تمجید از مواضع شفاف و قاطعانه آقای احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در مقابل رژیم صهیونیستی اظهارداشت: رییس جمهوری ایران با شجاعت در عرصههای مختلف بینالمللی و منطقهای جنایات رژیم صهیونیستی و توطئه های حامیان استکباری آن را افشا میکند.
خانم رنوف با اشاره به سفر اخیر خود به تهران، گفت: یکی از افتخارات من در دوران فعالیتهای مدنی خود، دیدار و گفت و گو با رییس جمهوری اسلامی ایران بود.
وی همچنین از ایستادگی حماس در مقابل توطئههای رژیم صهیونیستی و فشارهای مضاعف وارده از سوی قدرتهای استکباری تمجید کرد.
پیتر روشتون کارشناس مسائل خاورمیانه نیز در این سمینار به برخورد دوگانه غرب با موضوع حقوق بشر اشاره کرد و گفت: متاسفانه انتقاد از اسراییل و جنایات آن به خط قرمز قدرتهای غربی و سازمانها و نهادهای مدعی دفاع از حقوق بشر تبدیل شده است.
وی افزود: از نظر کشورهای غربی اگر کسی مسلمان و مخالف صهیونیسم باشد، موضوع رعایت حقوق بشر در مورد وی معنا ندارد ولی اگر کسی طرفدار اسراییل باشد هر جنایتی نیز مرتکب شود، مدافع حقوق بشر معرفی میشود.
روشتون با اشاره به نقض گسترده و طولانی حقوق مردم فلسطین توسط رژیم اسراییل گفت: کشورهای غربی درباره حقوق بشر فقط شعار میدهند و با ناقضان اصلی حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین برخوردی نمیکنند.
دکتر کمال هلباوی مدیر مرکز مطالعات تروریسم در لندن نیز در سخنان خود از ابتکار امام خمینی(ره) برای تعیین روز جهانی قدس و همچنین زنده کردن موضوع فلسطین در سطح بینالمللی تقدیر کرد و گفت: همان گونه که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران دیدگاههای خود را در مورد قدس اجرایی کرد ما نیز باید طرحها و راهبردهای خود را برای کمک به مردم فلسطین اجرایی و عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به آغاز دور تازهای از مذاکرات سازش در آمریکا گفت: این مذاکرات با توجه به اینکه به حقوق اساسی مردم فلسطین که همانا نجات از اشغال است توجهی ندارد و همچنین نمایندگان واقعی مردم فلسطین در آن حضور ندارند، هیچ دستاوردی نخواهد داشت.
این متفکر مصری مقیم انگلیس اظهارداشت: متاسفانه کشورهای عربی نیز به جای حمایت از مردم فلسطین در این شرایط دشوار تلاش میکنند با تحت فشار قرار دادن گروههای فلسطینی آنها را به پذیرش شرایط رژیم اسراییل وادار کنند.
حجتالاسلام سید علی عباس یکی از روحانیون مقیم انگلیس نیز در سخنان خود ضمن محکوم کردن نقض گسترده حقوق فلسطینیها در سرزمینهای اشغالی گفت: هر انسان آزادهای فارغ از اینکه پیرو چه مذهبی باشد امروز وظیفه دارد در مقابل ظلم و ستمی که بر مردم فلسطین میرود، به پا خیزد.
دکتر علی محمد حلمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در انگلیس آخرین سخنران همایش قدس بود که در سخنان خود ضمن تقدیر از حضور گسترده و فعال صاحب نظران در این همایش گفت: حضرت امام خمینی(ره) به دلیل اهمیت مساله فلسطین برای جهان اسلام، تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کرد.
وی افزود: پس از این نامگذاری، همه ساله میلیونها نفر از مسلمانان و پیروان دیگر مذاهب در روز جهانی قدس راهپیمایی میکنند و خواستار آزادی فلسطین از اشغال صهیونیستها میشوند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لندن با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی به ویژه علیه مردم مسلمان غزه گفت: امروز همه ما وظیفه ای تاریخی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین داریم و این وظیفه نیز نباید فقط به حمایت لفظی محدود شود بلکه همه آزادی خواهان جهان باید برای آزادی قدس شریف تلاش عملی بکنند.
وی اظهارداشت: مردم فلسطین از هر مذهبی که باشند صاحبان اصلی و مشروع این سرزمین هستند و باید به آنان اجازه داده شود در یک همه پرسی آزاد در تعیین سرنوشت خود نقش داشته باشند... این حق همچنین باید برای همه آوارگان فلسطینی که طی سالهای طولانی به زور از خانه و کاشانه خود اخراج شدهاند نیز در نظر گرفته شود.