X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 28 مهر 1389

واهمه افراط گرایان سوئدی از رشد اسلام گرایی در غرب

مقامات ارشد حزب دموکرات سوئد در گفت‌وگو با خبرگزاری "TT " نسبت به رشد اسلام گرایی در غرب و تکرار انقلاب اسلامی ایران در کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، اخیراً مقامات ارشد حزب دموکرات سوئد در گفت‌وگو با خبرگزاری "TT " نسبت به رشد اسلام گرایی در غرب و تکرار انقلاب اسلامی ایران در کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کرده‌اند.

از آنجا که حزب افراطی دموکرات برای نخستین بار وارد پارلمان سوئد شده، لازم است سخنان سران این حزب را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:

حزب دموکرات یا راست افراطی سوئد توانست پس از سالیان طولانی به کنگره این کشور راه پیدا کرده و 20 کرسی پارلمان را تصاحب کند.حضور راست‌گرایان افراطی در پارلمان منجر به نگرانی شدید سوئدی ها و راهپیمایی آنها پس از اعلام نتایج انتخاب شد.

حزب دموکرات سوئد با تکیه بر برنامه مهاجرت و مخالفت با دولت فردریک راینفلت در خصوص سیاستهای مهاجرتی توانست میزان آرای خود را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد.حزب دموکرات پیرو ناسیونالیسم افراطی بوده و رفتار بسیار خصمانه‌ای با مهاجران سوئدی دارد .این در حالی است که 14 درصد جمعیت سوئد را مهاجرین تشکیل می دهند.

به هر حال حزب دموکرات سوئد با شعارهای افراط گرایانه در خصوص مهاجرت توانست 5.7درصد آرای را کسب نموده و برای نخستین بار وارد پارلمان سوئد شود.

پس از اعلام نتایج انتخابات هزاران تن از شهروندان سوئدی بهت زده به خیابانها ریختند و نسبت به ورود نمایندگان این حزب افراطی به پارلمان ابراز نارضایتی کردند.تظاهر کنندگان صریحاً از فردریک راینفلت نخست وزیر خود خواستند تا با راستگرایان افراطی کوچکترین ارتباط سیاسی برقرار نکرده و در تشکیل دولت ائتلافی از آنها کمک نگیرد.

همچنین جریان راست افراطی که خود را در قالب حزب دموکرات سوئد عرضه می نماید به شدت ضد ادیان دیگر از جمله دین اسلام می‌باشد. سران و اعضای بدنه جریان راست افراطی تحولات سیاسی جهان اسلام را به صورتی دقیق مورد واکاوی قرار داده و بعضا نظرات خود را در این خصوص منتشر می نمایند.یکی از این موارد پر اهمیت انقلاب اسلامی ایران است .

تاکنون انقلاب اسلامی ایران در بسیاری از رسانه های سوئدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اما بررسی افکار و عقاید سران حزب دموکرات سوئد در خصوص انقلاب اسلامی ایران بسیار با اهمیت جلوه می‌نماید. در هر صورت لازم است با نقطه نظرات راست‌گرایان افراطی در این خصوص آشنا شویم.

سران این حزب به نکات قابل تاملی در خصوص انقلاب اسلامی ایران اشاره نموده اند که مروری بر آنها خالی از تامل نیست .

"بیورن سودر " نفر دوم حزب دموکرات و از رهبران برجسته آن در خصوص انقلاب اسلامی ایران می گوید: "انقلاب اسلامی ایران که در سال 1979 میلادی رخ داد، می تواند در اینجا (سوئد)هم اتفاق بیافتد.این اتفاق می تواند بسیار سریع رخ دهد. "

سخنان سودر به وسیله هم حزبی وی "کنت اکه روث "که وی نیز یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار حزب دموکرات به شمار می آید این گونه تکمیل می شود:

"سوئد و کشورهای غربی در معرض واقعه‌ای سخت قرار دارند.این واقعه به علت قدرت اسلام و پیروی مسلمانان از تعالیم آن می باشد. "

حزب دموکرات افراطی در این میان بر روی انقلاب اسلامی ایران تکیه بسیاری می کند . "سودر "سخنان خود را در این خصوص به این صورت ادامه می دهد:
"من فکر می‌کنم اسلام گرایی می تواند به یک سرنوشت در غرب تبدیل شود .در این خصوص میان مسلمانان فرقی وجود ندارد .همه این مسلمانان انتقال دهندگان ایدئولوژی‌های اسلام در غرب هستند.در این خصوص تلفیق ایدئولوژی و سیاست و دین ترکیب خاصی را به وجود می آورد.به هر حال غرب می تواند با حادثه ای مانند انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 میلادی مواجه گردد "

سودر تأکید کرده است که در جریان انقلاب اسلامی ایران سوسیالیسم (به عنوان جریانی ضددینی)توسط اسلام گرایان به حاشیه رانده شد و تاریخ می تواند دوباره در غرب تکرار شود .بر اساس اظهارات این سیاستمدار اگر سیاستمداران غربی در این خصوص اقدامی نکنند تجربه انقلاب اسلامی می تواند تکرار شود و در این صورت سوسیالیسم و دیگر ایده های مغایر با اسلام گرایی در غرب جایی نخواهند داشت.

واقعیت امر این است که حزب دموکرات سوئد در برهه فعلی سعی دارد اسلام گرایی را خطری بزرگ برای اتحادیه اروپا نشان دهد. این حزب هر مسلمانی که در اروپا زندگی می کند را ناقل فرهنگ و ایدئولوژی اسلامی می داند و معتقد به مهار آن است.

در اینجاست که می‌توان بین سیاست‌های ضد مهاجرتی حزب دموکرات و اظهارات اخیر سران این حزب در خصوص انقلاب اسلامی ایران پیوندی مستقیم بر قرار کرد.

این همان پیوندی است که سودر در سخنان خود به آن اشاره می کند: "اگر روند مهاجرت مسلمانان به اروپا ادامه پیدا کند و یا ترکیه با آن همه مسلمان به عضویت اتحادیه اروپا در بیاید شاهد تسخیر اروپا توسط مسلمانان خواهیم بود . "

در نقد اظهارات سودر و دیگر سران حزب دموکرات سوئد لازم است سوال مهمی در این خصوص مطرح نماییم: "ریشه اصلی واهمه راستگرایان افراطی سوئد نسبت به انقلاب اسلامی ایران و در کل تفکر اسلام سیاسی چیست ؟ "

پاسخ این سؤال در دو حوزه قابل تأمل است: نخست اینکه به قوت اندیشه سیاسی اسلام باز می‌گردد. ایده اسلام سیاسی جنبه های اثباتی زیادی دارد و همین موضوع آن را به تفکری غالب در هرگونه مناظره با تحلیلی تبدیل می کند.با گسترش ارتباطات جمعی و تعامل فرهنگها تبادل نظر ملتهای اروپایی و ملتهای مسلمانان حول محور اسلام سیاسی و ابعاد آن تاثیر زیادی بر ذهنیت اروپاییان نسبت به اسلام می گذارد.

دیدگاه دوم به ضعف ایدئولوژی‌های غربی باز می‌گردد. واقعیت امر این است که تفکرات چپ گرایانه و راستگرایانه اعم از راست میانه و افراطی نتوانسته‌اند نیازهای انسانی و درونی اروپاییان را تامین نمایند. بدیهی است که هر یک از این احزاب در سایر حوزه های مادی مانند حوزه اقتصادی، شهروندی و رفاهی دارای ابتکارها و طرح‌هایی هستند اما در حوزه‌های ارتباطات انسانی و معنوی عملاً احزاب غربی بازندگانی تمام عیار بوده اند .

همین موضوع منجر به گرایش شهروندان اروپایی نسبت به تفکری می شود که هم بر پویایی جوامع و هم بر سلامت معنوی انسان تکیه دارد.
در چنین شرایطی هر مسلمانی که بتواند این تلفیق عمیق و غنی را در غرب به نمایش بگذارد مبلغ اسلام محسوب می شود.

این همان مسئله ای است که حزب دموکرات نسبت به آن واهمه دارد . ترس اصلی راستگرایان افراطی سوئد به اندیشه سیاسی غنی اسلام از یک سو و فقر اندیشه های دینی غرب از سوی دیگر باز می گردد.

در نهایت اینکه طی مدت حضور حزب دموکرات سوئد در پارلمان شاهد موضع گیری‌های این حزب در خصوص دیگر ادیان به خصوص دین مبین اسلام و متعاقباً انقلاب اسلامی ایران خواهیم بود. نقطه مشترک همه این موضع‌گیری‌ها ترس از اسلام گرایی و غلبه تفکر اسلامی بر تفکر مادیگرایانه موجود در غرب است.