دهها تن از سرخپوستان و فعالان مدنی امریکایی با تجمع در رپید سیتی خواستار بازنگری پرونده یک فعال در زمینه حقوق سرخپوستان و آزادی وی شدند.
به گزارش پرس تی وی ، معترضان که روز جمعه (14 آبان) در این شهر ایالت داکوتا تجمع کرده بودند ضمن برگزاری مراسم دعا برای آزادی لئونارد پلتر، اعلام کردند که وی بیگناه است و تنها به علت فعالیتهای سیاسی و مدنی خود با پرونده سازی از سوی پلیس فدرال امریکا (افبیآی)، زندانی شده است.
جیمز سوان، رئیس یکی از گروههای غیردولتی حامی حقوق مردم بومی امریکا در این تجمع، پلتیر را زندانی سیاسی خواند و تاکید کرد که پرونده وی باید از سوی مرجعی بیطرف بازبینی شود.
این فعال در زمینه حقوق سرخپوستان و رفع تبعیض از آنان گفت، هدف از حامیان پلتیر و تجمع اخیر، آگاه کردن مردم درباره بیعدالتی است که علیه این فعال مدنی صورت گرفته است.
پلتیر که اکنون 66 سال دارد در سال 1979 به قتل دو مامور افبیای متهم و به حبس ابد محکوم شد.
وی از زمان دستگیری ضمن تاکید بر بیگناهی خود، این اتهام را نوعی پروندهسازی از سوی افبیآی دانست که به علت فعالیتهای سیاسی وی و عضویتش در جنبش سرخپوستان امریکا صورت گرفته است.
این فعال مدنی از زمان محکومیت چندین بار به حکم خود اعتراض و تقاضای فرجام کرده که هر بار از سوی دستگاه قضایی امریکا رد شده است.
مقامهای قضایی امریکا تقاضای عفو این زندانی را نیز رد کردهاند و پلتیر تا سال 2024 که به سن 79 سالگی میرسد نمیتواند دوباره چنین تقاضایی را مطرح کند.
به گفته خانواده این سرخپوست، او اکنون از بیماریهای زیادی مانند دیابت، آرتریت، نابینایی یک چشم و سکته خفیف رنج میبرد.
بسیاری از فعالان مدنی امریکا، پلتیر را مهمترین زندانی سیاسی این کشور میدانند. در کنفرانس ادواری شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز که بهتازگی به وضعیت حقوق بشر در امریکا پرداخت، گروهی از اعضای شورا خواهان محاکمه مجدد این فعال امریکایی شدند.
شبکه حقوق بشر امریکا (USHRN) نیز در این جلسه که در مقر شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو برگزار شد، 423 صفحه سند از وضعیت حقوق بشر در امریکا ارائه داد.
در این جلسه همچنین بسیاری از کشورهای عضو از نقض حقوق بشر از سوی واشنگتن، ادامه کار بازداشتگاههای امریکا در خارج از کشور و شکنجه بازداشتشدگان انتقاد کردند و خواهان توقف آن شدند.
یکی از گزارشهای ارائه شده از سوی شبکه حقوق بشر امریکا با نام "سرکوبی سیاسی-زندانیان سیاسی" به مواردی مربوط به دهه 1970 پرداخته شده است.
بر مبنای این گزارش، افبیآی در عملیات ضداطلاعاتی خود در دهه 70 برای سرکوب مخالفان از پروندهسازی، اتهامزنیهای دروغین و ضرب و جرح استفاده کرده و برخی افراد را به قتل رسانده یا معلول کرده است.
اسناد ارائه شده نشان میدهد، گروههایی مانند جبهه استقلال پورتوریکویی، حزب پلنگهای سیاه، ودر آندرگراند، جنبش سرخپوستان امریکا و ارتش آزادی سیاهان و همچنین فعالان صلحطلب از قربانیان این سرکوب بودهاند.
در این گزارش آمده است که بسیاری از زندانیان سیاسی امریکا در اینگونه برنامههای سرکوبگرانه و پروندهسازیها، بازداشت شدند و هماکنون در زندان هستند.
در این گزارشها تاکید شده است که فشارها علیه فعالان و نقض حقوق بشر در امریکا پس از حملات 11 سپتامبر و آغاز آنچه دولت امریکا جنگ با تروریسم میخواند، شدت یافته است.
شبکه حقوق بشر امریکا در گزارش خود خواستار انجام سریع تحقیقات جنایی درباره اقدامات غیرقانونی و توطئههای صورت گرفته از سوی نهادهای پلیسی و دولتی امریکا شده است.
این گروه همچنین اتهام و احکام مربوط به مومیا ابوجمال و لئونارد پلتیر، دو فعال مدنی-سیاسی را که از سالها قبل به جرم قتل زندانیشدهاند، به چالش کشیده و خواهان دادرسی دوباره درباره آنان شده است.
مومیا ابوجمال یک فعال سیاهپوست امریکایی و مسلمان است که 28 سال پیش در سال 1982 میلادی در پروندهای مشکوک، به قتل یک افسر پلیس متهم و محکوم به اعدام شد.
وی پیش از دستگیری، مجری رادیو و رئیس انجمن روزنامهنگاران سیاه پوست فیلادلفیا بود.
به دنبال انعکاس جهانی محکومیت ابوجمال و اعتراضهای وی، بسیاری از مجامع و شخصیتهای امریکایی و جهان از جمله سازمان عفو بینالملل، نلسون ماندلا مبارز و رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی، شماری از اعضای کنگره امریکا و دیگر شخصیتهای معروف به حمایت از وی برخاستند.