روسای کمیسیون بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تسلیحات هسته ای، با اعلام وجود حدود بیست و سه هزار سلاح هسته ای در جهان ، کاهش تعداد این سلاحها را خواستار شدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شین هوا،گارت اوانس، وزیر امور خارجه سابق استرالیا که یکی از دو رئیس این کمیسیون است، در کنفرانسی مطبوعاتی در مقر سازمان ملل متحد در وین تاکید کرد ،وقتی کشوری سلاح هسته ای دارد ، بقیه کشورها هم می خواهند داشته باشند.
گارت اوانس و یوریکو کاواگوشی، وزیر امورخارجه سابق ژاپن که ریاست مشترک کمیسیون بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تسلیحات هسته ای، را برعهده دارند در نشست این کمیسیون در وین در بیانیه ای مطبوعاتی خواستار کاهش قابل ملاحظه سلاحهای هسته ای با هدف ساختن جهانی عاری از سلاحهای هسته ای ، شدند.
انها تاکید کردند، تاوقتی سلاح هسته ای در جهان وجود دارد، امکان برقراری امنیت در جهان وجود ندارد و مناقشه کشورهای مختلف و همچنین بروز اشتباه، می تواند به استفاده از سلاحهای هسته ای منجر شود که این امر عواقب ویرانگری در پی دارد.
این کمیسیون درگزارشی همچنین توصیه کرد، برای داشتن دنیایی بدون سلاح هسته ای ، یک مرکز جهانی خلع سلاح و عدم اشاعه تسلیحات هسته ای ایجاد شود که مسئول تهیه گزارشهای سالانه جهت ارزیابی موفقیت کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای (در کاستن از تسلیحات هسته ای) و کشورهای غیر هسته ای و موفقیت های سازمان های بین المللی باشد.
مسئولیت بزرگ دیگر این مرکز تقویت تلاشهای جهانی برای تهیه کنوانسیون تسلیحات هسته ای به منظور ارائه الگویی نیرومند به منظور هدایت مذاکرات چند ملیتی در باره خلع سلاح هسته ای است. این کمیسیون درعین حال تاکید کرد، مرکز جهانی مزبور باید به عنوان سازمانی غیر دولتی تاسیس شود.
کمیسیون خلع سلاح و عدم اشاع تسلیحات هسته ای ، یک سازمان بین المللی مستقل است که در ژوئیه سال دوهزار و هشت به ابتکار کوین راد، نخست وزیر استرالیا و یاسوئو فوکودا ، نخست وزیر وقت ژاپن تاسیس شد.
هدف از تاسیس این کمیسیون، پویاتر کردن بحثهای سیاسی در باره لزوم داشتن جهان عاری از سلاح هسته ای و مشکلات مربوط به خلع سلاح هسته ای و آینده انرژی هسته ای مسالمت آمیز است.