X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 02 بهمن 1389

گفت و گوی ایران و مالزی برای تشکیل کمیته وحدت اسلامی

مقامات فرهنگی ایران و مالزی روز شنبه در زمینه تشکیل کمیته وحدت اسلامی بین تهران و کوالالامپور گفت و گو کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از مالزی، در دیدار محمد حسن واحدی رایزن فرهنگی ایران در مالزی و 'وان محمد' رییس مرکز امور اسلامی مالزی (جاکیم)، پیشنهاد تشکیل کمیسیون مشترک فرهنگی ایران و مالزی و کمیته وحدت اسلامی دو کشور از سوی رایزنی فرهنگی ایران در این کشور مطرح شد.
واحدی در این نشست گفت: اولین پیشنهاد ما تشکیل ' کمیسیون مشترک فرهنگی ایران و مالزی' با طرفیت جاکیم از مالزی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی از ایران است که این کمیسیون می تواند مشترکات فرهنگی دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده و دنبال کند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد دیگر تشکیل 'کمیته وحدت اسلامی ایران و مالزی' است تا در این کمیته مسائل مشترک دینی و مذهبی و تقریب مذاهب اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
رایزن فرهنگی ایران در مالزی تصریح کرد: در خصوص برگزاری همایشهای مشترک بین رایزنی فرهنگی ایران و جاکیم پیشنهاد می کنیم دو نشست با شرکت شخصیتهای فکری و علماء و اندیشمندان ایران و مالزی در کوالالامپور برگزار شود.
وی ادامه داد: مساله دیگر موضوع پیروان اهل بیت (ع) و مکتب تشیع در مالزی بوده و انتظاری که ما داریم این است که مسوولین امر موضوع را به شکل مناسبی بررسی و آن را حل و فصل کنند.
واحدی اظهار داشت: با توجه به اینکه همه مساجد مالزی و همه ائمه جمعه در ایالات مختلف مالزی و نیز سخنرانان مساجد تحت اداره و اشراف جاکیم قرار دارند، از این مرکز می خواهیم که کنترل لازم را اعمال کنند تا از ایراد مطالب تفرقه افکنانه جلوگیری شده و اتهامات بی اساس به تشیع وارد نشود.
رایزن فرهنگی ایران با اشاره به برگزاری دیگر برنامه های فرهنگی مشترک در این کشور، گفت: ما نشستهای هم اندیشی فکری - فرهنگی با شرکت اندیشمندان دو کشور تشکیل داده ایم که در درک متقابل بسیار مهم و تاثیرگذار بوده است.
رییس مرکز امور اسلامی مالزی نیز در این دیدار، گفت: ما اگر نتوانیم بین خودمان روابط خوبی برقرار کنیم چگونه می توانیم با ادیان دیگر ارتباط خوبی داشته باشیم.
وان محمد با استقبال از پیشنهاد ایران برای تشکیل کمیسیون فرهنگی مشترک ایران و مالزی، گفت: رایزنی فرهنگی سفارت ایران کار کمیسیون مشترک را شروع کند و تمرکز روی مسائل مشترک بین شیعه و سنی باشد.