دبیر ستادحقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در دیدار با قائم مقام وزیر خارجه سوئیس از رویکرد تحمیلی کشورهای غربی به مقوله حقوق بشر انتقاد کرد و گفت: همه کشورها باید در گفتگوهای دوجانبه یا چند جانبه خود به نظام های حقوقی و مذهبی یکدیگر احترام بگذارند.
به گزارش ستادحقوق بشر، محمدجواد لاریجانی ضمن استقبال از هرگونه همکاری های مشترک میان ایران و سوئیس در زمینه های حقوق بشری و موضوعات دیگر مورد علاقه به رویکرد تحمیلی کشورهای غربی در زمینه حقوق بشر اشاره کرد و گفت: هیچ کس حق ندارد ارزش ها و نظام های حقوقی سایر کشورها را نادیده گرفته و به آنها بی احترامی کند.
به گفته لاریجانی متاسفانه دولت های غربی با هرکشوری که در زمینه حقوق بشر بحث و گفتگو می کنند مقصودشان این است که نظر خود را به طرف مقابل بقبولانند و گویی سایر کشورها نیز مجبور به پذیرش آن هستند.
مشاور امور بین الملل قوه قضائیه در ادامه دیدارش با پیترمائورر گفت : اسناد حقوقی و مکانیزم های بین المللی حقوق بشر برغم همه توفیقات و دستاوردهایی که به دست آورده از یک موضوع بسیار رنج می برد و آن نادیده گرفتن سایر تمدن ها و ارزش های رایج در جوامع مختلف است.
من فکر می کنم که این یک جانبه گرایی فرهنگی همواره با سوء استفاده های سیاسی بیشترین ضربه را به پیشبرد اهداف حقوق بشری جهان زده است.
جواد لاریجانی در ادامه بر اهمیت حقوق بشر در نظام ارزشی و دینی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت : ما حقوق بشر مبتنی بر نظام اسلامی خود را به عنوان یک میزان سنج در امر توسعه سیاسی می دانیم و برهمین اساس عمل می کنیم."
او همچنین به قائم مقام وزیر خارجه سوئیس یادآور شد که سوء استفاده دولت های غربی از عناوین حقوق بشری نمی تواند مانع توسعه نرم های فراگیر نسبت به سایر فرهنگ ها درباره حقوق بشر شود.
پیتر مائورر نیز ضمن ابراز خرسندی از همکاری صمیمانه و فعال ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در مسائل حقوق بشری شرکت ایران در دو اجلاس یو.پی.آر اول و دوم و ارائه گزارش های مستند و دقیق در این دو اجلاس را بسیار ارزنده و مهم دانست و بر اراده مصمم دولت سوئیس به ادامه گفتگوها و همکاری های حقوق بشری دوجانبه با ایران تاکید کرد.
مائورر در ادامه به دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: برغم وجود اختلاف نظرهایی در پاره ای از مسائل مربوط به حقوق بشر معتقدم که در سایه گفتگو و مذاکرات منطقی می توانیم به تفاهم و نیز فهم بهتری از فضای ایران دست یابیم.
قائم مقام وزیرامورخارجه سوئیس همچنین از کارگاه مشترک تخصصی ایران و سوئیس با عنوان عدالت نوجوانان که قرار است به زودی تشکیل شود ابراز خرسندی کرد و اظهار امیدواری کرد که این تلاش ها و گفتگوهای مشترک میان دو کشور افزایش یابد.
در این دیدار که سفیر سوئیس در تهران نیز حضور داشت دو طرف درباره همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف سیاسی و حقوق بشری گفتگو و تبادل نظر کردند.