سازمان ملل متحد طی بیانیهای اعلام کرد که تمامی کشورهای جهان باید تا سال 2016 میلادی مقوله کودکان کار را حل و فصل کرده و تا شش سال آینده چنین معضلی در جهان مطرح نباشد.
به گزارش ایسنا، در این گزارش که توسط سازمان جهانی کار ILO تنظیم شده است، آمده که اگر روند کوکان کار همچنان ادامه یابد، در سال 2016 میلادی نمیتوان آن را حذف کرد. باید راهکاری برای مقابله با این پدیده زشت اندیشید.
«خوآن سوماویا» دبیرکل سازمان جهانی کار نیز اعلام کرد: کودکان به جای آن که در مدارس مشغول به تحصیل باشند، در کارخانجات و یا خیابانها کار میکنند.
وی خاطرنشان کرد: 215 میلیون کودک کار در جهان وجود دارند که اکثریت آنها در مشاغل خطرناک مشغول هستند. کودکان کار زمانی برای تحصیل، بازی و پرداختن به علایق خود ندارند.
گفتنی است، شمار این کودکان که بین پنج تا 14 سال دارند، با حمایت نهادها و سازمانهای خصوصی و دولتی کشورها کاسته شده، اما همچنان این مساله یک مشکل بینالمللی تلقی میشود و نیازمند یک راهحل مناسب است؛ چرا که تنها 10 درصد از جمعیت این کودکان کم شده است.
در آخرین روز از کنفرانس دو روزه کودکان کار که در «لاهه» برگزار شد، بیش از 450 نفر از 80 کشور جهان شرکت داشتند و طی موافقت نامهای اعلام کردند که تا سال 2016 میلادی معضل کودکان کار را به طور کامل از چهره جهان حذف میشود.
همچنین صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد UNICEF نیز از تمامی شرکتکنندگان در این کنفرانس درخواست کرد تا چهره فقر را از زندگی کودکان پاک کرده و امکان تحصیل و رشد را برای آنان فراهم کند.
«سوزان بیل» رییس یونیسف نیز بر این موضوع تاکید کرد که یکی از اهداف توسعه هزاره MDGs علاوه بر تحصیل، حذف فقر و جلوگیری از شیوع بیماری ایدز در میان کودکان، پایان دادن به مساله کودکان کار است.
البته حل این مسایل با کمک دولت و بخش خصوصی صورت میگیرد؛ چرا که دولتها باید کودکان را از چرخه تولید کار بیرون بکشند و به جای آنها نیروهای متخصص جایگزین کنند.