X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 03 مرداد 1403
تعداد بازدید خبر : 248
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 03 مرداد,1403 | 12:17 ب.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 03 مرداد,1403 | 11:16 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 13 مرداد,1403 | 02:43 ب.ظ

کتاب «نگرانی‌های حقوق بشری در پادشاهی انگلستان طی دو دهه اخیر از منظر نهادهای بین المللی» منتشر شد

  • کتاب «نگرانی‌های حقوق بشری در پادشاهی انگلستان طی دو دهه اخیر از منظر نهادهای بین المللی» منتشر شد

کتاب «نگرانی های حقوق بشری در پادشاهی انگلستان طی دو دهه اخیر از منظر نهادهای بین المللی حقوق بشر» توسط ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران منتشر گردید.

 

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، کتاب «نگرانی های حقوق بشری در پادشاهی انگلستان طی دو دهه اخیر از منظر نهادهای بین المللی حقوق بشر» که دارای دوازده بخش نقایض حقوق بشری در انگلیس می باشد و به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده، به همت ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران منتشر گردیده است.

بخش های مختلف این کتاب به وضعیت افراد آفریقایی تبار، نقض تعهدات منع شکنجه از نظر کمیته مربوطه، وضعیت حقوق زنان از نظر منع تمامی اشکال تبعیض، وضعیت فقر بر اساس گزارش گزارشگر فقر شدید و حقوق بشر، نقض حقوق اقلیت های نژادی بر اساس گجزارش گزارشگر ویژه اشکال معاصر نژادپرستی، بیگانه هراسی و عدم تساهل، وضعیت حقوق معلولین از نظر کیمته حقوق افراد دارای معلولیت، وضعیت محیط زیست بر اساس گزارش گزارشگر ویژه پیامدهای حقوق بشری مدیریت سالم زیست محیطی، وضعیت حق تجمعات مسالمت آمیز بر اساس گزارش گزارشگر حق تجمعات مسالمت آمیز و تشکیل انجمن، وضعیت حقوق مدنی و سیاسی از نظر کمیته حقوق بشر، نقض حقوق کودکان بر اساس ملاحظات نهایی کمیته حقوق کودک، نقض حقوق اقلیت های نژادی بر اساس ملاحظات نهایی کمیته منع تبعیض نژادی و وضعیت حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در انگلستان پرداخته است.


در مقدمه این کتاب آمده است که بر اساس گزارش های واصله از سوی نهادهای حقوق بشری، نگرانی ها و چالش های متعددی در زمینه ایفای حقوق بشر در این کشور همچنان پابرجاست. پادشاهی انگلستان در زمینه حقوق مدنی و سیاسی همواره  پیرامون موضوع تبعیض نژادی و جنسیتی، از جمله خشونت علیه زنان، تبعیض علیه اشخاص در رویه های پناهندگی و بومیان مورد انتقاد قرار گرفته است.


در زمینه حقوق اقتصادی و اجتماعی نیز مردمان بومی در مورد بهره مندی از منابعشان توسط شرکت ها، رضایت آزاد، قبلی و آگاهانه ندارند. به صورت ویژه، در رابطه با ریشه کن نمودن تمامی اشکال تبعیض، با وجود اقدامات ادعایی پادشاهی انگلستان، این کشور همچنان با معضلات نژادپرستی، نفرت پراکنی، بیگانه هراسی، فقر و تبعیض در حوزه های آموزش، تحصیل، دسترسی به خدمات بهداشت و درمان، اشتغال، مسکن و ... روبه رو است. این معضلات برای افراد دارای معلولیت، زنان، کودکان، پناهجویان و پناهندگان و سایر اقشار آسیب پذیر که تحت تاثیر تبعیض چندگانه قرار دارند، شدت می یابد.
 

در حوزه منع شکنجه مشکلات مربوط به شرایط بازداشت، حضور گسترده اشخاص در سلول های انفرادی، سازوکارهای شکایت داخلی زندان، مرگ در بازداشت، عدم تحقیقات سریع، همه جانبه و بی طرفانه، عدم پاسخگویی و عدم دسترسی به جبران خسارت در سیستم بازداشت پادشاهی انگلستان، به قوت خود باقیست.


در رابطه با حقوق کودک، در زمینه قانون گذاری، سیاست ها و راهبرد جامع، هماهنگی های قوانین، تخصیص منابع، جمع آوری داده ها، نظارت مستقل و آموزش مشکلات قابل توجهی وجود دارد. همچنین در چارچوب مربوط به حقوق زنان نیز نگرانی هایی پیرامون دسترسی زنان به عدالت، اجرای تعهدات بین المللی دولت انگلستان در این حوزه، کلیشه ها و رویه های آسیب رسان، خشونت جنسیّتی، مسائل مربوط به زنان و دختران کشته یا ناپدید شده، تبعیض علیه زنان بومی، قاچاق، بهره کشی و روسپیگری، میزان مشارکت زنان در زندگی سیاسی و عمومی، توانمندسازی اقتصادی زنان، آموزش، اشتغال، سلامت زنان، و نهایتا مسائل مربوط به زنان در بازداشت وجود دارد که در این کتاب به تفصیل به آنها پرداخته شده است.
 

افراد دارای معلولیت نیز در انگلستان با چالش های متعددی مواجه هستند. از جمله این چالش ها می توان به تبعیض، عدم آگاهی از حقوق و دسترسی به آن، نقض حق حیات، خصوصا در موقعیت های خطرناک و اضطراری از جمله بستری کردن اجباری، درمان های اجباری و عقیم سازی غیرارادی، به رسمیت شناخته نشدن در محضر قانون و عدم دسترسی به عدالت، سوء استفاده و خشونت علیه آنها، بی توجهی به تمامیت فردی آنها و عدم برخورداری این افراد از حقوق مربوط به زندگی مستقل، مشارکت سیاسی و عمومی و آزادی بیان و عقیده، نقض حق حریم خصوصی، عدم دسترسی برابر به آموزش، کار و اشتغال اشاره کرد که در این کتاب مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌ است.

خاطرنشان می شود این مجموعه وضعیت کامل حقوق بشر در کشور انگلستان را به تصویر نمی کشد، چرا که صرفا مبتنی بر گزارشات نهادهای معاهده ای حقوق بشر می باشد و سایر منابع در آن گنجانده نشده است. 

فایل کامل کتاب فوق را اینجا دریافت کنید.

 

 

ارسال نظر: