X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 17 آذر 1403
تعداد بازدید خبر : 52
تاریخ ثبت : شنبه, 17 آذر,1403 | 03:52 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 17 آذر,1403 | 09:32 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 19 آذر,1403 | 07:45 ق.ظ

رئیس عدلیه: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است/ همه ما باید ملتزم به قانون باشیم

  • رئیس عدلیه: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است/ همه ما باید ملتزم به قانون باشیم

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی اژه‌ای در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران به مناسبت روز دانشجو گفت: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است و به استماع این سخنان و عمل به آنها در حد مقدور اهتمام دارم.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران حاضر شد و ضمن بازدید از نمایشگاه «روایت تحول» در نشست صمیمی دانشجویان شرکت کرد و از نزدیک و بدون واسطه سخنان صریح و پرسشگرانه و دغدغه‌مندانه آنان را شنید.
 

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این نشست دانشجویی، اظهار کرد: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است و به استماع این سخنان و عمل به آنها در حد مقدور اهتمام دارم.پیشرفت کشور از دانشگاه شروع می‌شود و دانشگاه مرکز علم است؛ البته علم باید توأم با تزکیه باشد؛ بدون تزکیه، علم ما را به مقصد اعلی نمی‌رساند. آن رژیمی که امروز هزاران کودک را می‌کُشد مدعی علم و تمدن است، اما این علم او را به جنایت کشانده است. شما دانشجویان مسئولان و مدیران آینده این کشور هستید؛ اگر امروز از برخی مسئولان و مدیران گلایه دارید، کاری کنید که وقتی در مقطع آینده مدیر و مسئول شدید، این گلایه‌ها نسبت به شما وجود نداشته باشد.
 

رئیس عدلیه اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی از تاسیسات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی بوده است؛ این مقوله را نباید زیر سوال ببریم، البته ممکن است هر نهاد تاسیسی، نقصی داشته باشد؛ دانشگاه آزاد اسلامی با همه فراز و فرودها، امروز سرافراز است و حائز رتبه مطلوبی در بین مجامع دانشگاهی است. شیطان‌صفتان تلاش دارند نه تنها هویت دینی و ملی ما بلکه هویت انسانی را هم از ما بگیرند. دشمنان می‌خواهند غیرت ملی را از ما بگیرند و جوان ایرانی را نسبت به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورش بی‌تفاوت کند. دشمن می‌خواهد منابع و عرض ما را ببرد و ما را برده خود کند؛ مگر در مقاطعی نبود که دشمن برای ما شاه و مجلس تعیین می‌کرد. این مقاطع تاریخی را یادمان نرود. دشمن می‌خواهد حمیّت ملی را از ما بگیرد.
 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: همه ما باید ملتزم به قانون باشیم؛ البته ممکن است قانون دارای نقص باشد که باید وجهه همت خود را متمرکز بر رفع نواقص قانون کنیم. اینکه می‌گویید چرا سیر رسیدگی به پرونده برخی متهمین و دانه درشت‌های اقتصادی رسانه‌ای نمی‌شود باید بگویم که در برخی از موارد، طبق قانون، امکان افشای روند پرونده تا قبل از قطعی شدن حکم، وجود ندارد و در برخی موارد نیز حتی پس از قطعی شدن حکم نیز امکان رسانه‌ای شدن آنها طبق قانون، وجود ندارد. همه باید ملتزم به قانون باشیم؛ یک فرد یا یک نهاد نمی‌تواند بگوید، چون من مخالف این قانون هستم آن را اجرایی نمی‌کنم. البته باز هم تاکید می‌کنم که چنانچه یک قانون دارای نقص و اشکال باشد باید درصدد اصلاح آن برآییم.


رئیس دستگاه قضا بیان داشت: من سال‌هاست که فریاد می‌زنم همه دادگاه‌ها باید علنی باشند به غیر از مواردی که قانون اساسی استثنا کرده است؛ اما خُب این نظر من تبدیل به قانون نشده است و برای تبدیل این نظر به قانون باید دولت و مجلس اقدام کنند. یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که چرا با دانه درشت‌ها برخورد نمی‌شود؛ سوال من آن است که مگر در دولت فعلی و دولت قبلی و دولت‌های گذشته با عناصر دانه‌درشت در حد معاون اول رئیس‌جمهور و وزرا و نمایندگان مجلس برخورد نشد؟ هر کدام از این عناصر نیز محکوم شدند در چهارچوب قانون احکام آنها رسانه‌ای شد؛ همچنین احکام قضایی آنها اعم از حبس، جزای نقدی و ردمال به صورت کامل اجرایی شد.
 

قاضی‌القضات گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا در قبال فلان عنصر دانه درشت که محکوم شده، ارفاقات قانونی در نظر گرفته شده است؟ در پاسخ به این دانشجوی عزیز باید بگویم که ما طبق موازین قانونی همه محکومین واجدین شرایط را از ارفاقات قانونی بهره‌مند می‌سازیم؛ اما ارفاقات اِعمال شده در قبال تعداد انبوهی از این محکومین به چشم نمی‌آید ولی وقتی طبق قانون یک محکوم سرشناس را مشمول ارفاقات قانونی می‌کنیم، همین یک مورد به دلیل شهرت داشتن به چشم همگان می‌آید. طبق قانون وقتی پزشکی قانونی اعلام می‌دارد که فلان محکوم به دلیل بیماری، توانایی تحمل حبس را ندارد ما باید بر حسب اقتضائات، یا حبس او را تعلیق کنیم و یا او را از زندان مرخص گردانیم.


حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به واسطه عفو اِعمال‌شده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد و یا تقلیل یافت. این عفو‌ها شامل پرونده افرادی بود که در اغتشاشات آن سال تحت تاثیر جو قرار گرفته بودند و سابقه محکومیت نداشتند و ما می‌دانستیم که محکوم شدن آنها آینده اجتماعی‌شان را تخریب می‌کند.  پس از اعمال این عفو‌ها، دو دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین و یا گروهک‌های تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند. از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر اتهام نفاق داشت که از مدت محکومیت وی نیز صرفا یک ماه باقی مانده بود و به دلیل حسن رفتار در زندان یک ماه اخر محکومیتش کسر شده بود.
 

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که قوه قضاییه در قبال دولت سیزدهم نسبت به دولت فعلی سخت‌گیری بیشتری داشت؛ من این سخن این دانشجوی گرانقدر را به حساب کم اطلاعی او می‌گذارم و خطاب به او می‌گویم که من به واسطه ارتباطات دیرینه‌ای که با شهید رئیسی داشتم، بسیاری از مسائل را با او به صورت تلفنی مطرح و مرتفع می‌کردم و با یک کلام منظور همدیگر را متوجه می‌شدیم. اقداماتی که در دوره فعلی قوه قضاییه طی سه سال و نیم اخیر نسبت به رفع موانع تولید و جلوگیری از تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی شده به مراتب بالاتر از دوره‌های قبلی است. در نشست‌های مستمری که ما مسئولان قضایی با فعالان اقتصادی و تولیدی و کنش‌گران حوزه دانش‌بنیان داریم آنها به صراحت اعلام می‌دارند که مساعدت‌ها و کمک‌های دستگاه قضایی به حوزه‌های کاری آنها از مسئولان ذیربط حوزه‌های‌شان نیز بیشتر است.
 

قاضی‌القضات تصریح کرد: یکی از دانشجویان گرانقدر از عدم رسیدگی قوه قضاییه به ترک فعل‌ها گفت، که خطاب به او می‌گویم جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده است و در قانون برای همه ترک فعل‌ها مجازات تعیین نشده لذا جرم نیستند و قوه قضاییه نمی‌تواند نسبت به آنها ورود داشته باشد؛ البته قوه قضاییه به واسطه شأن نظارتی خود و از طریق بازوی نظارتی خود یعنی سازمان بازرسی، در حیطه قانون به مواردی از این ترک فعل‌ها که در زمره تخلف است ورود پیدا می‌کند.
 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود چنین مطرح کرد که چرا قوه قضاییه با فردی که انتقاد می‌کند برخورد می‌کند؛ باید بگویم که حتی یک نمونه وجود ندارد که دستگاه قضایی با فرد منتقد به صرف انتقاد کردن برخورد کرده باشد؛ اما اینکه فردی در سخنان خود به دیگری تهمت بزند و یا نشر اکاذیب کند و یا امنیت روانی جامعه را مخدوش کند، قطعاً قوه قضاییه برخورد‌های لازم قانونی را در قبال او انجام می‌دهد. وقتی یک نفر در قالب انتقاد، به دیگری تهمت می‌زند و فرد مورد تهمت قرار گرفته از مُفتری (تهمت‌زننده) شکایت می‌کند، ما در قوه قضاییه به موجب قانون موظف به رسیدگی هستیم البته ممکن است در خلال رسیدگی مشخص شود که سخن آن فرد تهمت نبوده است.


رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا حد سرقت در قبال سارقان جاری نمی‌شود تا بازدارندگی ایجاد گردد؛ در پاسخ به این دانشجوی گرامی می‌گویم که بیشترین حکم حد سرقت در این سه سال و نیم انجام شده است. یکی دیگر از دانشجویان گرامی نیز گفت که گاهی پیچ و خم‌های قانونی سبب می‌شود عدالت به جامعیت اجرا نشود؛ من نیز سخنان این دانشجوی گرانقدر را تصدیق می‌کنم و تاکید می‌کنم که در پی آن هستم که قوانین در جهتی اصلاح شود که به واسطه آنها عدالت اجتماعی به صورت کامل تحقق یابد.


رئیس عدلیه خاطرنشان کرد: من نیز بخشی از تحصیلاتم را در دانشگاه آزاد اسلامی گذراندم؛ البته من از آن دسته دانشجویانی بودم که به صورت کامل در سر کلاس‌هایی درس حاضر می‌شدم. 
 

رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از نمایشگاه روایت تحول مستقر در دانشگاه علوم و تحقیقات ضمن استماع توضیحات طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان حوزه‌های فناورانه این نمایشگاه، مطالبی را در باب منافع و اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی برای پیشبرد کلیه امور از جمله حکمرانی مطلوب، مطرح کرد. 

رئیس قوه قضاییه پس از استماع سخنان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در باب مقوله هوش مصنوعی گفت: بدون تردید هوش مصنوعی از جمله مقوله‌هایی است که باید در باب آن، به پیشرفت برسیم چرا که نیاز زمانه است؛ البته در این میان نباید از مضار و آسیب‌های آن غافل شویم و چنانچه در این عرصه تهدیدی وجود دارد باید آن را به فرصت تبدیل کنیم.
 

رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید، خطاب به طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: می‌توانیم با ایجاد و توسعه سازوکارهایی، زمینه ارائه داده‌های اطلاعاتی از قوه قضاییه به مجامع دانشگاهی را برای بهره‌گیری در پایان‌نامه‌های دانشجویی فراهم نماییم و در مقابل نیز مراجع دانشگاهی می‌توانند دستاورد‌های پژوهشی و علمی خود را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند و ما از این امر استقبال می‌کنیم.


 

ارسال نظر: