X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: جمعه 05 بهمن 1403
تعداد بازدید خبر : 109
تاریخ ثبت : جمعه, 05 بهمن,1403 | 11:52 ق.ظ
تاریخ انتشار : جمعه, 05 بهمن,1403 | 11:34 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 15 بهمن,1403 | 04:43 ب.ظ

ارائه گزارش ملی دور چهارم جمهوری اسلامی ایران در نشست یو.پی.آر شورای حقوق بشر

  • ارائه گزارش ملی دور چهارم جمهوری اسلامی ایران در نشست یو.پی.آر شورای حقوق بشر

جلسه ارائه و دفاع جمهوری اسلامی ایران از گزارش خود در چارچوب سازوکار یو.پی.آر در نشست چهل‌وهشتم این سازوکار در مقر سازمان ملل در ژنو آغاز شد.
 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، جلسه ارائه و دفاع از گزارش یو.پی.آر جمهوری اسلامی ایران در نشست چهل‌وهشتم یو.پی.آر شورای حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه، پنجم بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.
 

هیئت ایرانی حاضر در این نشست به ریاست کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه شامل حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری، معاون قضایی رئیس قوه قضاییه، فاطمی، مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، زینی‌وند، معاون سیاسی وزارت کشور، شارلی انویه تیکه، نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی، جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری، نوروزپور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که مطالبی را درباره فعالیت‌های انجام‌شده در راستای تحقق توصیه‌های پذیرفته‌شده ازسوی ایران در دور قبلی یو.پی.آر ارائه می‌کنند.
 

گزارش نهایی گروه کاری یو.پی.آر، پس از آن که ایران نظرهای کارشناسی خود را مبنی بر پذیرش یا رد توصیه‌های دریافتی در نشست روز جمعه به تروئیکای ایران اعلام کرد در پنجاه‌ونهمین اجلاس شورای حقوق بشر به تصویب خواهد رسید.
 

آغاز نشست با سخنرانی نماینده ایران در سازمان ملل در ژنو

این جلسه با سخنان علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در ژنو آغاز شد.
 

غریب‌آبادی: گزارش‌های گزارشگر ویژه منعکس‌کننده واقعیت‌های حقوق بشری ایران نبوده است

نخستین سخنران این نشست معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه بود.
 

معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه طی سخنانی در نشست ۴۸ گروه کاری یو پی.آر که به دفاع از چهارمین گزارش ملی کشورمان اختصاص داشت، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران برای این سازوکار اهمیت خاصی قائل و معتقد است به‌عنوان یک «مجمع جهانی» توانسته از طریق ایجاد گفت‌وگوی سازنده و معنادار، ظرفیت قابل توجهی را برای حمایت و ارتقای حقوق بشر فراهم آورد، از این فرصت گردهمایی و گفت‌و‌گو به‌عنوان فرصتی ارزشمند یاد کرد و به تبیین دستاورد‌ها و چالش‌ها در حوزه حقوق بشر براساس اطلاعات موثق و اجتناب از «رفتار تقابلی و سیاسی» پرداخت.
 

وی با اشاره به گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد که این گزارش مجموعه‌ای از اقدامات و ابتکارات اتخاذشده ایران برای ارتقای حقوق بشر مردم در تمامی ابعاد حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از دور سوم به این سو را ترسیم می‌کند.
 

سخنرانی نمایندگان هیئت‌های خارجی

نمایندگان کشورهای مختلف در نشست یو.پی.‌آر سخنان خود را درباره گزارش چهارم ایران در چارچوب سازوکار بررسی جهانی دوره‌ای ارائه کردند.
 

نماینده عمان تصریح کرد: از تلاش ایران برای تعامل با یو.پی.‌آر سپاسگزاریم.
 

نماینده پاکستان هم با بیان اینکه از چهارمین گزارش ایران و از اقدام‌های این کشور برای تقویت حقوق بشر تشکر می‌کنیم، اظهار کرد: بر ادامه حمایت از اقدام‌های آموزش‌محور تاکید می‌کنیم.
 

نماینده فیلیپین گفت: از ابتکارهای آموزشی حقوق بشری ایران و تلاش این کشور برای مشارکت بیشتر زنان تقدیر می‌کنیم‌.
 

وی اظهار کرد: اقدام‌های ایران در مشارکت زنان در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی بسیار مناسب بوده است.
 

نماینده روسیه با اشاره به اینکه هرگونه سیاسی کردن حقوق بشر را رد می‌کنیم، گفت: ایران اقدام‌های خوبی در زمینه حقوق بشر انجام داده و تلاش کرده است تا قوانین مختلفی را اجرا کند.
 

نماینده صربستان با بیان اینکه ما گام‌های مثبتی را از زمان ارائه گزارش قبلی شاهد بودیم، گفت: از اقدام‌های مثبت انجام‌شده تقدیر می‌کنیم.
 

نماینده سنگاپور اعلام کرد: سنگاپور از تلاش‌های ایران برای دسترسی به آموزش برابر قدردانی می‌کند؛ همچنین سنگاپور از تلاش‌های ایران در کاهش مرگ‌و‌میر کودکان تشکر می‌کند.
 

نماینده سریلانکا نیز از تلاش‌های ایران در زمینه بهبود مراقبت‌های بهداشتی قدردانی کرد.
 

نماینده فلسطین گفت: فلسطین از تلاش‌های ایران در توسعه حقوق بشر تشکر می‌کند؛ توصیه ما تقویت آموزش نظام سلامت و تلاش برای الحاق به کنوانسیون‌هاست.
 

نماینده سودان هم اظهار کرد: از ایران بابت اقدام‌هایش در زمینه حقوق بشری تشکر می‌کنیم و بر پیشرفت‌های حقوق بشری در زمینه حمایت از کودکان و نوجوانان اذعان داریم.
 

نماینده تاجیکستان تصریح کرد: گزارش ایران در این نشست جامع بود و از آن استقبال می‌کنیم؛ روحیه سازنده‌ای برای تعامل با حقوق بشر در ایران وجود دارد؛ از تلاش‌ها در زمینه کودکان، آموزش و بانوان استقبال می‌کنیم.
 

نماینده ترکمنستان هم گفت: از گزارش ملی خوب ایران تشکر می‌کنیم؛ ایران اقدام‌‌های خوبی در زمینه آخرین دوره یو.پی.‌آر انجام داده است؛ پیشرفت سازنده‌ای ازسوی دولت ایران برای اجرای توصیه‌ها صورت گرفته است.
 

نماینده اوگاندا با بیان اینکه از هیئت ایرانی تشکر می‌کنیم، گفت: این هیئت گزارش بسیار خوبی ارائه کرد؛ ایران اقدام‌های بسیار خوبی در زمینه مهاجران ‌با وجود مشکلات انجام داده است.
 

نماینده تانزانیا ضمن استقبال از گزارش ایران تصریح کرد: اقدام‌های ایران در زمینه بهداشت و آموزش قابل تقدیر است.
 

نماینده ازبکستان گفت: اقدام‌های خوبی در ایران در زمینه حقوق بشر انجام شده است؛ ایران اقدام‌هایی در زمینه افزایش سلامت برای گروه‌های آسیب‌پذیر انجام داده است؛ به تلاش‌های ایران در زمینه ارتقای حقوق بشر اشاره می‌کنم.
 

نماینده ویتنام تاکید کرد: از تلاش‌های ایران در زمینه ارتقای حقوق بشر قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده زیمباوه گفت: ما از گزارش جامع و اقدام‌های مهم ایران برای احترام به حقوق بشر و تعهد به بهبود شرایط با وجود اقدام‌های یک‌جانبه قهرآمیز تشکر می‌کنیم؛ ایران تلاش‌هایی برای ارتقای حقوق بشر ازجمله حقوق زنان انجام داده است.
 

نماینده بحرین هم از اقدام‌های ایران در زمینه ارتقای حقوق بشر قدردانی کرد.
 

نماینده بنگلادش تاکید کرد: از تلاش‌های ایران برای اجرای توصیه‌های قبلی و تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تقدیر می‌کنیم و نماینده بلاروس اعلام کرد: از اقدام‌های ایران با وجود تحریم‌های خارجی قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده برزیل با بیان اینکه از اقدام‌های ایران برای تقویت فرصت‌های آموزشی و نتایج در مراکز سلامت تقدیر می‌کنیم، گفت: از اقدام‌های ایران برای دسترسی به اینترنت در مدارس ایران قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده برونئی به پیشرفت در شبکه سلامت ایران اذعان کرد.
 

نماینده بورکینافاسو تاکید کرد: از اقدام‌های ایران برای توسعه حقوق بشر و به‌ویژه درباره زنان قدردانی می‌کنیم؛ اقدام‌های ایران را در گزارش ملی تبریک می‌گوییم و از تصویب قانون هفتم توسعه قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده بروندی اظهار کرد: تلاش‌های صورت‌گرفته در ایران برای دسترسی همه کودکان به آموزش را می‌ستاییم و از خدمات بهداشتی و توجه ویژه به مادران و کودکان کاهش مرگ‌ومیر کودکان تقدیر می‌کنیم.
 

نماینده کامبوج با بیان اینکه از تعامل ایران با یو‌پی‌آر تشکر می‌کنیم، گفت: از تلاش برای اجرای توصیه‌ها تشکر می‌کنیم؛ از تلاش‌ها برای تقویت زنان و کودکان تقدیر می‌کنیم.
 

نماینده شیلی هم اعلام کرد: از پذیرایی ایران از مهاجران افغان تشکر می‌کنیم؛ از اقدام‌ها در تقویت مشارکت زنان تشکر داریم؛ به ایران به دلیل حمایت از پناه‌جویان افغانستانی تبریک می‌گوییم.
 

نماینده چین گفت: از حضور ایران در یو‌.پی‌.آر، توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی، حمایت‌های اجتماعی و عملکرد بهتر در مدیریت بلایای طبیعی و کمک به سالمندان و بهبود وضعیت معلولین تشکر می‌کنیم؛ از تلاش‌های ایران برای ارتقا و توسعه حقوق بشر قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده کنگو اعلام کرد: به گرمی از گزارش ایران و انجام توصیه‌های قبلی و اقدام‌های آموزشی حمایت می‌کنیم و نماینده کوبا گفت: کوبا: از تعهد ایران به یو‌.پی‌.آر و تعامل با آن قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده قبرس اظهار کرد: قبرس: از تلاش‌های ایران در اجرای توصیه‌های گزارش قبلی یو.پی.آر تشکر می‌کنیم.
 

نماینده جمهوری چک هم تصریح کرد: از ایران برای تلاش‌ها جهت توسعه حقوق بشر تشکر می‌کنیم؛ از ارائه گزارش ایران قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده نروژ از حمایت‌های ایران از اتباع افغانستان قدردانی کرد.
 

نماینده اکوادور اعلام کرد: از تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، تلاش‌ها در راستای عدم تبعیض علیه زنان تشکر می‌کنیم؛ از حمایت‌های ایران از کودکان قدردانی می‌کنیم.
 

پس از قدردانی نماینده مصر از گزارش ایران، نماینده اریتره اعلام کرد: از ایران به‌دلیل فرصت‌های برابر دانش‌آموزان دختر و پسر، حمایت از معلولان به‌ویژه در مناطق روستایی تشکر می‌کنیم؛ مشارکت ایران در فرایند یو‌‌.پی‌.آر ارزشمند است.
 

نماینده استونی هم از تعامل ایران با یو‌‌.پی‌.آر قدردانی کرد و نماینده اتیوپی گفت: از ایران به دلیل اجرای توصیه‌های گزارش قبلی یو.پی.‌آر قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده فنلاند اعلام کرد: از تعامل ایران با روند یو.پی.‌آر قدردانی می‌کنیم و نماینده گامبیا از تعاملات ایران با شورای حقوق بشر تشکر کرد.
 

پس از آن که نماینده گرجستان از اقدام‌های ایران قدردانی کرد، نماینده غنا از پایبندی ایران به تعهدها استقبال و‌ قدردانی به‌عمل آورد.
 

پس از آن که نماینده ژاپن، از رویکرد ایران براساس تعامل قدردانی کرد، نماینده کنیا هم گفت: از تلاش‌های ایران برای بهبود وضعیت حقوق بشر از گزارش قبلی یو‌.پی‌.آر در چند زمینه کلیدی قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده کویت هم تصریح کرد: به هیئت کشور دوست ایران خوش‌آمد می‌گوییم و از تلاش‌های ایران برای ارتقای حقوق کودکان قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده لبنان تاکید کرد که لبنان تلاش‌های ایران را برای بهبود حقوق بشر در زمینه اقتصادی به رسمیت می‌شناسد و نماینده لیبی از گزارش و تعامل مثبت ایران با یو‌.پی‌.آر قدردانی کرد.
 

نماینده مالی گفت: به ایران به دلیل پیشرفت گسترده در دفاع از حقوق بشر تبریک می‌گوییم.
 

نماینده جزایر مارشال هم از هیئت ایرانی و گزارش آن قدردانی کرد و نماینده نامیبیا اعلام کرد: از هیئت ایرانی و گزارش جامع آن‌ها قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده نپال گفت: از گزارش ایران به یو.پی.‌آر قدردانی می‌کنیم؛ نکات مثبتی در این گزارش وجود دارد.
 

نماینده نیکاراگوئه هم اعلام کرد: از کشور برادر ایران حمایت می‌کنیم.
 

نماینده نیجر از دستاوردهای قابل توجه در اقدام‌های ایران قدردانی کرد و نماینده ونزوئلا گفت: به ایران به دلیل همکاری با یو.پی.‌آر تبریک می‌گوییم؛ ایران با وجود اقدام‌های قهری یک‌جانبه اقدام‌های بسیاری را برای ارتقای حقوق بشر انجام داده است.
 

نماینده قطر تصریح کرد: از تلاش‌های صورت گرفته دولت ایران برای بهبود وضعیت حقوق بشر قدردانی می‌کنیم.
 

نماینده لائوس گفت: از گزارش جامع ایران و تلاش‌ها برای ارتقای حقوق بشر قدردانی می‌کنیم.
 

فاطمی: زنان ایرانی با وجود تحریم‌های غیرانسانی و ظالمانه، مسیر رشد و شکوفایی را طی می‌کنند

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در نشست چهل‌وهشتم یو.پی.آر شورای حقوق بشر سازمان ملل تصریح کرد: در پرتو حمایت‌های سیاستی و قانونی (متناسب) و اجرای هدفمند توصیه‌های دور سوم، زنان ایرانی توانسته‌اند با وجود تحریم‌های غیرانسانی و ظالمانه، مسیر رشد و شکوفایی را طی کنند.
 

زینی‌وند:​ ایران مدلی پیشرو و بدیع از نظام انتخاباتی آزاد و فراگیر را ایجاد کرده است

معاون سیاسی وزارت کشور در نشست چهل‌وهشتم یو.پی.آر تصریح کرد: ​جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ا‌ی پرتنش و درگیر جنگ و بحران، مدلی پیشرو و بدیع از نظام انتخاباتی آزاد و فراگیر را ایجاد کرده که حق مشارکت فعال، همگانی و غیرتبعیض‌آمیز شهروندان در تنظیم و راهبری سیاست‌های کشور در تمامی ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی را فراهم آورده است.
 

شارلی انویه تکیه: همگان در ایران از تمامی امکانات و حقوق برابر برخوردارند

نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی گفت: در ایران همگان از تمامی امکانات و حقوق برابر برخوردارند، بلکه در مواردی به اقتضای مسائل اقلیت‌های دینی، تبعیض‌های مثبتی برای آنان فراهم شده است.
 

معاون قضایی قوه قضاییه: ۴۲ درصد از پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه از طریق صلح و سازش مختومه می‌شوند

حجت‌الاسلام والمسلمین علی مظفری، معاون قضایی قوه قضاییه که در قالب هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان سه قوه مقننه و مجریه به‌منظور شرکت در نشست ۴۸ گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان به ژنو سفر کرده در این نشست به سخنرانی پرداخت.
 

مقتدایی: پارلمان ایران در دور سوم اجرای توصیه‌ها، قوانین مهمی را مصوب کرد

عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نشست چهل‌وهشتم یو.پی.آر شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: در دور سوم اجرای توصیه‌ها، پارلمان ایران قوانین مهمی را مصوب کرد که همگی به حقوق بشر و ابعاد گوناگون آن، مستقیم یا غیرمستقیم نظر داشته‌اند.
 

گزارش جلالیان از آخرین دستاورد‌های حقوقی و اجرایی در حوزه پاسداشت حقوق کودک در ایران

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در نشست چهل‌وهشتم یو.پی.آر شورای حقوق بشر گزارشی از آخرین دستاورد‌های حقوقی و اجرایی در حوزه پاسداشت حقوق کودک در ایران ارائه کرد.
 

نوروزپور: ایران اقدام‌های گسترده‌ای در جهت تسهیل دسترسی به اطلاعات انجام داد

معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست چهل‌وهشتم یو.پی.آر تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات به مثابه یک حق اساسی بشری که نقش زیربنایی در تحقق دیگر حقوق بشر ایفا می‌کند، اهمیت بسیاری قائل است.

 

ارسال نظر: