X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 23 بهمن 1403
تعداد بازدید خبر : 48
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 23 بهمن,1403 | 10:49 ق.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 23 بهمن,1403 | 09:05 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 27 بهمن,1403 | 02:26 ب.ظ

سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری تحریم دیوان بین المللی کیفری از سوی ترامپ را محکوم کردند

  • سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری تحریم دیوان بین المللی کیفری از سوی ترامپ را محکوم کردند

کارشناسان سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بین المللی اعلام کردند: اقدام رئیس‌جمهور آمریکا در اعمال تحریم علیه دیوان بین‌المللی کیفری، نقض آشکار حقوق بشر و و مغایر با قوانین بین المللی است.


 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر،  تحریم دیوان بین المللی کیفری از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است، واکنش های گسترده بین المللی و حقوق بشری در پی داشته است.

بر اساس گزارش وب سایت سازمان ملل، کارشناسان سازمان ملل متحد در واکنش به دستور اجرایی ترامپ برای تحریم دیوان بین‌المللی کیفری ICC، کارکنان آن و افراد یا نهاد‌هایی که با این دادگاه همکاری دارند، این اقدام را نگران‌کننده توصیف و به شدت محکوم کردند.
 

کارشناسان سازمان ملل با صدور بیانیه ای اعلام کردند: این فرمان حمله‌ای به حاکمیت قانون جهانی است و به قلب سیستم عدالت کیفری بین‌المللی ضربه می‌زند. محدودیت‌های مالی که این فرمان اعمال خواهد کرد، دیوان بین‌المللی کیفری و تحقیقات آن در مورد جنایت‌های جنگی و جنایت‌های علیه بشریت در سراسر جهان، ازجمله جنایت‌های ارتکابی علیه زنان و کودکان را تضعیف می‌کند.
 

کارشناسان سازمان ملل همچنین تاکید کردند: صلاحیت دیوان بین‌المللی کیفری با احکام دیوان مورد رسیدگی و حل‌وفصل قرار گرفته است و برخلاف قوانین بین‌المللی اعمال نمی‌شود. رئیس‌ جمهور آمریکا با تحریم دیوان کیفری بین‌المللی، میراث «دیگر هرگز» نورنبرگ را که سنگ بنای حقوق کیفری بین‌المللی از سال ۱۹۴۵ در حال تکامل است، به شدت تضعیف می‌کند. آمریکا با این فرمان، جنایت‌کاران جنگی را به دلیل تلاش برای مجازات دیوان، انکار عدالت و غرامت به هزاران قربانی در سراسر جهان، ازجمله زنان و کودکان، تقویت کرده است؛ این امر، تلاش چندین دهه‌ای برای قرار دادن قانون فراتر از زور و قساوت را به سخره می‌گیرد.
 

آن‌ها تصریح کردند: عدالت باید بدون استثنا در مورد همه به‌طور یکسان اعمال شود؛ حمایت از قوانین بین‌المللی یک فرآیند انتخابی نیست، بلکه مسئولیتی مشترک است که امنیت جهانی ازجمله امنیت آمریکا را تقویت می‌کند و برخلاف ادعای واشنگتن تهدیدی برای آن نیست. ما ضمن ابراز همبستگی و حمایت دیگر کشور‌های عضو سازمان ملل از دیوان بین‌المللی کیفری استقبال و بر شناخت جامعه جهانی از نقش حیاتی این دیوان تاکید می کنیم. متخصصان حقوقی در دیوان بین‌المللی کیفری خستگی ناپذیر تلاش می‌کنند تا مسئولیت پذیری و عدالت را در سراسر جهان هدایت کنند؛ تلاش‌های ما برای حمایت از قوانین بین‌المللی به کار دادستان‌های دیوان بین‌المللی کیفری متکی است.
 

کارشناسان سازمان ملل در پایان عنوان کردند: تحمیل تحریم‌ها علیه کارکنان دیوان به دلیل انجام مسئولیت‌های حرفه‌ای خود، نقض آشکار حقوق بشر است و اصول استقلال قضایی و حاکمیت قانون را تضعیف می‌کند.

تحریم دیوان بین المللی کیفری خیانت به نظام عدالت قضایی است

اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بین‌الملل نیز در واکنش به فرمان ترامپ برای اعمال تحریم‌ها علیه دیوان کیفری بین‌المللی گفت: اقدام نسنجیده رئیس جمهوری آمریکا این پیام را می‌رساند که اسرائیل بالاتر از قانون و اصول جهانی عدالت بین‌المللی است. این فرمان همچنین نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور ترامپ جنایات دولت اسرائیل را تأیید می‌کند و مصونیت از مجازات را می‌پذیرد.
 

وی افزود: فرمان اجرایی ترامپ کینه‌توزانه، تهاجمی و گامی وحشیانه در جهت تضعیف و نابودی آن چیزی است که جامعه بین‌المللی با زحمت فراوان طی دهه‌ها، اگر نگوییم قرن‌ها، ساخته است و آن قوانین و مقررات جهانی است که که برای همه قابل اجرا هستند و هدفشان چیزی جز اجرای عدالت برای همه نیست. این تحریم‌ها خیانت دیگری به هویت مشترک ما یعنی بشریت است. آمریکا آماده است نهادی را که مانع فرار بزرگترین جنایتکاران از عدالت می‌شود، مجازات کند!

دبیر کل این نهاد حقوق بشری تاکید کرد: هیچکس نباید در تلاش برای فرار از پیگرد قانونی به خاطر جنایات بین‌المللی، مورد حمایت قرار گیرد، به ویژه حمایتی که از سوی دولت ایالات متحده بر اساس اتحادهای سیاسی رئیس‌جمهور ترامپ صورت گرفته است. در این برهه تاریخی که شاهد نسل‌کشی فلسطینیان در غزه و تهدید حاکمیت قوانین جهانی در جبهه‌های مختلف هستیم، بیش از هر زمان دیگری برای پیشبرد حمایت از حقوق بشر، جلوگیری از جنایات آینده و تأمین عدالت برای قربانیان به نهادهایی مانند دیوان کیفری بین‌المللی نیاز داریم.

تحریم دیوان بین المللی کیفری استقلال این نهاد را تضعیف می کند


اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در این خصوص گفت: دیوان کیفری بین‌المللی تضمین کننده پاسخگویی در قبال جنایات بین‌المللی است و این امکان را فراهم می‌کند که صدای قربانیان در سراسر جهان شنیده شود. این نهاد باید بتواند آزادانه به مقابله با مصونیت‌ها از مجازات در سطح جهانی ادامه دهد.
 

همچنین یک سخنگوی کمیسیون اروپا ضمن ابراز تأسف از فرمان اجرایی صادر شده توسط ترامپ بیان کرد: این تصمیم «چالشی جدی برای کار دیوان کیفری بین‌المللی ایجاد می‌کند و ممکن است بر تحقیقات و پرونده‌های جاری تأثیر بگذارد و سال‌ها تلاش برای تضمین پاسخگویی در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار دهد.
 

آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا نیز با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که تحریم دیوان کیفری بین‌المللی، استقلال این نهاد را تهدید و نظام عدالت کیفری بین‌المللی را به طور کلی تضعیف می‌کند.

نهادهای حقوق بشری و جامعه جهانی برای مقابله با فرمان ترامپ و تحقق عدالت متحد شوند
 

قضات و مسئولان دیوان کیفری بین‌المللی نیز ضمن انتقاد شدید از تحریم‌های اعمال شده توسط دونالد ترامپ متعهد شدند که به تلاش برای گسترش «عدالت و امید» در سراسر جهان ادامه دهند.
 

آنها با صدور بیانیه‌ای تاکید کردند: دیوان کیفری بین‌المللی فرمان اجرایی دولت ایالات متحده را که با هدف اعمال تحریم‌ها علیه مقامات این نهاد و آسیب رساندن به فعالیت قضایی مستقل و بی‌طرفانه صادر شده، محکوم می‌کند.  دیوان کیفری بین‌المللی قاطعانه در کنار پرسنل خود ایستاده و متعهد به فراهم کردن بستر عدالت و امید برای میلیون‌ها قربانی بی‌گناه جنایات و جرائم در سراسر جهان است.ما از ۱۲۵ کشور عضو، جامعه مدنی و همه ملت‌های جهان می‌خواهیم که برای تحقق عدالت و حقوق بنیادین بشر متحد باشند.
 

 

ارسال نظر: