تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 11 مرداد 1401
مراسم هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی؛
تعداد بازدید خبر : 260
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 11 مرداد,1401 | 03:03 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 11 مرداد,1401 | 02:49 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 29 مرداد,1401 | 02:57 ب.ظ
غریب آبادی: حقوق بشر اسلامی رسالتی جهانی در جهت حفظ ارزشها و کرامت انسانی دارد
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان، در مراسم هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی با اشاره به نادیده گرفتن فرهنگ کشورهای اسلامی از سوی غربی ها، گفت: حقوق بشر اسلامی رسالتی جهانی در جهت حفظ ارزشها و کرامت انسانی دارد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی و هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی، امروز سه شنبه ۱۱ مرداد، با حضور رئیس قوه قضاییه، جمعی از مقامات عالیرتبه کشوری و لشگری و سفرای کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد.
«کاظم غریب آبادی»، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، ضمن قدردانی از حضور ریاست محترم قوه قضاییه، وزیر امور خارجه و سایر مدعوین حاضر در این مراسم، اظهار داشت: به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، ۱۴ مرداد ماه سالروز تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی، به عنوان روز «حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» نامگذاری و مقرر شد کشورهای اسلامی هر سال در این روز مراسمی را به مناسبت گرامیداشت این روز برگزار کنند.
وی افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر اسلامی تلاشی از سوی کشورهای اسلامی برای ابراز هویت اسلامی در جهان و بیان دیدگاهها و آموزه های دین مبین اسلام نسبت به ارزش انسان و کرامت انسانی است و تاکید دارد که امت اسلامی رسالتی جهانی دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: اگرچه بشریت به علوم پیشرفته دست یافته اما نیاز مبرم به ایمان دارد در حالی که غرب کوشیده با نادیده گرفتن فرهنگ کشورهای اسلامی، این کشورها را نادیده بگیرد.
غریب آبادی درادامه با اشاره به اینکه غرب همواره کوشیده با نادیده گرفتن ارزشها و فرهنگ دیگر کشورها از جمله کشورهای مسلمان، ارزشهای غربی را به عموم جهان تحمیل کند، خاطرنشان کرد: از این منظر روز حقوق بشر اسلامی نماد انسان استعلایی و گفتمان کشورهای اسلامی در برابرهژمون فرهنگی غرب محسوب میشود.
وی ادامه داد: تحولات اخیر درعرصه جهانی بیانگراین است که کرامت انسانی و حقوق بشر در معرض تهدید و نقص قرار گرفته است و کشتار افراد بی گناه به ویژه غیر نظامیان و حمایت از گروههای تروریستی، فقر، جنگ و مخاطرات اقلیمی و تحمیل تحریمهای ظالمانه توسط نظام سلطه از جمله تهدیدهایی هستند که صلح و ثبات جهانی را نشانه گرفته و روز به روز به دامنه این تهدیدات علیه بشریت افزوده میشود.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه تاکید کرد: در نتیجه این تحولات، جامعه جهانی شرایط سختی را پشت سر میگذارد که با چالشهای جدی در زمینه دستیابی به صلح، عدالت و امنیت روبرو است؛ اکنون جهان به الگوهای جدیدی نیاز دارد که معنویت، عدالت و عقلانیت از محورهای آن است.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه سخنانش، در خصوص جوایز حقوق بشر اسلامی، بیان کرد: در هفتمین دوره اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی، از بین ۳۵ کاندیدا که از ۲۳ کشور به کمیته منتخب معرفی شدند، خانم «شیرین ابوعاقله»، خبرنگار شهیده فلسطینی بخاطر اقدامات روشنگرایانه رسانه ای ایشان در به تصویر کشیدن جنایات رژیم صهیونیستی اسرائیل و درد و رنج مردم مظلوم فلسطین و آقای «مندلا ماندلا»، نوه نلسون مندلا و از پیشگامان موج جدید ضد آپارتاید رژیم صهیونیستی بخاطر حمایت از فلسطین و فلسطینیان و مقابله با آپارتاید رژیم صهیونیستی، به عنوان برندگان نهایی برگزیده شدند.
وی گفت: همچنین از شهید «صیاد خدایی» شهید ترور که اقدامات قابل توجهی در مبارزه با تروریسم انجام دادند و «حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی» مرجع عالیقدر تقلید که از پیشگامان مفهوم سازی و ترویج آموزه های حقوق بشر اسلامی هستند، تکریم و تجلیل بعمل می آید.
غریب آبادی در خاتمه از تمامی دستگاه هایی که در برپایی این مراسم با ستاد حقوق بشر همکاری کردند، بویژه وزارت امور خارجه، تقدیر کرد.