به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، مسعود ستایشی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سالروز رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی، مرد توحید و عدالت، حامی مستضعفین و پابرهنگان و مقتدای مظلومان عالم، حضرت امام خمینی (ره) خدمت ملت ایران و ملتهای آزاده جهان تسلیت عرض میکنم.
وی افزود: امام نماد تحقق وعده الهی مبنی بر نصرت و یاری رساندن به برپا دارندگان و اقامه کنندگان حق بود. رهبر کبیر انقلاب اسلامی با دست خالی از تجهیزات مادی، اما با تکیه بر قدرت ایمان و عمل صالح، تودههای میلیونی مظلوم ایران، جنبشی عظیم را به پا ساخت که موتور محرک آن امیدواری مظلومین نسبت به غلبه بر چپاولگران و دسیسههای آنان بود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: سالروز قیام خونین ۱۵ خرداد را که سرمنشا این انقلاب عظیم الهی یعنی انقلاب اسلامی ایران بود را نیز گرامی میداریم.
ستایشی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی، گفت: ایشان فرمودند: امروز برنامه دشمن بر آن متمرکز شده تا با انسجام انواع ابزارها و به کارگیری ترفندها و شگردهای خاص تبلیغی، امید و ایمان ملی در جامعه کاسته شده و از این رو دستگاههای حاکمیتی از جمله قوه قضاییه خود را موظف میدانند تا با برنامه ریزی منسجم با هدف پلید دشمن مقابله کند.
وی افزود: این مهم در سایه وحدت ملی مسئولان و مسئولیت شناسی آنها در این برهه خطیر و ادامه همدردی و شفقت با مردم عزیز ایران تحقق پیدا میکند. بی شک یکی از مسیرهای زدودن اعتماد و امید مردم و به ویژه جوانان؛ تلاش دشمن برای فراگیر نشان دادن ضعفها و کاستی ها و نادیده انگاری اداره منسجم حاکمیت برای مقابله با آنها است.
ستایشی ادامه داد: امروز در داخل کشور و میان مسئولان و آحاد جامعه جبههای واحد تشکیل شده است. قوه قضاییه معتقد است که پنجه افکندن در گلوی فساد و عدم تسامح با مفسدان و خشکاندن ریشه های بروز فساد در جامعه، در هر زمینه می تواند به امید افزایی و ارتقاء اعتماد عمومی مردم منجر شود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: تحقق عدالت اعم از عدالت اجتماعی اقتصادی سیاسی فرهنگی و جغرافیایی می تواند نسیم الهام بخش معنویت و امید را در جامعه به نسل جدید تسری داده و سعی دشمن را در این زمینه ناکام بگذارد.
ستایشی اظهار کرد: بازگشت آقای اسدالله اسدی دیپلمات پرافتخار به کشور را به ملت ایران تبریک عرض میکنم. جمهوری اسلامی ایران نشان داد تا نسبت سرنوشت اتباع خود هیچ تسامحی را روا نمیدارد. معتقدیم آقایان اسدی و نوری بی گناه بوده و برای آزادی صلح و برقراری امنیت برای بشریت اهتمام به خرج داده و عمر خود را سپری کردند.
وی ادامه داد: روند برخورد جمهوری اسلامی ایران با متهمان و مجرمان خارجی همواره روندی مهربانانه، صبورانه و متواضعانه و مبتنی با حقوق بشر بوده است.
وی همچنین گفت: بار دیگر قوه قضاییه تضییع حقوق بشر در خصوص افرادی نظیر آقای نوری توسط دولت سوئد را محکوم کرده و انتظار دارد تا مجامع بین الملل به این فاجعه حقوق بشری رسیدگی عادلانه و منصفانهای داشته باشد.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در مورد تبادل زندانیان بین ایران و کشورهای غربی گفت: آنچه در بحث حقوقی وجود دارد یکی ناظر بر استرداد مجرمین مطابق قانون و دیگری توافقات قانونی کشورها در ارتباط با انتقال محکومین است. برای مثال انتقال آقای اسدی موکول به تصویب مجالس قانونگذاری کشور بلژیک و کشور جمهوری اسلامی ایران در زمینه انتقال محکومین بود. در واقع این امر تبادل نبود و انتقال بود.
وی افزود: همچنان ما قاطعانه تاکید میکنیم و ارتکاب هرگونه خطا و یا انتساب جرمی نسبت به آقای اسدالله اسدی را رد میکنیم، اما وی در قالب انتقال محکومان به کشور بازگشته است، اقدامات و بازداشت صورت گرفته به صورت غیر قانونی و فاقد توجیه بود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: هر گونه نقل و انتقال زندانی یا انتقال محکومین مستلزم وجود قانون و مقررات است که مقررات آن را نیز اعلام کردیم، اما بر این موضوع تاکید داریم که قوه قضاییه متولی جامع این فرایند نیست یک قسمتی از موضوع مربوط به قوه قضاییه است که در قوانین مربوطه و مقرراتی که تصویب شده به عهده قوه قضاییه گذاشته شده است که یکی از دستگاههای اصلی تصمیم گیرنده است و اعلام نظر قوه قضاییه در این زمینه موثر است، اما همه مطالب قوه قضاییه با این قوه قضاییه نیست دستگاه دیپلماسی و سایر مجموعههای ذیربط نیز در آن دخیل هستند.