X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
تعداد بازدید خبر : 62
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 01 خرداد,1403 | 12:47 ب.ظ
تاریخ انتشار : دوشنبه, 31 اردیبهشت,1403 | 03:25 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 01 خرداد,1403 | 02:12 ب.ظ

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواستار بازداشت نتانیاهو و گالانت شد

  • دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواستار بازداشت نتانیاهو و گالانت شد

جنایت‌های بی‌سابقه و مدام رژیم صهیونیستی در غزه، ضرورت بررسی این موضوع را در محاکم بین‌المللی از جمله در دیوان بین‌المللی کیفری آشکار کرده است و روند یادشده در حال رسیدن به نتیجه‌های مطلوب برای احقاق حق مردم فلسطین است.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در خبری اختصاصی نوشت دیوان بین‌المللی کیفری (مستقر در لاهه) برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان حمله 7 ماه اخیر در غزه، حکم بازداشت صادر می‌کند.
 

بر اساس این گزارش، کریم خان، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، در مصاحبه‌ای با کریستین امانپور، مجری سی‌ان‌ان، گفت: «دادگاه بین‌المللی کیفری به دنبال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، به اتهام جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت به دلیل حملات 7 اکتبر به اسرائیل و متعاقب آن جنگ در غزه است.»
 

وی تصریح کرد: دیوان بین‌المللی کیفری به دنبال صدور حکمی برای «یوآو گالانت»، وزیر دفاع اسرائیل نیز هست.
 

به گفته سی‌ان‌ان، این اولین باری است که دیوان بین‌المللی کیفری رهبر ارشد یکی از متحدان نزدیک آمریکا را هدف قرار می‌دهد. دیوان همچنین برای معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، نیز به اتهام جنایت علیه بشریت حکم بازداشت صادر کرده بود.
 

هیاتی از قضات دادگاه بین‌المللی کیفری اکنون درخواست کریم خان دادستان پاکستانی تبار دیوان را برای صدور حکم بازداشت بررسی خواهند کرد.

کریم خان به امانپور گفت: «اتهامات علیه نتانیاهو و گالانت شامل کشتار، ایجاد گرسنگی به عنوان روشی برای جنگ، از جمله امتناع از کمک‌های بشردوستانه و هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان در درگیری است.»

 

در صورت موافقت دیوان با صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، هر کشور عضو دیوان بین‌المللی کیفری در صورت سفر این افراد به قلمرو تحت حاکمیت خود، باید آنها را دستگیر کرده و برای محاکمه به دیوان تحویل دهد.
 

دیوان بین‌المللی کیفری که در لاهه هلند واقع شده و بر اساس معاهده‌ای به نام اساسنامه رم، به‌طور مستقل عمل می‌‌‌‌کند. اکثر کشورها - 124 کشور-  اساسنامه این دیوان را امضا کرده و به آن پیوسته‌اند، اما اسرائیل، آمریکا و روسیه عضو این دیوان نشده‌اند.

بر اساس قوانین دادگاه، همه امضاکنندگان «اساسنامه رم» موظفند با تصمیمات و احکام آن دادگاه به طور کامل همکاری کنند. این امر، سفر بین‌المللی را برای نتانیاهو و گالانت بسیار دشوار می‌‌‌ کند، از جمله به بسیاری از کشورهایی که از نزدیک‌ترین متحدان اسرائیل هستند - از جمله آلمان و انگلیس.

 

این دیوان به طور مشخص علیه افراد طرح دعوی می‌‌‌‌کند و بر خلاف دیوان بین‌المللی دادگستری (دادگاه لاهه) که طرف حساب آن دولت‌هاست، مشخصاً بر روی اشخاص و در مورد ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت وارد عمل می‌شود.
 

اسرائیل پرونده‌ای مفتوح با اتهام «ارتکاب به نسل کشی در غزه» در دیوان بین‌المللی نیز دارد که با شکایت دولت آفریقای جنوبی مطرح شده و هنوز حکم نهایی خود را درباره پرونده صادر نکرده است.



 

ارسال نظر: