به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، ترکیه پیشنهادی رسمی برای پیوستن به شکایت نسلکشی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) ارائه کرده است، اقدامی که بر فشار بینالمللی بر کابینه رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنایتهای خود در غزه میافزاید.
بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، هیئتی از ترکیه از جمله سلجوک اونال، سفیر آنکارا در لاههبهطور رسمی این درخواست را ارائه کرد.
وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای اعلام کرد: تصمیم ترکیه برای مداخله نشاندهنده اهمیتی است که کشورمان برای حل مسئله فلسطین در چارچوب قانون و عدالت قائل است؛ وجدان بشریت و حقوق بینالملل مقامهای اسرائیلی را پاسخگو خواهد کرد.
ترکیه پس از کلمبیا، نیکاراگوئه، اسپانیا، لیبی، فلسطین و مکزیک، اکنون به هفتمین کشوری تبدیل شده که بهطور رسمی به دنبال پیوستن به این شکایت در دادگاه عالی سازمان ملل است.
در همین حال حماس در بیانیهای از تصمیم ترکیه استقبال کرد و این اقدام را تاییدی بر حمایت مردم ترکیه از آرمان فلسطین خواند.
پیوستن آنکارا شکایت آفریقای جنوبی در بحبوحه تشدید جنگ لفظی بین رژیم صهیونیستی و ترکیه بر سر جنایتهای این رژیم در غزه انجام شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در ماه جولای (تیر/مرداد) پیشنهاد کرد که ترکیه ممکن است برای کمک به فلسطینیها وارد درگیری شود؛ این اظهارات خشم مقامهای صهیونیست، به ویژه یسرائیل کاتز، وزیر خارجه این رژیم را برانگیخت.
کاتز هفته گذشته اردوغان را به شدت مورد انتقاد قرار داد و او را متهم کرد که ترکیه را به یک «دیکتاتوری» تبدیل کرده است.
وزارت خارجه ترکیه هم در اوایل این هفته اعلام کرد که کاتز درباره ترکیه و رئیسجمهور آن دروغپراکنی میکند و آنکارا به حمایت از فلسطینیها به قویترین شکل ممکن ادامه خواهد داد.